Billegető

“Billegető” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Balázstól szeretném kérdezni, hogy a Dráván mennyire volt stabil a Caper?
  Most hétvégén total nem jutok ki, de nem is biztos, hogy bánom. Készül egy hangár, amibe az én h-jómnak is lesz hely, ami a nyári hajnalokon megkönnyíti az indulást…

  1. 🙂
   A film egyik betétdalát Charlie Hiden és Pat Metheny nyomja.
   Imádom.

   És itt van a Spiritual Johnny Cash előadásában:

 2. már olvasom is…
  “A szaggatott, rángatós ütem kisimult és az evezés fázisai szépen összefolytak. Árral szemben osontunk”
  egyszerűen zseniális 😮

 3. Ez ad ám igazi resetet testnek-léleknek a mindennapok szarságai után. A poligülüke szenzációsan sikerült. Egy hónap múlva a domik verekedni fognak érte.
  Egyre jobban tetszik ez a kajakos peca.
  Lehet, hogy idealista vagyok? 🙂

  1. Lehet, hogy kinevetsz, de Nekem határozottan tetszik a párhuzam a a horog milyensége és a két filozófiai fogalom között. Önmagában az nagyon jó és van is benne igazság. 🙂 Nem is kevés. A baj csak az, hogy sorba jönnek az emilek, hogy miért beszélek rébuszokban. Hiába, a blogomat már csak egy szűk szubkultúra érti… 🙂

 4. Különlegesen szép dolog ez az evezés. A Dráva pedig annyira elragadó, hogy soha nem tudsz tőle szabadulni, ha testközelből láttad. A homokpadok mellett elterülő hatalmas, csillogó, 10-20 centis lassú részek lettek a kedvenceim, az életem leélném ezeken a helyeken.
  Érdekes módon nem szakadt le a hátam, a derekam sem, valójában semmi fájdalmat nem érzek…bennük. Viszont a két karomban tegnap este olyan iszonyatosan durva fájdalmat éreztem, hogy kezdtem elbizonytalanodni, valóban izomláz-e, nem izomszakadás. 12 órát aludtam egyhuzamban (kb 10 éve nem volt ilyen), és teljesen elmúlt. Azért 14 kilómétert eveztünk ám, abból hetet árral felfelé…ha valaki az életben nem evezett vadvízen, annak nem kevés.
  A Caper kajakról: összességében jól vizsgázott, ha igazán edzett ember evez vele, tökéletesen elég a Drávára. A képek csalókák, a nap nagy részében Atyafi után kullogtam, jócskán lemaradva, aminek oka a kettőnk közti erőnlétben található különbség (ő aktívan sportol, én – még – nem), a kajak hossza (70 centi a különbség) és a szélessége (Norbi, a kajakunk extrém-stabil, egyetlen olyan helyzet sem volt, amikor úgy éreztem, hogy a borulásnak akár a közelébe lennék, viszont árral felfelé egy vékonyabb test nyilván gyorsabban halad). Nem lesz vele különösebb gond, számomra legalábbis első a biztonság, nem sietek sehová.
  A visszaforgók és a kövezések által megdobott víz valóban a mumusom lett, eszméletlen szar érzés, mikor a víz meglöki a hajót és megpörgeti, te meg szerencsétlen kezdőként kigúvadt szenekkel kapaszkodsz a szélébe, lapátolni nem mersz, levegőt venni sem nagyon. 🙂

  Egyébként Gábor: az egyik legjobb bejegyzésed lett!!!

