Halparádé 2. rész

“Halparádé 2. rész” bejegyzéshez ozzászólás

 1. eeez igen…belenyúltál szépen a pezsgésbe, gratulálok. egyebek mellett jó látni, hogy ilyen szép az állomány. a domi meg azé nem jött, mert hanyagoltad a vertikalitást, tessék módszert is váltani, ha csak aspius jön…hiányzott belőled a kreativitás és az innováció!!!

  kezdek nagyon-nagyon vágyódni a vízre, de még tűrtőztetem magam, amíg dologidő van

 2. Ez nagy nap volt!
  Akarom, hogy engem is a sírás kerülgessen a balinok zaklatásától.

  1. Ilyet ne is mondj! A nagyobbak majd felborítják a hajót. Igaz nem olyan kellemetlen népség, mint a rézfaszúak, de azért azt már illik komolyan venni, mikor egy balincsorda elkezd pikkelni rád. :-O

 3. Te aztán jól belenyúltál a jóba! A bálintok már nekem is nagyon hiányoznak, régen fogtam már. Remélem a küszíváson idén tarolni fogok! Az a nagy domolykó, meg a nagy jászkeszeg meg egyenesen csodaszép!

  Jó a késed! Nekem is ilyen van! 🙂
  A halhoz meg jó étvágyat!

   1. Régen a fater vadászboltot vezetett, onnan van. Még van egy fanyelű is bőrtokkal kölyökkoromból.

 4. Háát…
  Nem is tudom mit írjak. Kicsit fáj a szíven és most esik csak le, hogy valamit lassan elfelejtettem… Élni.
  Ott kellene lennem a vízen nekem is, hogy átéljem, ezeket illetve hasonló pillanatokat. Mindig meló, meló, aztán észbe kapok már megint késő este van….
  Kösz ezt az írást, kijózanított.

  Persze gratulálok, szép lehetett ez a peca!

 5. Na, a második nap tényleg durva lett, örülök neki (persze az első sem volt rossz, sőt!). Ugye, ugye, mit mondtam szombat este? 😀

 6. Nagyon jó írás, szép halakkal. Gratulálok!
  Kereskedelmi tévésen mondva: ÁTJÖTT! 🙂

 7. Mert otthon hagytad a Gülükét!
  Csak a GS Perch, átfestve. Szegény Rapala meg éhen hal.
  🙂 🙂 🙂

 8. Hát, örülök, hogy tetszik. Azt vártam, hogy el leszek küldve a jó b. csába, hogy miért pofozom fel balinékat tilalmi időben, de én egyszerűen beledöglenék, ha április végéig csak otthon matyiznék.
  Persze még kaphatok a pofámra. :-O Egyébként nem lehet, hogy már leívtak? Volt egy olyan időszak, mikor teljesen nyomuk veszett és most tényleg elég soványak csórikáim. Szerintem a nők miatt.

 9. Szia!
  Tetszenek az írásaid.Milyen bottal nyomod?Érdekel az UL peca.Néztem ABU 2-10-est megrázva libegősnek éreztem,az 5-20-as megrázva kemény, de a spiccet meghúzva is kemény.Míg más típusok spicce lágyabbnak tünt.

 10. “Tibikém, köszönöm szépen az újdonsült tapasztalatokat!”
  Na, ettol en is majdnem magam ala hugyoztam. 🙂
  Gyonyoru szinek, szep halak, pompas minden!
  G.

 11. Hát igen, nem Tőled/Tőlünk kell félteni a halállományt, de ezt törvényileg diszkriminálni nehéz és jogellenes lenne. Marad az isten háta mögött is becsület. “Szerencsére” a kormoránoknak már a törvény által biztosított a következő téli betevője, gondolok a paduc, jász, szilva tilalmára. Megmentik Tőlünk nekik.
  Imádom a Drávát, nemrég elköltöztem a közeléből a Szigetköznek nevezett halsivatag közelébe, de visszajárok…Gondoltam itt koppint sügér vagy domi, de hát…
  Kösz az írást, tudom miről beszélsz, ráadásul szívemből,
  üdv.

