Egyszemélyes Mennyország

“Egyszemélyes Mennyország” bejegyzéshez ozzászólás

 1. megint az van, hogy nem jutok ki a vízre, hiába, nem mehet mindig a tücsökhegedű, pláne, hogy jönnek a hidegebb időszakok…
  hétvégén már csukára lehetne menni…

 2. Nem tudom miért büntetsz mindig minket ilyen ratyi történetekkel! Ezek a képek, meg a szöveg! Igazán írhatnál már egy kocatavi afrikaiharcsás-tokos-telepített mindent felzabáló pisztrángos, vagy legalább egy pacnipontyos-bojlis-pelletes történetet! He-he! Ja és kék sapka a minimum!

 3. régóta nézegetem már ezt a Dráva alias Határfolyó kérdést…elbaszott egy helyzet, hogy az államhatár és a folyó medre folyamatosan keringőzik egymással, mint a párzó Xifók az akváriumban…
  fentről én jobbnak látom egyáltalán nem kikötni, kivéve, ha megjelöl az ember egy két helyet előre gps-en, vagy élőben nem ennyire meredek a szitu?

  1. Köcce az írásért + képekért.
   Egy egészestéstechnicolordolbysurround filmet követel a nép! Van is javaslatom a címre – a “Folyó szeli ketté” alapján – Kettőszázhatvannyolcezerfelé szelt folyó…

 4. Ma felhívtam a rendőröket Szabolcson. Azt hiszem egy külön bejegyzés fog foglalkozni ezzel az elb@szott témával. Szánalmas a helyzet és nagyon meredek is egyben.

 5. A lényeg, hogy akkor és úgy szopat be a horvát, ahogy csak akar. Kérdés mennyire jó, vagy rossz a kedve.

 6. Már olvasom egy ideje a blogodat, “eddig csendesen” de annál figyelmesebben. Nagyon jó írásaid vannak gratula! Én a Szigetközben pecázgatok itt szerencsére ÚNIÓ van papíron…

 7. Köszönöm. Hát igazából nem lehet tudni mi lenne itt jó. Én úgy fogalmaznék, hogy tökéletes, ideális dolgok nem léteznek és ha jobban bele gondolok ez a szánalmas helyzet nélkül a Dráva tényleg tökéletes lenne a számomra. Szóval valahogy olyan érzésem van, hogy ez így van rendjén térségünkben. Normális a nem normális. 🙂 Valljuk be, talán így kerek ez a történet. 🙂

 8. Szia.
  “Úton a másik oldalra hangos zúgásra lettem figyelmes és a hajó előtt egy jó hosszú felpúposodott víztömeg vonala kezdett körvonalazódni” Itt kellett , hogy rád köszönjön János.
  A Sziget elején fotóztad a képet megfordulva .Ebből az irányból nézve balra folyt a régi meder. Tudomásom szerint itt volt az új meder átrobbantása 1978 ban. Innen maradtak a kövek a víz alatt .
  Ennél a vízállásnál a régi , kurta mederben csak csordogál a víz.
  A sziget közepén durvábbak a kövezések.
  Nekem sikerült néhány alkalommal szép halakat kicsalogatni erről a rafting pályáról.
  Egyébként vasárnap én is megjártam ezt az utat .
  Nekem a mélyenjáró csalik jöttek be aznap.
  A nap sztárhala egy 1,5 kg-os domingo chares alvares volt.
  Üdv: Tom

  1. Na szia!
   Örülök, hogy akkor valóban Jánosba botlottam. Nem kétség, hogy a pálya nagyon pepec, csak mire szépen lassan lecsorogtam már elment a nap nagy része és nem volt időm kigondolni a stratégiát, hogy miként fogom magamévá tenni a helyet. Legközelebb talán célirányosan kéne támadnom.

   1. Igen , megér egy fél napot is vallatni .
    Egyszer éjszakáztam a szigeten , másnap délig pergettük non stop a sziget oldali köves partot . Egyébként én könnyen ugatok a kar izmaim helyett Mr. Johnson barátom lapátol némi benzinért cserébe.
    Remélem egyszer összefutunk valahol , majd felhúzlak a lejtőn .
    Üdv: Tom

 9. Bocs, de én ezt nem értem. A GPS-t elnézve és a Google Map alapján a sziget legnagyobb része horvát oldalon van. Ráadásul a térképem nem pontos vízrajz térkép és néha csal 50-100 métert. Kissé el vagyok anyátlanodva navigáció terén. Jó lenne összefutni.

  1. A sziget nem teljesen magyar, Zalátáról azért átjárnak emberkék vadászni is. Egyébként elég bátor vagy , hogy a horvát részeket is dobálod , nekem már néhányszor kiabáltak kutty közben , hogy nye kupicsku , picsku materi stb. Horvát barátaink , aztán átjönnek természetesen a magyar oldalra és lehorgásszák a balin rajokat ősszel pl. A Mailáthpusztai részen nem egyszer láttam.
   Egyébként én sem vagyok teljesen profi a határ kérdésben.
   Van egy barátom aki bevitt a dráva fílingbe ő vágja és tiszteletben is tartja.
   Ha érdekel megvan az utolsó kiadott drávatérkép elektronikusan.
   Üdv: Tom

 10. Hát, Apám, tedd össze a kezed. És azonnal kezdj éhségsztrájkba, ha a famíliád errefelé szeretne házat venni. Ilyen üresnek régen láttam a Dunát. Még a radaros haverok sem találják a halakat.
  Azé’ holnap megint megyek…

  1. A hétvégén az ásványi ágrendszerben pergetünk, két balin és egy csuka volt a “termés”,péntek, szombat,vasárnap és hétfő hajnalban kint voltunk.A Duna nem ad gyakran halat. A hétvégén megint kimegyek!

   1. Pedig itt meg azt beszélik, hogy ott nagyobb az egyedek sűrűsége. Hát igaz, ami igaz, nem sírhatok, mert mostanában tényleg vannak halak. Talán hétvégén megint jönne egy kis nádi pontyozás a Balatonon, ha marad a délies szél, ahogy ígérik. Majd meglátjuk.

  2. Csak nehogy úgy tegyék össze! Tudod mikor hátracsavarják és rákattintanak egy olyat krómozott izét. Egyébként gondoltam rád. Láttam pár nagyon nagy balint, bőven 6-7 kiló felett. Az egyik le is követte a wobblert, de lefordult róla. Léggyel fogtak már busát? :-O

 11. Bejegyzés karaj, mostanában én is mindig ezt érzem ezen a vízen, ez az ősz elképesztőnek ígérkezik.
  Még az elején gondoltam, megokosítlak, melyik is a János sziget, de látom tisztázódott.
  Azért hogy ne tök feleslegesen járjon a szám:Vízvár se a pokol mostanság (messzebb sincs sokkal, rápróbálhatnál), gyalogszerrel is kilométereket lehet bejárni a vízben és a fenekeszeg is ráveti magát a légyre gyakorta, talán fahalakkal sem maradnál szégyenben. Hátam megett vörös naplemente maradékkal, szemben a teliholddal is esett egy balinnyó – ez volt az én mennyországom asszem egy időre…

 12. Kajakot hol tudnám vízre rakni?
  Műholdképeket nézegetve látok egy földes utat, ami a vízig megy. Az okés?

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s