  1. nah…akkor nem sokat tévedtem így látatlanban. mondtam én, hogy ez egy bútorszállító…nem kell aggódnod…lassan beállok a sor végére mögéd…Atyafi meg csak szelje nekünk elöl a vizet a szálkás testével 😀

 5. Ja, igen. Szóval az úgy volt, hogy egész nap egy teremtett halat sem láttunk. Pedig a víz alatti látótávolság meghaladta a 2,5 métert!
  Szóval szalonnázás közben pontosan az orrunk előtt egy nagy loccsanásra lettünk figyelmesek. Elkiabáltam magam, hogy riadó és eszeveszett iramban rohantunk a botok felé. Marha vicces volt. A felszínen nyoma sem volt kishalnak, nem is értettük a jelenséget. Abban maradtunk, hogy biztos valami vegetáriánus pikkelyes fürdött meg a felszínen. Aztán kisvártatva a “rablást” még több követte a túlsó parton. Én balinokra gyanakszom. Azok szoktak egyszerre mozdulni. Szóval sosem fogjuk megtudni.

 6. Kedves Atyafi!
  Pár hónapja olvasom az oldalad. Tetszik. Sőt , nagyon tetszik.
  Kiváló stílusban írsz. Nem gondoltál arra, hogy az írásaidat könyv formájában is megjelenteted? Ahol 100 ezer „kapás” van, az jóóó víííz…Gyerünk ! Egy megrendelésed már van..
  Magam is Dráva buzi vagyok, jó pár vasi barátommal egyetemben.Évente 2-3 alkalommal
  randizunk az ország – szerintünk – legszebb vízénél 1-1 hetet. Tavaly végre sikerült elintézni
  a szükséges cetliket és végre vízre szállhattunk. Na nem kajakkal, az nekem életveszély..Nem tudok úszni…(na és akkor mi van ? A halak tudnak járni? Na, majd akkor fogok úszni..)

  Ámerikai UL csónak,(45 kg) két féle hajtómű, benzines és elektromos motor .
  Hihetetlen élményeink voltak.Domi hegyek, öles balinok., 1-1 csukesz. Csurogva. Óriási feeling !
  Tetszett a guminő hasonlat. Aszongyák minden hasonlat sántít. Na ez nem !
  Idén már szakáll nélkülivel nyomjuk.Sikerült beszerezni jóféle méretekben.Annyira falánkok a domik, hogy szinte elnyelik a BBCrank-et, a horgot meg kisebb életmentő műtéttel kell kioperálni.
  Nekünk a wobblerek működtek, de azok nagyon. Igaz, hogy szinte csak egy volt ami mindent vitt, de idén tovább kisérletezünk. Azt vettük észre, hogy a csónak egyáltalán nem zavarja a halakat, még 1 méterre a csónaktól is fogtunk nem kis domolykókat. ( max. 1,8 kg, de nem egy..) Viszont ahol kialakított horgászhelyek voltak a parton, ott sosem (!!!) fogtunk semmit, és kapásunk sem volt.
  Na majd májusban… Addig is várom, várjuk az izgatóbbnál izgatóbb tavaszi képeket.
  Tényleg a Dráva nőnemű nem? Hát biztos! Sőt , egy ribanc ! Hány ezer pasit csábít magához?
  Ráadásúl egyszerre többet is..
  Na legközelebb belenyúlok a bugyijába én is…

  1. Az biztos, hogy jó nagy ribanc. És hát mindent megad, amit otthon nem kapunk meg. 🙂
   A kajak valóban nem való mindenkinek. Főleg folyóvízen nem. Nem is reklámozom ezért túlzottan, mert előbb-utóbb betiltanák, ha minden szezonban összejönne pár vizihulla a Dráván.
   Maradj közelben!
   Köszi és üdv!

 7. Egyébként megnéztem a jövő heti időjárás előrejelzést. Szerintem hétvégére beindulnak a halak a Dráván. 9 fokos lesz a víz addigra.

 8. Dehogy nevetlek ki. Azt értem, hogy Te mire gondolsz.
  A mester gondolatmenetét nem tudom követni. Mondjuk nem is akarom. A szórakoztató érték így is elég magas. 🙂
  Hol találhatnék olyan térképet a Dráváról ami a valóságot tükrözi.
  Gyaloghorgászként nem szeretnék diszidálni. 🙂
  Rég jártam a Dráván, akkor is inkább rutinos helyi erővel.
  Idén rápróbálnék párszor.

