“Alsónaci” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Csudálatos.

  (Én is voltam vízen a hétvégén. Kenu teszt volt viharos szélben)

 2. Nagyon jó, részletes írás. Az én idézetem is netről származik csak én galád módon a” kutató” szót kicseréltem a “horgászra”
  Itt a teles cikk teljes terjedelmében. Érdekes! Sok mindent kebelezett már be a Dráva az évszázadok folyamán.
  http://www.eletestudomany.hu/content/aktualis_20081003_buvarregeszet___hajotemeto_a_drava_melyen
  Nem is mondtam, hogy a múlt héten feljött a folyón egy uszály. Csak lestem, mint a lukinyúl.

 3. Visszatérve az eredeti témához én is elgondolkodtam azon, hogy lehetséges az átvágások, illetve a folyó építő és romboló munkája miatt van ez az abszurd helyzet. De ennek ellenére biztos lenne rá gyógyír, ha az ember látna valami normális SZÁNDÉKOT rá. Pl. meg lehetne határozni a határt pontosan a folyó közepén és ha netán kicsit kanyarog 50 év alatt, akkor a határ is módosulna egy kicsit. Bevallom őszintén legutóbbi kulázásom alkalmával felnézve láttam egy régi kopott táblát, amire az volt írva államhatár. Magyar oldalon voltam, mégis horvát földön gugyúútam. Persze annyira elkapott a röhögés, hogy alig sikerült az “aknát” elhelyeznem. A szabályzatunkban benne van, hogy kikötés horvát oldalon csak vészhelyzetben lehetséges és arról rögtön tájékoztatni kell a legközelebbi örsöt. Egy pillanatra eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha magamra szabadítanék egy motorcsónakot 2 határőrrel és buzgón, széttárt karokkal mutatnám nekik, hogy gyerekek nézzétek itt a bizonyíték, hogy vészhelyzet volt. :-O Na mindegy. Mindaddig nem lesz párbeszéd és megoldás, amíg politikusaink kajak helyett 30 millás verdákban sportolnak és Floridában horgásznak luxus motorcsónakokról. Mert sokan vannak ma Magyarországon, akik lenéznek mindent, ami magyar. Nem akarják meglátni az országunk páratlan szépségét és csak az idegent favorizálják. Majd ha persze megszagolják a pénzt a Drávával kapcsolatban (turizmus,wellnes,stb…) akkor hirtelen nyeregbe pattannak és még azt is szét fogják kúrni, ami ma nagy kincs. A szegénység és a folyó eldugottsága konzervál. Ezt ne felejtsük el!
  Itt van egy másik jó példa: VAD MAGYARORSZÁG érkezik a mozikba.
  http://default.indavideo.hu/video/Balinok_vandorlasa_Vad_Magyarorszag_reszlet
  Értékes, páratlan magyar természetfilm. Külföldön nagy sikere volt, itthon a szennymédia agyonhallgatja. Miről beszélünk kérem szépen?!

 4. Én még új srác vagyok a Dráván, ennek ellenére nagyon eltúlzottnak találom a cikket. Biztos vannak keményebb szakaszai és valószínű, hogy észnél kell lenni rajta, még sem hinném, hogy ez lenne az igazság. A Dunában egyébként jóval több a hal, szóval lesz ott élményed bőven.
  “3. szabály: A könnyű szereléket nyugodtan hagyd otthon!” Nem hinném, hogy igaz, ugyanis domizni, csukázni, balinozni nem 25-ös fonottal illik. Inkább azt mondanám, hogy a könnyű kispuska mellett mindig legyen nálad egy ágyú, ha beindulnak a harcsák. Persze lehet dobálni üvegbottal, 80-as orsóval és 40-es fonottal 65 grammos kanalakat és várni a szörnyeteget, de inkább több tucat kisebb hal, mint 3 évente egyszer egy 85 kilós zsírharcsa. :-OOOOO

 5. Elkészült egyébként a harcsázó cájgom. 35-ös monofil került rá, amivel talán meg tudok regulázni egy 20 kilós harcsát, de a nagyobbak nevetve fognak távozni. Ha netán bejönne a nagyvadakra való pergetés veszek egy 50-es robosztus orsót 200 méter fonottal. Biztos vagyok abban, hogy idén fogok végre harcsát akasztani, mert a kajakkal szó szerint a szájukba fogok evezni csak az a kérdés, hogy ki lesz a préda kettőnk közül. :-O Egyébként Nektek is ajánlom, hogy legyen kéznél egy combos cucc, mert amikor ott lesz a helyzet lehet, hogy bánni fogjátok.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s