Bekapta(m)

“Bekapta(m)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. NE, NE, NE !!!
  nE ADjaTOK enNEk az emberNEk a kezébe,
  könyörgÖM, Ne adjatok lEgyEző botot !!!

  (ez nem egy forró lelkű izraeli költő verse).

  Így is kivagyok erre a csávóra, mi lesz ha ezután már legyezve teszi
  ocsmány horgásztúráit?

  Amúgymeg?
  megérdemli!
  tényleg megérdemli, de levi arra is gondolhattatok volna, hogy családos…

  Atya!
  megkaptam méled, nagyon kíváncsi mi volt az a rész…

 2. Mert beleraktam egy pohár vízbe, hogy fenn marad-é vagy sem, ugyanis erős gyanúm volt, hogy nedves légy. Aztán a pohárból nem tudtam kipiszkálni, mert mindig elugrott az ujjaim elől. Végül úgy döntöttem, hogy kiiszom a pohár vizet és majd a számból kihalászom. Persze olyan bársonyos és selymes legyecske volt, hogy a számban nem leltem meg és már azt hittem, hogy lenyeltem, mikor a jobb felső hatos belső oldalánál akadt a nyelvembe. Szóval tényleg bekaptam. Hála Isten Levente lenyomta a szakállát. 🙂

 3. Kalap és szemüveg kötelező!! De tényleg. Rossz elképzelni, mi lenne az ember szemével, ha tizenméteres dobásnál lendületből beleakadna a légy. Valószínűleg menne tovább a horog végén…pfff…

 4. Hajrá! Amióta belinkelték a Ceeff-en olvasom a blogodat. Nagyon király! Nekem is hasonló gondolatok szoktak forogni a fejemben pecázás közben! Kitartást a legyezéshez, de biztosan könnyebb lesz, mint felénk a Dunán (Dunaalmás). Ahogy Levente is szokta írni!

 5. Köszi Skacok! Hát már aludnom kéne, de nem megy. Hajó már az autón, meg nagyjából össze vagyok pakolva, de olyan nagy a nyomás a vállaimon, mintha én lennék Frodó, a gyűrű hordozója. 🙂 Nagyon izgalmas valami olyat megpróbálni, amihez fingom sincs. De hát, mint tudjuk: okoskodás a tett halála!
  UI: Vazelint is csomagoltam a legyek miatt, meg hát könnyít az emberen ha rátalálnak a rézf@szúak. 🙂
  Jó éjt!

 6. Ezeket ne kend be semmivel!!! A víz alatt a helyük. Sodortatva, visszahúzva. Tudod Te!

 7. Remélem, hogy bejön neki a legyezés, és szépen feljebb lép egy géposztályt, mert lassan egyeduralkodóvá válik az UL wobbleres kategóriában, nekünk meg csak a morzsák jutnak, egy-egy futamon elért dobogós helyezéssel.
  Csúnya bukások után is fel tud állni (lásd a sebészetes horror bejegyzését), úgyhogy mi csak a peloton-ban lökdössük egymást, amíg végre fel nem igazol a királykategóriába
  😀

 8. Ezekkel az “izékkel” lehet halat fogni? Persze tudom, hogy lehet!
  De ha az ember nem talál halat?…
  Ez a blog és ez az ember mindig újabb kihívásokat ad nekem, mióta rátaláltam, tudom már mi hiányzott a satnya földi létemből: A KAJAKOS HORGÁSZAT, és minden íze borsa ennek a horgászmódszernek! Köszönöm neked Atyafi cimbora, hogy megajándékoztál a lét eme nagyszerű formációjával.

  1. …és akkor végre kiderül, hogy ő is földi halandó, nem pedig egy – a gonosz rivális bolygó (aka Reezpha Soo) lakói elöl menekülő – UFO, aki a Betelgeuse-i folyókon szerzett tapasztalatával könnyedén horgászik itt. A kajakja is kamu, valójában egy morfózisra képes űrhajó.

 9. Műlegyezni nem könnyű. Sőt, ha a mazochizmust fokozhatjuk, például a legyes csukázás, vagy balinozás is ebbe a kategóriába tartozik. Viszont állítom, hogy ilyen cuccal egy halat megfogni nagyobb élmény, mint a másikkal tízet. De ezt már Te is tudod. 🙂
  Plusz ha az érem másik oldalát nézed: minden műlegyes horgász a valagát csapkodta volna a földhöz, ha az első túráján két ilyen halat fog. Tiszta szívből gratulálok hozzájuk!