 12. Minden horgász erről álmodik!!! No nem tilalmi időben, ettől elhatárolódom :-)). A víz zöld színe és fodrozódása az mesebeli, ennyi sok hal meg Óz birodalmán kívül csak itt létezik :-)).

  Egy komoly kérdés: van a Dráván halászat, tükörhálós meg ilyesmi?

  1. Jó kérdés. Sosem láttam. Biztos, hogy nincs. Az Ódráván láttam pár varsát, de semmi több. Az tuti rapsicoké volt. A horvátok lazák. Azok most is viszik a balinokat, bár a 450 grammos támolygókkal nem igen fognak. Igen szerény képességekkel rendelkeznek a horgászat terén. Inkább vasvella, szigony és csapóhorog való nekik. Persze mindezekért keményen megvámolják őket a réz….úak.

   1. Ha nem láttad akkor nincs is halászat, azzal szétb@sszák a víz összes rétegét, szegény halak belekeverednek átúsznak a nagyobb szemeken ott várja őket egy sűrű szövésű réteg, amikor meg menekülnének áthúzzák a sűrű szövésűt a nagyobbon és mint egy zsák várják a halászokat akik majd két vagy három nap múlva összegyűjtik a 1-2 km hosszú hálót! Nálunk halásznak rendesen, lehet ezért nincs halbőség…

    1. Szia.
     Kérdésedre : magyarok nem halásznak , hacsak Barcs környékén nem . Sosem láttam halászati szerszámot , kivéve csapót . Mindíg lerágom, hogy azt higgyék nagy hal vót.
     T

 13. Elnézést, természetesen nem vagyok névtelen az előző hozzászólásomban.
  Üdv,
  Miklós

 14. Azért egy percig se gondoljátok azt, hogy a Dráván halból van a kerítés! A Drávát nagyon, de nagyon kell ismerni, hogy halat tudjatok fogni és rengeteg sok-sok-sok időt kell rajta eltölteni, hogy legalább az egytizedét megismerjétek. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy hülyék az emberek és egyszerűen képtelenek a felszínről olvasni. Olyan helyen töltenek el napokat, ahol az elmúlt 20 évben még egy apró snájder sem úszott át. Tiszta röhej. Mindenki a saját agyának a csapdájában vergődik. Képtelenek kitörni a megszokásokból és a vélt elgondolásaikból. Mindenesetre mókásak. Ott vannak a halak a lábuktól pár méternyire és ők átdobják őket, mert mély vízben terem a nagy hal. :-O

 15. Atyafi, azon gondolkodtam, tudod-e még ezt fokozni? Lehet-e még?
  Eh, ha tartod ezt a szintet félgőzön is nagyon jó.
  NEM határolódom el! Csak vágyakozok.
  A rézfarkú Ászpiusz kapja el a tököd!

 16. Hogy a kánya vájja ki a szemed!
  A nyűvek rogyasszanak meg!
  A rezesbanda élesítse rád szerszámait!
  Galóca tilalom idején vertiko-horizontálisan fogni tarponok tucatjait?
  A Seawolf osztályú domolykókat már nem is említem!
  Hát illik ilyet tenni?
  Másokat ilyen képanyaggal felzaklatni?
  Vérlázító!
  Hogy bírjuk ki így hétvégéig?

  További súlyos hiányosság a horgászcsajos képek krónikus elmaradása.

  Bezzeg régen…azokban a posztokban még vót anyag.:)

 17. Sziasztok!

  Atya! Hány darab halat zsákmányoltál aznap? Mert nekem úgy tűnik, hogy 4 embernek is sok lenne….(és nem csak a szigetközben.) Szép munka! 🙂
  Peti

 18. Màr làtom lelki szemeimmel,hogy utazàsi irodàk szerveznek 4napos,és 1 hetes horgàszutakat a Drávára a blogod alapján….
  Nem hiába ,aki tud az tud,ennyi.Gratula!

