Út a vadonba

“Út a vadonba” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nagyon tetszett az írás. Kétszer is elolvastam.
  Most csak sárgulok és sárgulok…
  Gratula a teljesítményhez. Igazi kaland lehetett.

  Csak mellesleg jegyzed meg az egyedül, a szabadban, a -3°-ban való éjszakázást, ami pedig halmozottan extrém sportág. Felkészületlenül egyenes út a vezet át a Styx-en (stílszerűen mondva). Nekem egyszer volt szerencsém 0 fok környékén, komolyabb tábortűz mellett átvészelni egy éjszakát, és azóta nem igazán rajongok az ilyen típusú kihívásokért.
  Ismételten gratula!

  1. Hát köszönöm, de hidd el az a része tényleg semmiség volt. Tűz sem volt, homokot szórtam rá. Nem illik a Dráva partján tüzet rakni és szeretek teljesen eltűnni. Ha megnézed a képeket jól látni, hogy egy gödörben vertem tanyát. Nem lehetett belátni. Figyelni kell a rendes étkezésekre, a megfelelő ruházatra és egy jó hálózsákra. Nem akarok túlzásokba esni, de szerintem abban a zsákban egy -15-ös éjszaka is legyűrhető lett volna. A kámzsa nagyon jól működött a fejemen, mindenkinek csak ajánlani tudom. Egy apró dolgot még meg akartam írni, de kimaradt. A homok idegesítő tud lenni. Ha homokon száll meg éjszakára az ember mindenképpen legyen nála valami 1 négyzetméternyi ruha, vagy nejlon, vagy polifoam, hogy a különböző homokra érzékenyebb dolgait rátehesse. Fontos még egy törlőruha is a dzsuvásabb dolgok elmosására és egy külön kéztörlő is. A homoknál jobb mosogatószert nem ismerek, bátran ajánlom mindenkinek. Többnapos túrára szinte elengedhetetlen a kézkrém, mert csúnya dolgokat művel a víz, a szél és persze az evező. Ja és egy vízálló tasak a papíroknak egy kis parafával, hogy ne süllyedjen le. Az tényleg jó, mert csak át kell dobni a rend őreinek, azt mazsolázzanak benne kedvükre. Többet motorcsónak közelébe nem megyek, ha nem muszáj. Borulás esetén sok minden megy a lecsóba és törnek a botok. Ami tényleg szar az a reggeli ébredés és a “bemelegedés”. Jó lenne egy túrát együtt legyűrni. 🙂 Balaton körbe? Tényleg Te balatonszemesi vagy? Akár hozhatnád a kajakot hozzánk is.

 2. Az eddigi legjobb írásod! A képek is nagyon jók (a lakókocsis vertoráma a kedvencem). Köszönet érte – és önzőségből is írom, hogy csak így tovább!

 3. Már nem is irigyellek, hanem csodállak!

  On bended knee is no way to be free
  lifting up an empty cup I ask silently
  that all my destinations will accept the one that’s me
  so I can breathe

  Circles they grow and they swallow people whole
  half their lives they say goodnight to wives they’ll never know
  got a mind full of questions and a teacher in my soul
  so it goes…

  Don’t come closer or I’ll have to go
  Holding me like gravity are places that pull
  If ever there was someone to keep me at home
  It would be you…

  Everyone I come across in cages they bought
  they think of me and my wandering
  but I’m never what they thought
  got my indignation but I’m pure in all my thoughts
  I’m alive…

  Wind in my hair, I feel part of everywhere
  underneath my being is a road that disappeared
  late at night I hear the trees
  they’re singing with the dead
  overhead…