 9. Mint a Mester hű olvasója maximális megelégedettség tölt el, miután végig olvastam a fenti írás. Igen, én is javaslom a könyvírás! PDF-ben is jó, csak klubtagoknak, ez már bevállt vertikálisan és horuzontálisan is. És mondhatom szubkultúrálisan, hogy a számláló pörgését tekintve e szubkultúra lassan kitörni látszik az andörgrand mozgalom kereteiből és szélesebb nyilvánosság felé tör. Bár igaz, elgondolkodtatóak a Mester szavai, hiszen nem lehet tömegessé tenni a kajakos pecázást, főleg nem a Dráván (akit én eddig sosem tekintettem női individumnak, csakis egy megzabolázott, de folyton lázadó, kitörő férfiként tekintettem rá, aki nem nyugszik sorsába, és sosem adja fel. Erős, edzett izmú érett férfi. Vagy mi.), hiszen ha tömeges olyanná válik, mint például a csikló-, azaz bocs, siklóernyőzés, amit már minden boldog, boldogtalan unatkozó, felvágós újgazdag úrifiú művel a haveri körrel ráérő idejében. Legyen ez kiváltság, különlegessége a kiválasztottaknak. 😉

  Azért, hogy ne essek az ájulásig elfogult fan kritikátlan részrehajlásába, meg kell jegyeznem némi szerény kritikát a kitünő írás képmellékleteihez. Szeretem a spontaneitást, amelyet a Mester és Tsa a természetből oly kitünően tolmácsol a Fan Club részére, ám de most akadt két kép, amelynél bennem – lehet alaptalanul – felvetődött a művi beállítás lehetősége. Gondolok itt a vertikális nyársazás nekem kissé hatásvadásznak tűnő képére, és a kajakból oldalt kiülős, menős-csávós-tökösgyerek-kihaénnem stílusú véleményem szerint szándékosan beállított képre. A kajakot rögzítő biztonsági köteleket természetesen ügyesen kimontírozták a képről, hogy a felborulás spontán bekövetkeztét elkerüljék. Ettől függetlenűl a kép nem rossz, reklámnak elmegy.

  A szakács rajongó által belinkelt filmet ugyan nem láttam, de a zene, amiben Methení és Cash bá’ játszik csak jó lehet. Harmadik úriembert gyarló hiányosságaim okán nincs szerencsém ismerni.

  McFly Balázs folyami örömeit pedig teljesen átérzem, de azért most már reá is irigyen tekintek.

  Üdv, mint a rajongói szubkultúra (magát annak álmodó) részese.

  Csak lazán. 😀 😀 😉

  1. Tudtam, hogy valaki ki fogja szúrni… 😦
   Na jó, otthon a kertben lettek fotózva és alája fotósopoztuk a Drávát. :-O
   Nálam jó a technika. Miért menjek el horgászni, ha itthon is lehet?

   1. Jaja, viszont a kajakos kiülősnél a háttérből elfelejtetted kimontirozni a stáb szállító járművét a túlparton. 😉

    De komolyra ferdítve a szavat: ki….szatt jó írás! 🙂

  2. A vertikális nyársazás valóban beállított kép, de a kiülős nem. Atyafi eddig így evezett. Miután látta, hogy én hagyományosan, előre tett lábakkal nyomom, elgondolkodott és megpróbálta, végül szégyenkezve vallotta be, hogy ezt ő eddig nem tudta. 🙂
   Nehogy az jöjjön ám le az egészből, hogy keressük a bajt (ahogy a Bama újságírója is megjegyezte: Atyafi nem idegenkedik az extrém helyzetektől). Tanúsíthatom, hogy Gábor valódi úttörőként a felelősség és az óvatosság mintaképe volt, kerülte az “eksztrém” helyzeteket, nem játszotta meg az agyát, pedig egy amatőr szemlélő vagy újonc szeme láttára az ember szívesen próbál bizonyítani. A kiülős kép egyébként akkor készült, mikor megmutatta nekem, hogyan lehet így csorogva horgászni.