   1. Évekkel ezelőtt sokat jártam a Drávára. Több tucat Rapalát dobtam el és még csak halat sem láttam. Akkor beletört a bicskám és évekig felé sem néztem. A Dunán azt mondják, hogy a Dráva az igazi. A Dráváról meg a Dunára vágyakoznak. Ilyen az ember. A Dráva tényleg nagyon kemény pálya. Meg kell ismerni. Aki oda jár az tudja, hogy miről beszélek.
    Igazából idén harcsázni kéne nagyokat, mart hatalmas tengeralattjárók vannak benne, de nincs hozzá cuccom és a legszomorúbb az egészben az, hogy nekem most nem horgásznom, hanem nyelvet kéne tanulnom. De sajna visz a vérem. Ez van. Kurva egy folyó! 🙂

 19. Gratulálok, nagyon király pecás vagy! Az ívásra gyülekező balinokból tilalmi időben csónakból sokat fogni, és dicsekedni vele valóban férfias dolog! Törvényileg is megkérdőjelezhető (tudom arra nagy ívben sz@rsz, simán végig pecálod a horvát szakaszokat, és csodálkozol, hogy nem szeretnek a horvát szervek), de horgászetikailag több szempontból is. A 3. vagy 5. után miért nem volt elég? Hidd el nem az irigység beszél belőlem, tudom qrva nehéz megállni, ha jön a hal, nem mindenkinek sikerül pláne, ha tilolom sincs, pl. ősszel bele lehet nyúlni rendesen a balinba, egyes szakírók szét is verik a bandát, csakhogy elmondhassák, 40 vagy 50 balint fogtak egy délután, nekem is volt szerencsém ilyenbe bele nyúlni a Dráván nem fogtam 40-et, és nem mentem vissza másnap kaszálni…
  A tavaszi ivás előtti, utáni időszak ugyanilyen, csak ha itt szétvered a csapatot, még nagyobb kárt csinálsz. Gondolom nem kell magyarázni, hogy miért. Persze egyedül te nem teszel nagy kárt, mint ahogy egy kormorán se okoz nagy gondod. De a rajongód, olvasóiddal megsokszorozva (szaporodnak a kajakos pecások, jön a balin a Dráván Atyafi fogott, menjünk le nem gáz, hogy tilalom van úgyis visszaengedjük őket…)??? Elég álszent dolgokkal nyugtatod magad. Ha megcuccolod a szomszéd 16 éves Böskét, aki egyébként 20-nak néz ki, attól még ugyanúgy pedofilnak (türelmetlennek) számítasz, ha ezt kis szerszámmal (UL szerelék, 16-os zsinór), gumival (visszaengedtem őket), harmadik emeletre csatornán felmászva (sportosan, csendesen evezve) tetted. Plusz még blogolsz is róla, a sok gyökér meg tapsol hozzá, hogy te mennyire qrva nagy pecás vagy.. Igen ha marhára ki vagy éhezve, tessék ilyenkor matyizni (faragj woblert, nézd vissza a tavalyi képeket), más nő után nézni (elő venni a match botot, a pickert, akár kárászra fenekezni), vagy elmenni a kupiba (ha mindenképpen csak a pergetés a peca kocka tó csukázás, fekete sügerezés).
