Kokárdás pörgetés

“Kokárdás pörgetés” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ez király íromány vót. Még ilyet! Hétvégén Balcsin dobáltam egy másfél órát , de egy bizonytalan kapáson és lemaradáson kívül nem volt semmi. Tele van körömnyi küszivadékkal az egész víz, hüjék lennének ezek fadarabok után futkorászni:D Persze az idő nagyon király vót. Viszont a sügerek sztem már beindultak, csakhát nem volt nálam a könnyűpergetőcucc:( Na majd a Pécsin rápróbálok. Ja és a Bokorkarcsiféle naplemente vs. rapala wobbler vs. shimano orsó képet hova raktad?

   1. Utánanéztem, igazad van! Bár tényleg csak levegőzni mentem inkább a szőlőmetszés szünetében. Nem magamat felmentve, de azért hozzátenném jó volna sok ilyen rapsic, mint én vagyok. Amúgy nem a nagy Balatonon horgásztam, hanem egy azzal összeköttetésben álló kis csatornán. Egyébként elolvastam BHRt. honlapján.: horgászmódszeri tilalom nincsen(tehát lehet elvileg pergetni) de minden ragadozóhalat vissza kell engedni(sügért is!), amit meg amúgy is megtettem volna.

    1. Rákérdeztem direkt, a befolyó csatornákra is érvényes a ragadozótilalom. Rákérdeztem arra is, hogy bogárwoblerrel pergethetek e vöröskeszegre? A válasz nemleges volt! Legyezni lehet egyedül, legyes bottal.

 2. Szia Atya.
  Vártam a bejegyzést mint gyermekkoromban az Óvodások filmműsorát.
  Mi örömcsónakázást tartottunk a Drávasztárai kikötő környékén.
  Kipróbáltuk a saját építésű Tomboat 450-et, kitűnően vizsgázott.
  Haltalanság volt a sztárai részen is.
  Üdv: T

  1. Ha az ember jó munkát szeretne látni, akkor csak magára számíthat.
   Siralmasan alacsony a víz. Ha erre rájön egy száraz nyár nem is tudom mi lesz.

 3. Itt fenn északon még csak a keszegekkel osztottam meg a tavaszi levegőt, érdekes, hogy a Dráva már 10 fokos, a Duna még csak 6 fok volt a hétvégén. Az írás az k@rva jó, már vártam nagyon!!

   1. Vertikális pickerezéssel, csontit pöcögtetve, kb. 10 ccm-re emelgetve a márgás aljzatról, direkt gébre specializálódott horoggal és a tudással ahol ezek a frenetikus, szörnyszülött, eszement zabálógépek előfordulnak! 🙂
    Mellesleg tövig nyelte az egyszem csontit, de ettől gyomorrontást kapott :-))

 4. 1. azok a rovarok nem is lehetnének -a természet jóvoltából- jobb helyen, mint a vízfelszínen
  2. a kukkkkerképbe azért berajzolhattál vón, egy ziel-keresztet , oan daszbótosan…
  3. grt a domikhoz
  4. bjutifúl ez a Drau

 5. Guszti visszatért, minő öröm! A balinok meg had baszakodjanak! Mindig azt mondom én is, hogy “ívás” közben engem se lógassanak húskampóra! 🙂

  1. Én ilyenkor mindig domizok. 🙂
   Jó lenne már egyszer minket is védeni. Minket magyarokat. 🙂 Lassan egy mezei tücsöknek is több joga lesz az élethez, mint nekünk.
   Természetesen soha nem volt és soha nem is lesz az miatt lelkiismeret furdalásom, hogy tilalmi időben szájba verek egy-két balint. Persze ezen fel lehet háborodni. Szájfertőtlenítőt meg akkor fogok használni, ha majd az Ormánságban hófehér cigánykerekek fognak hullani az égből. Üdv!

 6. Egyébként én is ezt a szpájdőr madzagot gyűröm az UL motyón, mert a másikat nem tudtam beszerezni. Pedig nagyon ajánlották!

 7. Ismét jó. Mit mondjak még?

  A nemzeti ünnephez megfelelő nemzet is kell. Lenne is, de ahogy elnéztem a hétvégét kint voltak a vízparton. Ott kevés volt a politikai szentbeszéd. Utánuk mentem. (De csak úszóztam a kölökkel. Balinok és csukák estefelé nagyokat raboltak a Szikrai-holtágon, én megúsztattam minden műanyag, fa, fém és gumi izét, de feleslegesen. Kishalakat meg nem volt kedvem horogra tűzni.)