 10. Csak alátámasztani tudom McFly szavait. Viharos szélben egy 15 centis nyúlszőr rettenetet dobálni, és (szerencsés esetben) érezni ahogy e jobb csukesz tépi a kezedből a zsinórt, az olyan élmény ami beleég az ember agyába. Ja, és ha már így a kajakos témánál vagyunk. Somogyi “Manitou” Péterrel, nyáron egy gyerektábor keretein belül oktattunk egy kicsit, és ha már ott voltunk nyomattunk egy kis Hardcore balatoni “Kajakos” Balinozást : http://indafoto.hu/bodolail/horgasztabor/slideshow a !8.-ik oldaltól indul a legyes téma, 75-től a “Kajakos”.
  (Zseniális a Blog, csak így tovább)

 11. 🙂
  Hát legyes pecás nem leszek (bár soha ne mond, hogy soha), de az írás most is jó. Nekem ma kukoricára jött a balin, kettő is a Tiszán. Nem olyan jó, mint pergetve v. léggyel, de aranyos volt és meglepő. Még élnek.
  Aztán ne mondhassuk ám, hogy fáradt, mint az őszi légy!

 12. Volt egy topic a ceeff.com-on, vmi “legyezés vagy más módszer is?”. Amiből nekem az jött le, hogy legyezés és pergetés, pont mint lengyel-magyar két jó barát…
  Megkerestem a topicot és Benyus hozzászólását már csak beidézem: “nem csak halat fogni, de halat NEM fogni is legyezve a legélvezetesebb”

  1. Alig hogy valaki kimondja:
   “nem csak halat fogni, de halat NEM fogni is legyezve a legélvezetesebb”- már vastagon el is ment a lényeg mellett és egy csontvázat hagyott maga mögött.

 13. Hát tényleg nagyon nyomasztó dolog volt látni, hogy mennyire hidegen hagyta őket a sok szép legyecske. Kisasszony szitakőtőt már nem láttam és talán már kevesebb rovar repül ilyenkor a levegőben. Talán ez keltett bennük gyanút, nem tudhatom. Egyébként valahol mindkét dolog ugyanaz. Szerintem érdemes a pergetésben és a legyezésben a hasonlóságokat keresni, mert több van ami hasonlatos, mint ami különbség. A technikai része nem is nagyon fontos. A lényeg szerintem a belső dolgokon van. Léteznek húshorgász pergetők és kirakatmajom legyesek, akik csak pózolnak a menő cuccban, miközben a helyi parasztok kiröhögik őket. Én úgy vélem, hogy a legyesek talán jobban szeretik a természetben létet, olvasottabbak és igazán nagyvonalúan bánnak a halakkal, mint a többi horgász. Nem csak a mának, de a holnapnak is élnek. Szerintem mindenki lehet legyes, az nem felszerelés, hanem mentalitás kérdése.
  Hallottátok már a pergetőindulómat? Kötelező végighallgatni!

 14. Hogy folytassam egy kicsit ezt a gondolatmenetet: azt szokták mondani, hogy az UL pergetés után egy lépés a legyezés, azaz aki ezt a kategóriát műveli (vagy általában a könnyű pergetést), az könnyebben igazol a műlegyes kategóriába. Sokan félreértelmezik ezt a mondást: ez nem azért van, mert egy horgász ilyenkorra nemesedik, mint a bor, a tudása a profizmus szintjét verdesi, s ha a vízpartra ér, szemöldökét ráncolva pillanatok alatt megmondja, hol a hal, milyen fajta, mit eszik és hány pikkelye van; pontosan azért, amit Atyafi a felettem lévő hozzászólásban írt. Lehet, hogy majomkodásnak tűnik, de a legyesek között még azt is megszólják (és tökéletesen egyetértek vele), aki a partra dobva fényképezi a halat.
  Ja, oltári méretű balinokról és domikról álmodtam.