  És megvárni míg a Böske min. 18 lesz. (május eleje balin tilalom vége, jöhet a balin peca)
  Te is tudod, hogy az eredményességednek a tudáshoz semmi köze. Bazi nagy szakaszt tudsz meghorgászni, és olyan helyeket elérni, ami partról lehetetlen. Ugyanazzal a „tudással” (eltudod dobni a csalit legalább 5m-re és visszahúzod, erre a bravúrra nem mindenki képes ám???) eredményesség x10, x20. Első vízitúrám óta tudom. (Üveg teleszkópos peca, noname körforgó, 25-ös zsinór, napi egy-két domi, balin helyett x10, x20, igaz ez közel 20 éve volt) Ezt rendszeresen megteszed bele fogsz nyúlni a tutiba többször is (de könyörgöm ne tilalmi időben, had ne magyarázzam el, hogy a tilalmi időt miért találták ki). Még csak nagyon csöndben se kell lenni. Pl. láttam, csónakost, aki arra lusta, hogy csorgásból a parttól elevezzen, minden egyes kisodrósánál motort rántott, és ő is fogott, nem keveset. Szóval komolyan aggaszt amit művelsz. Tök jó lesz, ha íváskor csónakosok, kajakosok vagy akár parti pecások a homokokon dobálják szét a balinokat, mert qrva nagy sportemberek, mert visszaengedik őket.(talán)
  Az is frankó lesz, ha majd a horvát szakaszos képeid láttán a szervek még jobban szívatják a csónakos pecásokat. Vagy a hősies ívási idős fogásaid miatt a sötétzöldek teljesen eltiltanak a Drávai csónakos pecától. (mondjuk engednek 2 hónapot nyár végén azt kész). Jó lenne, ha sokáig tartana ez a csoda, ami a Dráván van, az is jó dolog, ha ezt minél többen átélik. De könyörgöm ne ész nélkül!!! Az által, hogy blogolsz, nemcsak a teteidért vagy felelős, hanem ennek hatásaiért is. (ne aggódj nincs ilyen törvény, csak gondold végig…) Ezzel az írással nagyot csalódtam benned! A horvát oldalon történő többszöri pecálás, akár még vagány dolognak is tűnhet, míg nem szívatod be vele a többieket. De ez az ívási idős balin kasza kiverte a biztosítékot. Próbáltam kellően erős lenni, hogy meglegyen a balansz a fanokkal szemben talán kicsit visszabillen a dolog. Tilalmi időben célzottan adott fajra pecálni vadvízen nem dicséretes dolog, hanem bűn!!! Ébresztő srácok!!! Mennyivel szebb lett volna, „ a 2. vagy 3. balin után úgy gondoltam nem zavarom tovább kedvenceimet a nászban elraktam a pergető szerszámot, és Gusztival végig néztük az ígéretes helyeket, ahová májusban visszatérünk…” ( Amúgy nyugodtan oszd el 10-el, a lényeg remélem átment). Engedelmeddel maradok névtelen…