  Atya-gatya! Mennyi kis izémizé motyó van azon a hajón! Elég lenne egy kisebb halászflottának. Mi az a fogószerű izé melletted jobbra?

  1. És mielőtt még megszólnál, se a Szikrán, se Alpáron nincs ragacs tilalmi idő! Meg én voltam az ellenőr aztahéccázát! 😦

  2. Műanyag szorító. Sodrásban bedőlt fákhoz, vagy akár fűcsomóhoz is hozzá tudod rögzíteni a szivart és vallathatod a vizet.
   A hajóban egyébként minden kézre áll és semmi sincs benne, ami felesleges lenne. Kiemelő hálót csak azért viszek, hogy legyen mivel kiszabadítani a mélyben rekedt műcsalikat. Arra baromi jó. 🙂

 8. Egyébként nem gyenge popper arzenálod van! Én az utóbbi időben hanyagoltam a poppereket, mert nem adtak halat. Balint még nem fogtam velük, csukát is csak kettőt. Igaz az egyik 66os volt és egy kikötőben jött föl érte 3as vízen egy oszlop mellől. Az a kép örökké berögzült az agyamba, ahogy a sötét árny megjelenik és kiugrik a popperrel a vízből
  szóval csak annyi, hogy kurva jó popperrel halat fogni, de nekem valahogy nem igazán megy.

  1. Nem vagy ezzel egyedül. Ez pont olyan, mint az őzszőrből kötött pontyos kenyérlégy, állítólag kurva sok pontyot lehet vele fogni (főleg a külföldi szakik szerint), gyakorlatban nekem egyet sikerült csak. Október végén, vontatás közben. Szájba.
   Szóval a popper szép, meg jó, volt is belőle egy rakat, de halat nem fogtam velük. Aztán jött a legyes korszak, meg a Dahlberg Diver, ami olyan, mint a popper, de elvétve egy-egy csuka. Pedig erőltettem rendesen. Na mindegy.
   A bejegyzés jó, mégiscsak fogtál halat, aszontad nem. 🙂

 9. Szia. Tegnap ismét lennt voltunk a ….. most nekem sikerűlt megcsípnem egy harmincas domit. Egy úszó élénk zöldessárga 4cm-es wobblerrel. A csalit leengedtem a bokrok aljába, ahová bedobni esélytelen, majd onnan vontattam vissza szinte fenéken. Ezek a kis vizek már kezdenek magukhoz térni, a “kissebségiek” három bottal fenekezve fogták a bodorkát meg a kárászt. Üdv Krisztián

 10. Jól látom, hogy azok a popperek ALAKZATBAN vannak?
  Egyenruhában? Megfélemlítve szegény fenekeszegeket!
  Elhatárolódok!!! 🙂
  Szokás szerint nagyon jó írás!
  Jó volt ezzel kezdeni a napot.
  Köszi

 11. üdv!
  Ahogy elnézem a halas képek hátterét, nem biztos, hogy a Dráván készültek, jól tévedek?
  Amúgy pénteken szinte biztosak voltunk, hogy miután a parton elköszöntünk, tuti szájbaversz egy-két jószágot! és lám, bejött.
  Ma voltam Pacsán…bevásároltam szépen Kenartokból, mert csak szürkéim voltak, meg végre találtam fekete-arany Hornetet is 3-ast, 5-öst…végre, végre.
  Oszt teszek fel végre képeket is a kis túránkról

 12. Skacok a bejegyzés csalóka, mert ugye hosszú hétvége volt és két alkalommal mentem pecázni. Egyszer 16-án, majd 18-án vasárnap.
  16-án egy árva halat sem fogtam, de sajnos akkor képet sem csináltam, így bejegyzés sem lett. A bejegyzés képei 18-án, vasárnap készültek. Csak azért lett a kaland 15-ére dátumozva, hogy meg legyen a stilisztika… 🙂
  A jaszkó a Dráván, a domi a …… jött.
  Bocs, a félreértésért!
  Üdv!

 13. Ha már vízen találni rovart akkor lassan el lehetne kezdeni legyezni is, vagy az még kicsit korai lenne?
  Idén végre szeretnék legyezve is halat fogni kedvenc vizemen. Lehet erre már esély szerinted, vagy várjak, amíg megjelennek a lombszöcskék is?

  1. Kisebb vizeken fogják ezerrel a domit meg a jászt polibogarakkal meg nedvesekkel. Persze ilyenkor még nehezebb, ha most kezdesz majd legyezni, akkor a május utáni időszak lesz a legjobb, szépen úszó szárazlegyekkel.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s