 15. Jó!

  …akkor most már szerkeszthetem a “Dobálózni könnyű” egy éve megjelent cikkemet, hogy a blogomon is olvasható legyen .
  Phuuhh

  /tegnap fogott a kisfiam (3 éves),
  egy másfeles szivárványost, a h. l. l. f. a Garadna patakból/

 16. Nem is kommentálom az írást, ott van minden lényeges benne. Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy a legyet le sem szarták. Nem hiszem, hogy Te lettél volna nagyon béna, mert anno, amikor én álltam először a Duna partján, csináltam cifra dolgokat, a legyeim is egy kisebb katasztrófával értek fel, mégis sikerült elkapnom balinokat. Valami más lehet itt a baj.

  1. Háát… Ha tudom hol a domi és bedobok mellé egy pici ducii wobblert, aminek olyan rovaros a kinézete rögtön odavág neki, de valamiért a légy nem dolgozott. Tényleg nagyon katasztrofális volt a helyzet, mert a legyekkel átfésült területek, pergetve 5-6 halat adtak. És nem olyan finom, szűzk…. rávágások voltak, hanem elemi erővel ba..tak oda nekik. A felszínen már alig van rablás, most inkább vízközt megy a perpatvar. 50 centis vízben 4-5 kilós balinok cikáznak. Persze a kitanultabbja. Ja és ráadásul jászok tucatjai közé is bedobtam a kis szőrpamacsokat, de semmi. Ott gondolom már a vízbe érkezés pillanatában forrnia kellett volna a víznek. Mindegy. Ez van. Egyébként a tetves meteorológus brancs megint beszopatta az egész országot az ÍTÉLETIDŐVEL. Esett vagy 3 mm csapadék. Vicces. Már a meteorológia is a szenzációra épít. Szánalmas.
   Izmot, erőt és sok-sok balint a vénasszonyok nyarára! Mert az csak most fog jönni!

 17. áááááááááááá
  végre, köszönöm-köszönöm
  amúgy épp most gondolkozom újra könnyű pörgettyűs bot vásárlásán, hogy néha fogjak halat is rendesen és ebben te vagy a fő ludas, úgyhogy tippet is adhatnál, hogy milyet érdemes venni (olcsónjót)
  szóval a lényeg: 6-án én is megszűrtem a …. meg az egyik …. kő környékét. csak léggyel. és megvolt a domi-balin-jász szentháromság
  szóval végre, valahára, valamennyire, valamiben (ezt nagyon kis betűvel kéne írnom) LEFŐZTELEK
  óóóóóóóóóóóóó

  1. bocsánat, élből nagyon kárörvendő voltam, úgyhogy most egy kicsit konstruktívabb is lennék:
   a jászokban meg az az érdekes (aznap is az volt) hogy épphogy nem úgy kap, mit ahogy elképzelnéd. iszonyúan finnyál, követi, megnézi, kikerüli (épp mint a Sió lassúvizi domijai) hátulról csipkedi. viszont ha rajtaveszt, akkor tényleg szétveri a vizet, ugrál, mint egy szivárványos p.
   na szóval ennek a finnyázásnak a kijátszására van is egy jó megoldásom, ha esetleg, véletlenül mindketten Pécsett laknánk, megmutatnám, sőt akár egyet adnék is belőle…

   1. ja, és a bejegyzés persze megint remek, főképp a képaláírásokon dőltem meg!

 18. Na, figyu kiscipő! 😀
  Léggyel mindenki tud halat fogni. :-O
  Majd akkor írj, ha meg lesz a szentháromság 25 grammos támolygóval és drótelőkével is. :-O Na az már tudás ám! 🙂
  Majd egyszer biztos összefutunk.

 19. Ezzel a sráccal vedd fel a kapcsolatot! Fekete Ádám. Hivatkozz rám. Mindenre van cucca, méghozzá szinte újjonan és tényleg jó pénzért. Nagyon precíz gyerek és nagyon-nagyon korrekt.
  http://www.zsibvasar.hu/?op=art_list&u=65041
  Nézd meg a termékeit. Vannak ott nagyon penge pergetőbotok. Én 2 napja kaptam tőle egy könnyű puskát egy finom kis orsóval.

 20. Egyébként egyértelmű, hogy nem a halakkal, hanem velem volt a baj. Mármint legyezés terén. Kicsit dühös voltam, amikor a legfrankóbb helyekhez nem tudtam odaférni a terepviszonyok miatt. Szóval azt hiszem nálam még egy jó darabig marad a pergetés. 🙂 Nem tudok belőle kiszeretni.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s