  1. Szia “ellenszenvesgyerek”! 🙂

   Mondanám, hogy Pityu, vagy Gábor, de hát, ha Téged kielégít a névtelenség homálya, akkor engem sem zavar. Nietzsche azt mondja, hogy illik jobban tisztelni egy másként gondolkodó véleményét, mint akivel teljesen egy platformon vagyunk és azt hiszem igaza volt. Bár lehet, hogy ez a névtelenekre nem érvényes. 🙂
   Sok mindent felvetettél a hozzászólásodban, amire megpróbálok válaszolni. Talán sikerül sorra venni a megannyi bűnömet.

   1., “Törvényileg is megkérdőjelezhető (tudom arra nagy ívben sz@rsz, simán végig pecálod a horvát szakaszokat, és csodálkozol, hogy nem szeretnek a horvát szervek), de horgászetikailag több szempontból is.”
   Ha megengeded szó szerint idéznék a 2012-es engedélyemből. “…a Horvát Köztársaság vízterületén történő megállás és kikötés nélküli határvízi közlekedését horgászat céljából korlátlan számú ÁTHALADÁSSAL engedélyezem.”

   Te egyáltalán a Dráván horgászol? Ezt tudnod kéne.
   Azt hiszem ezt nem lehet többféleképpen értelmezni. A horvát szakaszokat jogom van menet közben meghorgászni, akár többszöri áthaladással is. Ezért én fizettem és meg is kaptam az összes engedélyt, ami szükséges. Az igaz, hogy eleinte nem igazán tudtam, hogy hol futnak azok az istenverte trianoni demarkációs vonalak, mert időközben az összes határjelző tábla kirohadt a helyéről és senki nem pótolta őket. Szóval az elején voltabb kisebb malőrök, amiket a horvát határőrökkel, akkoriban le is rendeztem.

   2., “Az ívásra gyülekező balinokból tilalmi időben csónakból sokat fogni, és dicsekedni vele valóban férfias dolog!”
   Honnan veszed, hogy ívásra gyülekeztek? Ezzel nem tudok mit kezdeni.
   A halakat kajakból és nem csónakból fogtam és nem dicsekedtem velük. Csupán megörökítettem egy napomat a Dráván. Vagy szerinted morálisan jobb lett volna, ha szatyorra dolgozok és közben kussolok, mint ahogy azt a nagy átlag teszi? A férfias dologhoz nem tudok hozzászólni. Az már olyan morális kérdés, mint Pali bácsi doktorija.

   3., “A 3. vagy 5. után miért nem volt elég?”
   Ez viszont jó kérdés. Talán azért, mert kevés bennem az olyan dolog, ami a mérsékletességre utalna. 🙂 Számomra nagyon hosszú volt a tél és nagyon jó volt aznap a Dráván lenni. Rengeteg domit és jászt láttam és ahogy a képeken is láthatod volt belőlük rendesen. Vastagon benn voltak a napban. Persze balinék ilyenkor 100-szor olyan jól jönnek, mint amikor nincs rájuk tilalom. De ez így szokott lenni. A mohóság kritikáját egyébként elfogadom tőled.

   4., “De a rajongód, olvasóiddal megsokszorozva (szaporodnak a kajakos pecások, jön a balin a Dráván Atyafi fogott, menjünk le nem gáz, hogy tilalom van úgyis visszaengedjük őket…)??? Elég álszent dolgokkal nyugtatod magad.”
   Erre megint csak azt tudom mondani, hogy elsősorban domolykóra és jászra pergettem és a balin nem volt a célhalak között. Erre mondhatod, hogy akkor egyáltalán ne menj horgászni, de én arra úgyis azt válaszolnám, hogy de menni fogok, mert nem akarok otthon fahalacskákat faragni.

   5., ” Ha megcuccolod a szomszéd 16 éves Böskét, aki egyébként 20-nak néz ki, attól még ugyanúgy pedofilnak (türelmetlennek) számítasz.”
   Hát igen. Ez megint kényes kérdés. 16 éves Bözske… Akad belőlük nálunk is. Egyik jobb, mint a másik, de sajna börtön jár érte. 🙂 A hasonlatod egyébként nagyon nem jó erre a szituációra. Nem is tudom mi benne a logika. Egyébként én is öregszem. Lassan azon kapom magam, hogy még a szitakötőket is megtolnám. Persze csak ha elmúltak 16 naposak. Egy cupákos szájú pontyért meg ölre mennék még Balázs barátommal is.

   6., “Te is tudod, hogy az eredményességednek a tudáshoz semmi köze.”
   Ezt én nem tudom megítélni, és még nem igazán gondolkodtam róla. Lehet, hogy ebben igazad van.

   7., “a sok gyökér meg tapsol hozzá, hogy te mennyire qrva nagy pecás vagy..”
   Szerintem ezt a mondatot fordítsuk meg. Én vagyok a gyökér és a többiek a kurva nagy pecások. Már csak olvasóim védelmében is a jó ízlés így kívánja. Egyébként ezerszer inkább vagyok gyökér, mint erkölcs csősz. 🙂

