Balatoni kalandozások 2. rész

“Balatoni kalandozások 2. rész” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ezek a balintok mar csak ilyenek 🙂

  jo erzes olvasni az irasaidat!

  Justice for Hungary!

  1. Köszi. De most tényleg… Endresz György reptér mennyivel jobb lenne!
   Azt hiszem ezt megint offoltuk. Nem baj, szerintem ennek több értelme van, mint megvitatni a legújabb pergető orsók paramétereit. Mit csináljak, először ember vagyok és csak utána horgász. 🙂

 2. Nekem meg csapágyundorom van:) Ami ennél is fontosabb, hogy eddig sosem hallottam Endresz Györgyrôl sem Magyar Sándorról.Tehát olyan ez itt nekem, mint egy mini TiT tanfolyam:D Hol máshol láthatunk ilyen képeket Tribaljról, vagy részletes ismertetôt a rézfaszú bagolyról, retro képeslapot, horvátul tanulhatunk, megismerjük Jánost, nem beszélve Éváról és Júliaról:)
  Nekem ez a kedvenc oldalam lett.Remélem még jövôre is ilyen intenzitással fog(sz) Atyafi mûködni, mert sok segítségre lesz szükségem a kajakom tapétázásával, parkettázásával, és vakolásával kapcsolatban:)

  1. 🙂 Számíthatsz rám.
   Nem Te tehetsz róla, hogy nem hallottál róluk.
   1. szabály: A történelmet a győztesek írják.
   2. szabály: A történelem az igazság elrejtése.
   Mindezekre jön rá a zseniális Orwelli tétel:
   „A HÁBORÚ: BÉKE: A SZABADSÁG: SZOLGASÁG: A TUDATLANSÁG: ERŐ”
   Ez olyan csodálatos és brilliáns, hogy minden nap eszembe jut és félhangosan elmondom magamnak.

 3. Még lehet dzsásztiszunk. A törökök is b…ták az anyukájukat 150 évig, mégis mentek a ….ba.
  Hol lehet rézfaszút kapni, kulcstartóra?

  Üdv,

  Levente

  Ja, balin az itt sincs. Nekem már egy kicsit túlságosan is titokzatosak… Szeretném egy ici-picit kiismerni őket. Kazahsztánban mennyi lehet!

 4. Előfordulása

  Természetes élőhelye az Oktatási Minisztérium webegypontnullás szervere. Előfordul még a Nemlétező Hírességek Kiállításán és a rézfaerdőkben is, ahol a rézfán fütyülő rézangyalokat idegesíti. (A rézangyalokat egyebekben a rézfa-szú is idegesíti, amely kirágja alóluk a rézfát. Ilyenkor a rézfaszú bagoly élőhelye is veszélybe kerül.) Csak azt nem tudom, ez EU kompatibilis-e?:)

 5. Dal a Rézfaszú Bagolyról

  Mint iskolás, ha bepisilt,
  az erdő oly komoly.
  Az arcán ott a félelem:
  tudja: ezen az éjjelen
  vért szomjúhozva megjelen
  a Rézfaszú Bagoly.

  A szeme éles, s karma is:
  kire lecsap, fogoly.
  Mert gúzsbakötve elviszi,
  egy nagy hordóba beteszi,
  s vasárnap délre megeszi
  a Rézfaszú Bagoly.

  Mielőtt vére kibuzog,
  s a nagy hordóba foly,
  dolgozni kényszerűl a rab:
  eloldja őt, tüzet rakat,
  s faragtat véle nyársakat
  a Rézfaszú Bagoly.

  S minden vasárnap égre száll
  a vészes füstgomoly:
  mutatja, hogy a máglya fűl,
  s ebédje míg pirosra sül,
  a vért szörtyölve körben ül
  a Rézfaszú Bagoly.

 6. Félelmetes, micsoda felvételeket képesek emberek összehozni! Nem sok ehhez foghatót láttam eddig.

 7. Sajna játsza majd az ertéel, gondolom közte reklámok, hogy Irénke néni vagy nem tud szarni vagy behugyozik. Hangulatos lesz.
  Az én blogomra is hagyintottam egy videot.

 8. Olvastam a filmrôl, természetesen felkeltette az érdeklôdésemet, s ilyenkor órákig kutatok anyag után.A film rendezôje egy riportban elmondotta: A filmet kisebb közösségeknek vetítik le idén nyáron 1-2 olyan moziban, ahol a nagyfelbontású képek érvényesülnek. Miután a mozikban kifutott, levetíti a fent említett csatorna(töltelék), majd felteszik a film HD verzióját a netre, ahonnan ingyenesen letölthetô lesz! A legjobb az, hogy a filmet az itthoni vetítés elôtt hópnapokkal már leadták a franciák, majd a németek is, ugyanis külföldi megrendelésre készült.Én hosszas kutatás után megtaláltam egy arte HD verziót német hanggal(Ungarn – Wildnis zwischen Donau und Theiß), ami 43 perces.Ezt a változatot mutatták be kinn, nálunk ha emlékezetem nem csal, 65 perces lesz. Homoki Nagy István óta nem találkoztam hasonló kaliberû filmmel.Ha valakiben kalózszellem lakozik, akkor itt megtalálja ezt a verziót: http://dokujunkies.org/dokus/natur/ungarn-wildnis-zwischen-donau-und-theis-hdtvrip-xvid.htmlAz alsó link a nagyfelbontású.Ha ilyen link itt tilos lenne, akkor elnézést kérek, s kérem törölni.A jelszó a rar-hoz: dokujunkies.org.

