Feje tetejin a világ!

“Feje tetejin a világ!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az első halas képet látva mindjárt arra gondoltam, hogy “ne nyomnyad mán annyira, teee” :-), aztán mikor pár sorral lejjebb az “őntelen”-t nőtelennek olvastam, átvillant az agyamon, hogy lehet, kéne beszéljek egy pszichológussal …
  A video is Dráva, vagy baranyai kisvíz? Mert oda külön jegy kell, igaz?
  Amúgy te mikor kezdtél evezni, felnőttként, vagy már az ifik közt is kanalaztál/azóta edzésben vagy/40-esen elkezdheti még az ilyet az ember fia? :-))

 2. Igen, olyasmi. 🙂 Igen, kell. 🙂
  Sosem eveztem. Kivéve mikor Balatonon bejártunk süllőzni. 37 évesen kezdtem az egészet. Baromi jó móka. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi élményt és lehetőséget ad a kajak. Remek dolog. Szó szerint köcsögtelenek ezáltal a horgászataim. 🙂
  Szerintem nem egy nagy vázisz megtanulni, mert magától adja magát minden. Annyi kikötéssel, hogy: Folyóvízen kell, hozzá valami alap. Az állóképesség itt szerintem elengedhetetlen. Akik huzamosabb ideig aktívan sportoltak messze-messze előnyben vannak. Jól jön hozzá egy kis egyensúly érzék is, meg egy jó adag előrelátás, vagy józanság. Már, ha nincs sör a fedélzeten. 🙂 Talán azoknak nem ajánlanám, akik alapvetően olyan kétbalkezesek, topák, esetlenek. Akik még a bringával is nyolcasokat írnak le és nem találják az egyenest. Röviden ennyi.

 3. Haat Ecsem, mindig elorukkolsz valami meglepetessel. A hozzad hasonlo megujulo atyafiaknak talaltak ki a blog irast. A Kenartokat nem sikerult feladnom mult heten jut eszembe. Na majd ezen a heten. Jo a blog na! 🙂

 4. “A radai rosseb megette ezt a tetves világot.” Kész vagyok tőled! Marha jó bejegyzés lett ismét! Köszönöm, hogy megosztottad velünk! Ilyenkor tudatosul bennem, hogy az én írásaim loszart sem érnek!

  1. Ez nem igaz! Szeretek az Ormánságban szemezgetni. Az aranyköpések tárháza. Igazából diktafonnal kéne járni a vidéket. A Józsi bácsik lassan kihalnak. 😦
   Utánuk a vízözön!

   1. Nincs nagy tapasztalatom, de az az érzésem más vidékeken is találnál aranyköpések tárházát. Tényleg érdekes volna diktafonra rögzíteni. Vagy dokumentum filmet készíteni vagy riportfilmet, bár igazából talán egyik kategóriába sem tartozna. Kitűzött cél nélkül felvenni egy-egy találkozást, beszélgetést. Filmet készíteni a “van”-ról. Melyet megnézve sokan csodálkozhatnánk el azon, hogy mik nem vannak. Nem tudom definiálni mi az az érték amit a Józsi bácsik képviselnek, nyilván egy mozaik, melynek számos alkotóeleme van, de ha találkozol egy ilyen vagy hasonló emberrel érzed, van benne valami esszenciális. (Itt most nem a házi főzetre gondolok.) Ami pl. nincs meg a “köcsögökben” akiktől szerencsédre a kajakod mentesít horgászataid során :). A világ változik és a Józsi bácsik is változnak, de nem hiszem, hogy kihalnának.

 5. A Józsi bácsiról készült kép tényleg az igazi valóságot ábrázolja. Azt írod, hogy jó vele beszélgetni. Szerintem ezek az öregek a Magyar vidék eredeti arcát képviselik. Mégis azon tűnődöm, hogy bennük él e még az a felelős gondolkodás amit a nagyapáinkról vagy az ő nagyapáikról gondolunk (legalábbis én). Miszerint akik rá voltak utalva a természetre azok felelősséggel is viseltettek iránta. Vagy Józsi bácsi generációját már megmérgezte az a kór amit mi magunk sem tudunk megkerülni: a “civilizáció”?

  1. Egy részükben még igen. Azért ne felejtsd el, hogy ez az Ormánság, az ország egyik legszegényebb régiója. Nekem nagyon tetszik ez a vidék. Az itt lakók nem is sejtik, hogy milyen páratlan ritkaságon ülnek. Hiszen a videóban is benne van, ahogy repül a csikk a vízbe. Csóróság van, de szabadság is. Reméljük sosem fog ide betörni a civilizáció. Sajnos egyre inkább érlelődik bennem a gondolat, hogy a Balatont el kell felejtenem. Szezonban mindenképpen. A Dráva viszont közel. Azt hiszem utóbbinál teszem le a voksomat.

 6. ÓÓÓ,Józsi bàcsi a legnagyobb!!! :-))))
  A gumicsizma,melegítönadràg+ing,zakó….az óra is tipikus.
  ehhez a gépjàrmü csak hab a tortàn ,az àsóval meg a rossz kannàval és a szatyor a kormànyon….nem jutok szóhoz!
  A kezén làtszik,hogy nem a szàmítógép mellett öregedett meg.
  Sok kisfröccsöt fizetnék neki ha kicsit beszélgethetnék vele….!
  Gratula az íràshoz,és külön köszönet ezért a képért.
  🙂

 7. Frankó írás, hát még a sok hal! kezdem úgy érezni az ország összes domija a Drávára ment veled kacérkodni! Tegnap én is kint voltam a nemrég vásárolt kajakommal, amit majd felrakok az alakuló blogomra bár nem olyan fénysebességgel mint te. KIRÁLY ez a kajakos peca!

 8. De szeretnék már a Dunáról egy ilyen hosszabb cikket írni! Ha Józsi bácsi errefelé nincs, akkor a yachtos köcsög is megfelel? Estleg jet-skis idióta ( borotvált mellkassal )? :-)))
  Most valahogy nem jöttek nagyobb balinok…

 9. Ja, de ha valaki, akkor Te tudod, hogy ez a világ legszeszélyesebb népsége. Érdekesek kurvára. Mármint a nagy, meg a közepes, meg a kicsi balinok. :-O A nagyok körberöhögtek.

 10. Fordított.

  A wobbler hasi szemében lévő vízcseppben is fordított mikro-kép látszik 😀
  benyus

 11. Ahogy a videoban a paraszt belebassza a vizbe a csikket az priceless …
  Nagy riszpekt Jozsi banak!

 12. Igen a mozdulat ÓRIÁSI! Még ki is hajol a kocsiból, hogy mindenképpen a vízbe menjen, mintha az egy kuka lenne. Múltkor arról beszélgettünk Gyurival, hogy vajon mi késztet arra egy embert, hogy pl. egy 30 kilós mosógépet elvonszoljon egy folyóhoz, majd belebassza. Hol itt a logika? :-O

 13. Hát, igen! Ez a mosógépvonszolás egy remek eszmefuttatás!! Nesze neked recycling … :-)) Én is mindig eltűnődöm a szüleim balatoni kéglije és a vasúti sinek közti erdősávban található ex-Keravill lerakat mikéntjén ?!?

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s