Magyar ól

“Magyar ól” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Köszi. Egyébként most kivételesen voltak kint helyi májerek is. 40-es monofillal úszóztak és felvilágosítottak, hogy itt nincs is csuka és menjek pörgetni a nádfalhoz, mert ott élnek a domolykók. Nem szeretek bunkózni az emberekkel, de most kivételesen felvilágosítottam őket a dolgok mibenlétéről. Néha tisztázni kell, hogy ki a patak májere. :-O Lejjebb egy család állt térdig a vízben és kerek hálókkal próbálták leszedni a halakat az alámosott töltésről. Gondoltam elküldöm őket a picsába, de a helyi csóró tímet képviselték és valószínűleg csak az ebédhez valót próbálták kikanalazni. A hatásfokuk elég gyenge volt. 🙂 Kár, hogy nem hallottak még a könnyű pergetésről. Talán élvezetesebb lenne és még a család is jóllakna.

 1. Hát a mai magyar valóság kritikájaként szerintem….. Lehet, hogy az elöljáróknak van humoruk, bár a trehányságnak tényleg nagyobb az esélye. Mondjuk 99,9 %

 2. A körtefa mindent megér a fotón!
  Nagyon szép! 🙂
  Az íràs és a képek pedig a megszokott Atyafi minöség,köszönjük jó volt olvasni !
  😉

 3. Használj 0.25 vagy vastagabb Fluorcarbont a csukák ellen!A domit is megfogod vele.

 4. Keresem folyamatosan az alternatívákat, de a köthető drótelőkékre is jóval kevesebb a rávágás a domik részéről. Na egy próbát megér. Köszi.

 5. Szevasz!
  Délelőtt végigolvastam a blogod, én is csak azt tudom kérdezni, amit mások: hol rejtegetted eddig, hogy nem találtuk meg? Élmény olvasni, lehet hüledezni, jó a stílus…lazac a Pécsi vízben? Soha nem hittem volna, sőt, azt sem, hogy bármilyen hal megél benne. Egyébként komlói vagyok, elkötelezett kispatakos horgász, úgyhogy felvettem a blogod az RSS feed-ek közé, gyakori látogató leszek itt.

  1. Bizony, jó vizek, a szívem csücske mind. Nem tudom, mikor jártál utoljára például a Kaszárnyán, de a helyi erők az utóbbi pár évben rendszeresen lenullázzák a vizet. A könnyem csorog érte, de komolyan, mielőtt rájöttek volna, nem volt ritka a kilós domi sem.
   Egyébként nagyon régóta az UL pergetés híve vagyok, de olyan 5-6 éve szinte csak legyezek, megfogott a fíling és nem ereszt. 🙂
   Itt megtalálsz: clogflyfishing.blogspot.com
   Egyszer leülhetnénk beszélgetni, ha van kedved, nagyon becsülöm az olyan horgászokat, akik úgy szeretik és vigyáznak a vizekre, mint Te. Sajna ritka az ilyen.

 6. Mostanában sokat voltam és egyszer sem találkoztam senkivel. Fogtam nem egy szép domit. Mit értesz helyi erők alatt? Rabsicokat hálóval, árammal, vagy magunkfajtákat? Csak egyszer találkoztam egy sráccal, aki helyi legyes volt, de ő csak arra járt. Na majd benézek hozzád blogra, de most pecára készülődök. 🙂 Akár el is ugorhatunk majd valahová együtt. Üdv
  https://atyafipeca.wordpress.com/2011/06/25/az-oreg/

  1. Helyi erők: komlói, hertelendi és környéki idióták, alkalmanként 2-3 zsák halat kezeznek ki a vízből. Szörnyű. Nekem az egyik ilyen féreg mesélte nagy büszkén, még a kutya is halat evett hetekig, ha egyszer rajtakapom őket, vagy kórházba jutok, vagy börtönbe.
   Egy közös pecába benne lennék.

 7. Karasicán láttam több helyen, hogy a partra merőlegesen köveket raktak egymás mellé, hogy haltartó helyként működjön. Gondolom ott is kezeztek. A kis csukákat is elviszik. Mindent, ami mozog.

 8. Ahogy olvasgatom a blogod, párszor találkoztam azzal, hogy itt-ott utolsó darab wobblereket hagysz el, vagy rágja le egy csukkancs. Csak eszembe jutott: szoktál e-bayről vagy külföldről vásárolni? Mert a beszerezhetetlennek hitt műcsalik általában baromi könnyen beszerezhetőek onnan, legalábbis én a legyes cuccok nagy részét ott veszem.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s