 9. Gyerekek én hajnalban elhúzok a Drávára 2 napra! :-O
  Egyébként 15 perces melóval megcsináltam a gépem polárszűrő adaptergyűrűjét. Nagyon pepec lett! A következő bejegyzéssel felrakom. Nehogy már vagyonokat költsünk egy szaros alumínium gyűrűre!
  Ez a topik a blokkolások netovábbja! :-O
  Reszkessetek Balinok!

 10. Megint jó lett, kösz!
  A képek is, különösen a bagó asszonyod dekoltázsán, megbecsülni! (Asszonyt is!)
  Liszt abbé szerintem a reptér átnevezést nem helyeselné, de ez a hülyéket nem érdekli. Állítólag Feri bá meghívott díszvendég vmi bp-i zenés megnyitón, avatáson, ilyesmin, s alig akarták beengedni. Azért szegény töretlenül hebegte, hogy ő magyar. Nem érdemeltük meg.
  ÉS várom a Drávát! Nekem “csak” Tisza lesz hétvégén, ha a család is úgy akarja. ÉS csak feeder lájtosan. Célhal a KESZEG! Mindegy milyen.
  Üdv a Drávának!

 11. A magasles fotó és hozzá a komment nagyon jó! :-)) Különben a többi is, de hát ez itt így is szokott lenni.
  Nekem viszont megint egy technikai kérdésem lenne, ha szabad. Atyafi, egyik korábbi képeden egy Abu Sorön SX-et vélek felfedezni. Nemrég én is megkívántam egy hasonlót, de csak netes bolt kínálatában találtam. Felhívtam őket, és az eladó srác – nagyon rendesen – levette szépen a polcról az orsót, és kezdte nekem magyarázni. Aztán egyszer csak megjegyzi, hogy a cucc a dob egy bizonyos alsó állásában kattan egy picit, bár amúgy jól fut. A jelenség ugyanakkor érezhetően őt is meglepte, de ebből csak ez az egy darab volt nekik. Viszont amikor a drágább, (+ 2 csapágy, meg miegyéb) STX-et kezdte ugyanígy elemezni, annál is ugyanezt találta.
  Szóval, normális ez ezeknél a modelleknél, vagy egy beteg szériát sikerült kifognunk? Nálad hogy van ez?
  Előre is köszönöm:
  Gyuri

  1. Bocs, de nem értem. Kattan valami? A dob az áll, nem forog. Max csak akkor, ha egy combs balinnal hozott össze minket a sors.
   ????
   Potén dolgozol? :-O

  1. Nem hinném. De szerintem ez remek ürügy az alkura. Mondd neki hogy valóban te is nagyon érzed és hogy elvinnéd olcsóbban. :-O
   Egyébként az eddigi legjobb orsóm. Ha jó áron van ne hagyd ki!

 12. Hja, hát pontosan én sem értem, mi kattan, hisz nem én tekertem/láttam/éreztem, de Shimano-m, Daiwa-m van, és úgy mennek, mint a vaj. Ezért bátortalanított el a srác telefonos tájékoztatója kicsit, meg hallani lehetett, hogy őt is meglepi. De hát ő kereskedő, neki az az érdeke, hogy eladjon, így ebbe az irányba nem értem, miért akarna alap nélkül éngemet terelgetni … ?
  Szóval kénytelen leszek felkerekedni, és magam utánajárni a dolognak.
  Amúgy ja, pote-n. De elméletin (biosz).
  Én leginkább süllőre szeretek pergetni. Kövön, a Dráván most 30-as zsinórral kezdtem újra, ahhoz azért kell a 40-es, vagy már az is nagy szerinted?

  1. Én a CT-ben. :-O
   Nézd meg személyesen, mondd el minden szarnak és vedd meg!
   :-O
   Szerintem 20-25-ös elég. Ha meg beugrik egy harcsa cseszheted a 40-es monofilt is. 🙂
   És szoktál fogni is?

   1. Szeptember 3-án kezdtem (újra), azóta 5-ször voltam Szabolcsnál, 4-szer hajnalban, 1x meg este, de csak balinok és az 1 csuka jöttek. Süllőgyanús rablás volt ugyan pár, de csak ennyi. Úgyhogy a múltkor – nagyon restellem, de – pusztán diagnosztikus céllal, míg pergettem, bezúgattam egy fenekezőt, halszelettel a kőről. Valami párszor megcsörgette, s a szeánsz végére le is lopta, de hogy mi volt az … ??
    Régen – még gimis koromban – nyári du.-okon is fogtunk süllőt fenéken a kőről, de hát annak volt már vagy huszonegynehány esztendeje …

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s