   1. Értem ám én! Csak azt nem, miért vágsz oly búskomor képet a vertikális nyársazásnál? Odaégett a szalonna? a kezed? vagy a nejoprén csimma? 🙂

  1. arról ugye meg már ne is beszéljünk, hogy ha igaz, hogy a kép valóban ott készült, akkor szépen átfotóztak az országhatáron. remélem vakut nem használtatok, mert akkor még át is világítottatok…ezek után nem csoda, hogy utaznak a magyar kajakosra a horvát vízipatkányok

 10. A szöveg és illusztráció elválaszthatatlan. Felfohatjuk képregénynek is. Batman, Spiderman, Superman is így indult s lám, mivé váltak!

 11. 🙂 🙂 🙂 🙂 Egy instabil ember: Szerintem még cápariasztó pora, beépített vibrátora és porszívója is van.

  1. mindenképpen…mondjuk ő nem puntóval, jimny-vel vagy corollával áll ki a partra, hanem gondolom valami billencses RAM-mal

  2. fő a környezettudatosság…érdekes kérdés ez…ugye a mi kajakunk sincs uszadékfából, de azért odafigyelünk dolgokra, mondjuk jórészt a “jólét” eltérő foka miatt

 12. egy ilyen kitámasztott kajak szerintem pont a kajak lényegét veszi el…elképzelem, ahogy egy ilyen csillagközi cirkálót beborít féloldalról egy komolyabb hullám egy öböl bejáratánál…

 13. Azé meg ne buzuljatok vazzeg! 🙂

  Ismét egy fasza írás tőled!
  Jó kis bemelegítés volt ez a kollégának, remélem jövő héten halas lesz a kezetek!

  1. A nemzeti ünnepen szívesebben mennék Pestre. De csak akkor, ha mindenki menne. 🙂
   No nem kajakkal. Pájszerral. Van húzása!

   1. mondjuk egy kajakos békamenet hegymenetben, jó lassan, teljes szélességben…biztos nem csak a bama.hu figyelne föl rá…

   2. Nemzeti kajakos tüntetés/felvonulás a Dunán Büdöspestnél. Rózsaszín alapon szivárványos kajakokkal, melyeken elöl a nemzeti lobogó, hátul az EU-s kék csillagos, középen árpádsávos trikóban kokárdával ül a kajakos felvonuló/tüntető, a bottartókban nyilaskerszetes és sarlóskalapácsos kis zászlók, valamint Csonkamagyarország és Rendesmagyarország matricák a hajón, a fejeken csikós-, gulyáskalpag, kunsüveg, a kalapokban koronáscímeres és veres minilobogók. Jelszó: Egységben a haza! Már csak azt az Egységet kéne megtalálni, mely országban lehet, és haza mehetünk.
    Van pajszerom, (nem pajeszom!) akkor hát…

    Boldog tavaszt mindenkinek!

  1. Szerintem csak annyiban hasonlítanak, hogy mindkettőjük “rajongója” vagyok, de Lukács jobban muzsikál. 🙂

 14. Atya ne haragudj, hogy kell azt megcsinálni, hogy a cikkből csak a főcímet mutassa, és continue readinggel lehessen végigolvasni?

  1. Mikor szerkesztesz a felső sor ikonjai között lesz egy kis négyzet, ami egy vízszintes vonallal el van vágva. Azt hiszem “további tag hozzáadása” a neve.
   Azzal tudod elválasztani. Minden, amit a vonal alá teszel csak a bejegyzés további részében lesz olvasható.

 15. Hú de jó kis írás! Egyszer le kell jutnom a Drávára úgy érzem:)!
  Üdv : Frutta

 16. Egy kicsit más a dráváról.

  Nem tudom hogy kellene frankón belinkelni, nézzétek el nekem inkább a vizen mint a gép előtt:)

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s