Baranya csatorna

“Baranya csatorna” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Köszi!
  Hála Isten nem kell sokat magyarázkodnom, mert a blog neve AtyafiPeca és nem KajakosPeca. :-O Minden dolognak meg van a jó oldala. Néha pihentető, hogy nem kell annyit cuccolni és csak bedobok az autóba pár csalit,egy botot és már indulok is. Minden bizonnyal az élő Dráva az etalon, de ott marha nagy területen oszlanak el a halak és a legjobb helyeket nem kis munka megkeresni. A kis vizeknek is nagyon pazar, egyedi hangulatuk van és lehet a helyi arcokkal diskurálni. Bár ez ritka, mert a jó hely arról ismerszik meg, hogy még a madarak sem járnak arra. :-O
  Azt hiszem megnézem még az Okor patakot, mert felkeltette az érdeklődésemet. Melyik szakasza lenne jó szerinted? Egyetlen egy írást találtam róla neten. Ott a Szentdénes, Sumony szakaszt javasolták.

 2. Már vártam ezt a bejegyzést. Nagyon régről szép peca emlékeim vannak ezekről a helyekről.

  1. Nekem is, de én akkoriban a Magyarhertelendi szakaszt próbáltam ki. Azért jó lenne, ha egy traktor végigmenne néha a töltésen egy két méteres kaszával. Nem ragaszkodom a steril placchoz, de a másfél méteres gazban nagyon Hanyi Istóknak éreztem magam. :-O És tegnap még esett is, szóval meglehetősen cudarul festettem a vizes gazban.
   A Karsicának van most egy nagyon hosszú szakasza, amit lekaszáltak és öröm róla a horgászat.

 3. Okor patakot a szentdénesi hídig dobtam. A lőrinci híd alatt állj meg, dobj egy fél órát a duzzasztás felett…egészen a cserjésben is érdemes leusztatni hosszan egy felszínit.
  A szentdénesi híd alatt nem voltam még. Ennek a résznek hacnor a nagy tudója (haltarto.hu, peca.hu), de most ő is azt írta, hogy idén lehúzódtak róla a domik.

 4. Szuper Írás!

  A halak úsznak még? (…a méretük alapján gondolom, hogy igen :)! )
  Kis víz-kis halak-nagy öröm. Ez a mottóm 🙂 !
  Minden esetre gratula a fogáshoz!
  Peti

 5. Azt kérdezném még, hogy kinek a kezelésében van a víz? Szükséges engedély hol szerezhető be? Mert a neten nem sikerült infót szereznem róla.
  Köszi. Peti

 6. A kérdést úgy is fel lehetne tenni, hogy ha netán megtalálod ebben a kavalkádban az illetékes elvtársat, akinek perkálsz az engedélyedért, akkor Te a pénzedért milyen ELLENSZOLGÁLTATÁST kapsz cserébe. Fekete-vizet is feldarabolták a különböző szövetségek. Nekem oda ki van váltva, de meg van határozva, hogy mettől meddig terjed. Sámodon szereztem be Gabikától, akinek a portáját két egyenként 70 kilós bernáthegyi őrzi. Régen volt egy összevont kis engedély bagóért és oda mentél patakocskákon belül ahová akartál. Most mindenki a pénzedet akarja, de képtelen a sok csíra felismerni, hogy azért illene egy kis szolgáltatást is nyújtani. Jó példa erre a Pécsi-tó esete is, ahol már 30E-ért lógathatod a zsinórod tűsarkú cipők és gyereküvöltés közepette.

 7. Jelenlegi szolgáltatási repertoár: Két méter magas gaz, gumiabroncsok, valami bűzös anyag a vízben, üvegszilánkok, konzervdobozok. Telepítésről nem hallottam semmit.

  1. Nos a válasz mindent kielégítő :)…
   Szomorú ez a helyzet. Már mit a szemetelés és a hasonló környezetszennyező hatások. Ami pedig még borzasztóbb, hogy általában olyan emberek csinálják akik ott élnek a környéken…. Nem egyedi jelenség.
   Egyszóval a vizet hanyagolják (értem), de a képek a domikról azért biztatóak. Köszönöm az infót.
   Peti

   1. Jó jel, hogy van sok tökös a vízben, de gyanús, hogy még véletlenül sem láttam nagyobbat. Valószínű, hogy szegények nem tudnak megnőni, mert bizonyos időközönként kinyitnak egy zsilipet valahol… Én így érzem. Elég egyébként ha egy helyi paraszt meg akar szabadulni pár száz liter vegyszertől. Bár a permetszer nagyon drága, ezt nem tartom valószínűnek.

 8. Halméret ügyben az a véleményem ezekről a vizekről, hogy télen nyilván nem marad benne, nem bírná, valószínű leereszkednek a Kaposig, onnan meg már a nagyobbja nem jön vissza. Vagy ott marad (én Dombóvár környékén még csak betliztem, így vagy 5 próbálkozásnál tovább nem is erőltettem) vagy még jobban elmegy (Sió, Duna….)

 9. Értem. Tervezek egy Vásárosdombót is, talán még Kapost is, de mindenki mondja, hogy fos a Kapos. Nem tudok ehhez hozzászólni. Ki kell próbálni.

 10. Volt pár száraz év egymás után, amikor szennyezés sem volt (5-10 éve), akkoriban párszor arattak rajta páran a Dombóvár környéki, gázolható részen is. Tavaly kajakoztam rajta Kaposvár alatt, ott nem nagyon pálya, mert Sántos után nem sokkal van valami konkrét szennyvíz bevezetés, utána 15 km-en bűz…

 11. Hát sikerült időt szakítanom és rápróbáltam a Baranya csatornára Oroszló környékén. Több kapásom is volt és végül egy szebb domit nyakon csíptem.
  Atyafinak köszi a tippet…. Legközelebb több időt szánok a projektre és jobban felkészülök a csalán támadás ellen. Bár reumás asszem nem leszek mostanság :)!
  1 kérdés: GS Bug wobblert nem tudott a horgászboltosom szerezni mivel állítólag nincs jelenleg a nagykerben. Javaslat?

  Köszi. mP

  1. 0-ás, 1-es Mepps. Fekete kanál, sárga pöttyök.:-) Minden ami pici és sötétebb árnyalatú. Barna, fekete, sötétzöld, sügérmintás.

 12. Van jobb is szerintem. Egy parafadugót faragj meg hosszúkás, szivar alakúra, majd rakj bele egy parányi 2 grammos ólmot, hogy ippen csak a felszínen maradjon. Húzz bele egy drótot picike horoggal és fesd le fekete-sárga csíkosra. A part menti sávot dobáld meg vele és hagyd pár másodpercet mozdulatlanul úszni. Néha rángasd meg.
  :-O

 13. Helló!Én tegnap voltam a Kapos dombóvári szakaszán,és sikerült fognom egy 42cm-es domolykót!Szóval lehet szép halakat fogni,csak ismerni kell a folyót!

 14. Háááát, hogy ne lehetne! Hisz az “Öreg” c. népnevelő és egyben népművelő stílusban megírt bejegyzésem éppen arról szól!! :-O :-O

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s