 4. Köszi Skacok, de nem volt ám az egy olyan nagy vázisz. Csak annyi dolgom volt, hogy ülve mozgattam a karjaimat egymás után szépen felváltva. Hal úr olyan hangulatkonzerveket csinálhatna ezen a terülten, hogy nem lenne szükség állományjavítóra, térfogatnövelőre, de talán még ízfokozóra sem.
  http://haldesign.hu/halfoto/index_.html
  Persze ez nem leszólás csak azt szeretném vele érzékeltetni, hogy tényleg olyan valószínűtlen fények játszadoznak a Dráván, hogy az ember egy másik bolygón érzi magát olykor. Persze az is igaz, hogy minden kép, még a legnagyszerűbb is csiszolható egy kicsit. Nagyon kéne egy penge tükrös digitális masina egy combos teleobjektívvel, de egyszerűen nem volna szívem egy 350E Forintos gépet vízre vinni. Egyébként ez a kis TZ7 szépen muzsikál. A méretéhez képest meg vagyok vele elégedve. Made in Japan…

  Gyerekek Eddie Vedder egy élő isten, hogy ilyen szövegeket írt, ilyen zenével!!!

  NO CEILING (Nincs mennyezet)

  Comes the morning
  When I can feel
  That there’s nothing left to be concealed
  Moving on a scene surreal
  No, my heart will never, will never be far from here

  Sure as I am breathing
  Sure as I’m sad
  I’ll keep this wisdom in my flesh
  I leave here believing more than I had
  And there’s a reason I’ll be, a reason I’ll be back

  As I walk the hemisphere
  I got my wish to up and disappear
  I’ve been wounded, I’ve been healed
  Now for landing I’ve been, for landing I’ve been cleared

  Sure as I am breathing
  Sure as I’m sad
  I’ll keep this wisdom in my flesh
  I leave here believing more than I had
  This love has got no ceiling.

 5. Szia Gábrom!

  Több mint szép ez, gratula! Úgy jó az egész ahogy van, az élmény, az írás és még a képek is rendben vannak. Tőled nem is várhatunk mást…

  Üdv: Kicsi

 6. Tegnap óta molyolok-tökölök valami hozzászólással. Pár napra szárazföldről lógattam baráti horgászatokon, közben más túrázza azt, amiről rendszeresen álmodok. Lakókocsi és a vadonos párhuzam excellent, a képek is great-ek. (Ha már ennyien angolul)

 7. Köszi Kicsi! Gyuri, tudod a magyar kajakos horgászok olyan kevesen vannak, hogy minden praktikát külföldi oldalakról lesnek el. Közben pedig megtanulnak perfekt angolul. :-O So, valamikor May-ben meg kéne make egy hardcore paddling Szabolcstól Barcsig and back. De akkor úgy hogy legyen a lot of time nézelődni és fishingelni. 😮 Mikor lenne approximately a kayaking meeting Balatonon?

 8. Akkor én is beszállok: The 1st Official Idontknowifinternational Balaton Kayak Fishing Meeting Trip(ing) Gathering aaaannd Fish Round-up…
  A dátum a naptáramban. Helyszínről van-e valami infó?
  Mivel ez egy közös buli – szívesen segítek a szervezés körül bármiben. Ha telefonálni kell, engedélyek, mittudomén…

  1. Én Balatonmáriafürdőt javasolnám, de persze nem ragaszkodom hozzá. A mólótól balra van egy nagy füves placc és mellette van a Nyugati-övcsatorna. A fűre nem lehet autóval ráhajtani, mert egy árok keríti el az egész placcot, de kb. csak 80 métert kellene a hajókat vagy vinni, vagy gurítani. Persze magam felé beszélek, mert gyerekkoromban ott volt nyaralónk. Számomra nosztalgia az a rész.
   Az ott alvás és a tűzrakás nem tudom mennyire hivatalos. Óvatosnak kell lenni, nehogy egy illetékes elvtárs a levesünkbe köpjön.
   http://www.flickr.com/photos/kajakpeca/5531629888/lightbox/

 9. “Na kérem hát ő lenne a sárga billegető. Csendes társnak bizonyult a pihenőm során. A tolerancia és az élni hagyás bajnoka. Gratulálunk neki ezért!” – hegyi lesz az inkább kérem. A többi stimmt. A sárga tesók nem szeretik annyira a vizet, bár tavasz van itt, vonulás, olyankor elméletileg lehetne, amúgy a hegyi tesó inkább vízparti, meg a barázda is.
  A fentieken kívűl mást előadni nem kívánok. Ezt is felesleges volt.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s