Tüskésréti-tó

“Tüskésréti-tó” bejegyzéshez ozzászólás

 1. és tényleg…itt fekszik közvetlen közelünkben a sügérparadicsom (?)

  Az F49-esért menj vissza 🙂 nem egy könnyen beszerezhető darab…most hogy körbejártam a témát, a Rebel szépen kikopik M.o.-ról 😦

  1. Ne félj nem fog kikopni, legalábbis remélem. Mindig meglesznek azok a csatornák, ahonnan be tudjuk majd szerezni. Az viszont vicces, hogy ha netről rendelem 1500Ft a postaköltsége egy 2 grammos vacaknak.
   http://www.hal.hu/shop_csakakcios.php?m=6&gy=42
   Ez is jó kis oldal:
   http://www.bestfishing.iwebshop.hu/index.php?content=termekek&content2=termekek_listaz&szint1=Horg%C3%A1szfelszerel%C3%A9s&szint2=M%C5%B1csali&szint3=Wobbler+fel%C3%BAsz%C3%B3&szint4=REBEL
   Ha meg teljesen kikopik, majd rendelünk íbéjről.

 2. Nem nevezném paradicsomnak és biztos vagyok benne, hogy a tavat pergetik rendszeresen, mert a halak kitanultak és felkészültek. Ennek ellenére a hely horgászokban nem bővelkedik és varázslatos hangulata van. Idézet a cikkből:

  “Azt szinte minden városba látogató megjegyzi, hogy Pécs bővelkedik ugyan természeti szépségekben, ám egy valami nagyon hiányzik: a víz. Pécsnek se folyója, se nagyobb tava nincsen.”

  Nos vannak ám itt csúsztatások bőven. Vagy csak merő tudatlanságból írnak ilyen ostobaságokat az újságírók. Azt is lehetségesnek tartom, hogy egyesek szerint csak azért nincsen tava, mert az nem a Széchenyi-tér közepére esik. Van Pécsnek egy Orfűi és egy PÉCSI-TAVA, még a nevében is benne van. Az ország legszebb és legjobb tava lehetne, de sikerült horgászat szempontjából kiherélni és a városi polgároknak kimacskakövezni, meg kivilágítani. Többek között van egy Malomvölgyi-tavunk is, ami szintén olyannyira a pécsieké lett, hogy dívik a vandalizmus és menekülnek onnan a horgászok. Röviden a sok ostoba ember mindig akar valamit és mindig nyüzsög, okoskodik, ténykedik és közben nem gondolkodik. Általában minden tónak arra van szüksége, hogy békén hagyják. Persze van aki erre azt mondja, hogy hülyeséget beszélek, mert köztudott, hogy a tavaknak motorcsónakra és szánalmas dzsetszkíkre, meg bebaszott, virslit majszoló proletárokra van szüksége. Én ezt nem osztom. És Ti? :-O

 3. A csúsztatás az szerintem szimpla lustaságból ered…

  Igen, ott van MV. Aki bringázni szeretne, vagy csak sétálni egyet a családjával, le tud menni oda. Aki fürdeni is szeretne, vagy esetleg kajakozni, az mehet Orfűre. Vagy még ott van a Dombay-tó is, ami szerintem szintén jó sügeres pálya lehet egyébként.

  Azt gondolom, hogy a pécsiekkel (és a magyarokkal) nagy általánosságban az a baj, hogy lusták. Nézik a Spektrumot meg a NatGeo-t és azt gondolják, hogy a természet szépségeit az erkély alá kellene telepíteni.

  Járva a Feketét, sokszor eszembe jutott, hogy egy britt legyes horgász lehugyozná a bokáját egy ilyen víztől…és sokáig én is azt gondoltam, hogy horgászati szempontból nincs értékes patak Baranyában.

  1. sokat kell járni ahhoz, hogy szépségeket találj…tegnap voltam Bogádnál. A kanálisba képzeltem halakat, ezért végiggázoltam a perekedi hídig. SEMMIT nem fogtam, de találkoztam őzzel, kiskacsákkal, barna rétihéjával, bagollyal, rengetég szitakötővel, csigafajokkal, stb…

   Szóval szerintem nyitott szemmel észre lehet venni a természet szépségeit. Más kérdés, hogy nem jetskivel kell megkeresni…

 4. Osztom bár a lustaság nem genetikailag jött, hanem csak egy reflex, amit beléjük vertek. Senkinek sem érdeke, hogy egy mai gyerek megtanulja a természet tiszteletét és szeretetét. Sőt nem tudom tudtad-e, de a mai ifjúság jelentős részét a halálfélelem, a szorongás és a depresszió kerülgeti, ha összetalálkoznak magukkal egy elhagyatott kis tisztáson. Na olyankor jön az MP3 lejátszó, hogy elfussanak maguk elől. Szörnyű, hogy itt tartunk. Majd ha lesz lottón ötösöm(nem lottózok) :-O veszek egy tavat, körbekerítem és őrtornyokból fogok nyomjelzősl igét osztani az arra tévedt “jámbor bárányokra”. A horgászat mindenki számára aprópénz lesz egy napra, de halat elvinni nem, csak és kizárólag szájba vágni szabad majd. És pecával a kézben csak annyit fogok kérdezni tőled, hogy Norbikám mit szólnál egy Gösser-hez? Persze a Gösser felszólgálásáról külön fehérnép gondoskodna. Gázlócsizmában.
  025-től nézendő:

  1. K. Marcali Gizi is ott lesz??? akkó gyüvök! 🙂

   A halálfélelemmel kapcsolatosan tudni nem tudtam, de sejtettem…az Ormánságban ráadásul még mobilnet se nagyon van, hogy kiírhassák Facebookra:

   LOL, itt vagyok a semmi közepén, sose jutok haza hozzátok, úgy érzem magam vetek inkább véget az életemnek, minthogy valami darázscsipésbe vesszek bele.

 5. három éve vettem egy barna lencséset, síelésnél eltörörött, most egy ugyanilyenem van, ami perfekt superior.
  Viszont az @ldiban vettem 1000 HUF-ért egy cserélhető lencséset négy lencsével…eszméletlen jó minőség a polárszűrő benne!!!

  Csak tudnám merre kallódik…

 6. Sziasztok!
  Vhol már felmerült a kérdés a patakoknál, csak érdeklődésképpen a Tüskésréti tóra lehet kapni területit, vagy amolyan kezelő nélküli horgászni tilos ingyenes víz?

  1. Cső!
   Nyugodtan horgászhatsz rajta, csak autóval ne hajts be a tóhoz, mert az illegális szemétlerakás miatt az erőmű által megbízott cég őrei levadásznak és rendőrt hívnak. A horgászokat nem baszogatják, de sok jót ne várj a tótól. Szerintem már nagyon sűrű rajta a hínár.

   1. Egyelőre nem valószínű, hogy lejutok, de azért köszi az infót. És egyúttal engedd meg, hogy gratuláljak a blogodhoz, melyen az érdekes téma mellett igen kellemes és szórakoztató (egyben igényes) írások találhatók.
    Üdv:G

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s