Plázs a Dráván

“Plázs a Dráván” bejegyzéshez ozzászólás

 1. És azt is a horgászok mondják, hogy télen nem lehet a Dráván fogni semmit. A magunkfajták. Mert egyeseknek sikerül. De mi is meg fogjuk tanulni. És megfogjuk.

 2. Akkor egy könnycseppre nálam 3 sör jut. :-O Gut, besser, gösser. És mi jön a gösser után? Das Boot? :-O

 3. Annyira lefoglalt a kajak és a halak űzése, hogy szinte megfeledkeztem a március 1.-ről, ami ugye a csuka mellé süllő, balin. “Békésebb” vizekre kell eveznünk. Elnézést az ívóktól.

 4. Szép napot mindenkinek. Segítséget kérnék,szeretnénk a Dráván horgászni de nem az “élő Dráván” mert ott kétszer próbáltunk csekély sikerrel.Valami lassú szakaszt próbálnánk ki, eddig csak tóban pecáztunk így a felszerelésünk és “tudásunk” is ennek megfelelő:). Valahol Harkány-és Vajszló magassága lenne számunkra az ideális.Minden tanácsot és segítséget szívesen fogadunk.
  Előre is köszönöm
  Üdv Cunbi

 5. Szia Cunbi!
  A Dráván való sikeres horgászat nem egy leányálom. 🙂 Nem lehet teljesen kitanulni, mert ahhoz egy emberöltő is túl kevés. Bár kérdés mit nevezünk “sikeres” horgászatnak. Én már többször próbálkoztam a Drávával, de mindig beletörött a bicskám. Rapalák tucatjait dobáltam el, míg a helybéliek az orrom előtt szedték ki a harcsákat. Van aki csukott szemmel is látja a meder akadóit, töréseit, kövezéseit. De hát mi sem vagyunk bokorkarcsik… 🙂 Kérdésedre nehéz válaszolni, mert nem tudom, hogy pergetni szeretnétek-e, vagy csak fenekezni. Mindenesetre a “lassúbb” vizek sok helyen fellelhetőek. Pl. minden kanyar belső ívén, partról bedőlt fák mögött, mesterségesen összegányolt zátonyok mögött, vagy éppen kövezések árnyékában. Ezek a tereptárgyak szinte mindenhol megtalálhatóak, ha sétáltok pár száz métert.

  Szabolcstól felfelé kb. 2000 méternyire van az első kövezés, de ha lefelé indultok jóval korábban találkozni fogtok velük. A Drávát szerintem csak akkor lehet megismerni, ha sokat jártok. Röviden ennyi.

 6. Köszönöm igen tudom hogy,nincs tuti hely de eddig csak nagyon magas part szakaszt találtunk és ott “rendeztünk táv dobó versenyt”::)) a fiammal.Amúgy fenekezni szoktunk de a pergetéssel is szívesen meg ismerkednék. januárban voltunk Szabolcson sétálgatunk nézelődtünk és irigykedtünk a mert a másik oldal kevésbé tűnt magasnak.Akkor lefelé indultunk kb fél órát mentünk de sajnos nem sikerült olyan helyet találni ami elégé biztonságosnak véltem volna. nevesen aki akar de mivel nem tudok úszni, így csak olyan helyre megyek a fiammal ahol minimálisra tudom csökkenteni annak a veszélyét, hogy bele csúszunk.Köszönöm hogy válaszoltál.
  üdv cunbi

 7. Szívesen. Talán még megoldás lehet a homokzátonyokon való horgászat. A híd alatt most van egy jó nagy homok placc.. Igaz az eső miatt kicsit árad a Dráva, de szerintem két nap és ismét alacsony lesz.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s