   8., “Szóval komolyan aggaszt amit művelsz. Tök jó lesz, ha íváskor csónakosok, kajakosok vagy akár parti pecások a homokokon dobálják szét a balinokat, mert qrva nagy sportemberek, mert visszaengedik őket.(talán)”
   Nézd, nem akarok nagyképű lenni, de azért sok emberrel beszélek a Dráván és a csónakosokkal is hosszasan szoktam beszélgetni. Amiről azt írod, hogy mindenki képes rá, az valahogy nálam nem akar relativizálódni, mert meg kell hogy mondjam Neked, nem igazán tudok neked olyan napot mondani, amikor találkoztam volna olyan pergető horgásszal, aki azt mondta volna, hogy milyen sok halat fogtam, vagy milyen csudás volt ez a nap.” Te is tudod, hogy a Dráva szűkmarkú és ritka az eredményes nap. Bár lehet, hogy neked mindig jön és Te vagy a nagy pecás. Ezt nem tudhatom.

   9., “Tilalmi időben célzottan adott fajra pecálni vadvízen nem dicséretes dolog, hanem bűn!!!”
   Nem a balin volt a célhal.

   10., “Az is frankó lesz, ha majd a horvát szakaszos képeid láttán a szervek még jobban szívatják a csónakos pecásokat.”
   Már írtam korábban, hogy rendelkezem az áthaladási engedéllyel és ha hiszed, ha nem pontos információt ezekről a dolgokról még határőröktől sem kaptam, mert a magyar szervek szerint a horvátok másképpen értelmezik azt, amiért én fizettem. Tudom abszurd, de ez van.

   11., ” Mennyivel szebb lett volna, „ a 2. vagy 3. balin után úgy gondoltam nem zavarom tovább kedvenceimet a nászban elraktam a pergető szerszámot..”
   Kora délután elraktam a szerszámot, de nálam a belső hang csak a 8. vagy 10. balin után jelentkezett. De ez relatív. Te erkölcsösebb vagy 5 balinnal, mint én, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy nekem 5 balinnal magasabban van az ingerküszöböm.

   12., ” Vagy a hősies ívási idős fogásaid miatt a sötétzöldek teljesen eltiltanak a Drávai csónakos pecától.”
   A tavalyi évben rengeteg csapó horgot, szemetet és elhasznált zsinórok kilométereit szedtem össze.

   Jó pár rapsicot “kergettem” haza és jó pár halat adományoztam Szaporca szegényeinek. 🙂

   A sötétzöldek jobban tennék, ha elkezdenének dolgozni és nem azokat az embereket kezdenék el baszogatni, akik tisztességesen fizetik az adót, miközben az ország szekerét húzzák. Persze csak őket lehet lehúzni, mert egy jelentős réteg ma Magyarországon büntethetetlen és bármit megtehetnek következmények nélkül. Én egyébként még nem láttam kajakos zöldet, mert az én olvasatomban terepjáróban és motorcsónakban senki sem lehet zöld. Ja és a kajakom is ZÖLD! 🙂 100% GREEN vagyok. 🙂 Bár a GREEN szó inkább jelöl pénzes vagy éppen zöldfülű ember az angol szlengben.

   13., ” és csodálkozol, hogy nem szeretnek a horvát szervek horgászetikailag több szempontból is”
   Nem csodálkozom és elfogadom. Joguk van nem szeretni engem, mint ahogy Neked is jogod van itt elmondani a véleményed. A horvát szervekről csak annyit, hogy az ő oldalukon nem megy ez a feljelentgetős, nem élni hagyós, baszogatós létforma. A horvát határőrt nem érdekli semmi, amit horvát követ el. Mehet náluk minden. Fürdőzés, 16 bottal horgászás és talán még szigonyozás is. Persze ez a magánvéleményem. Legutóbb mikor láttam egy partizán csapatot robbanó motoros generátort rántottak be egy homokpadon és szépen ment a villany a vízbe… 🙂 Az ominózus balinos napomon a Drávaszabolcsi Kikötő feletti első horvát kövön 4-5 balint húztak végig élve a kövön szájbilincsen. A horvát szerveket nem tudom hogyan tudtad összehozni a horgászetikával. 🙂 Lelked rajta.

   14., “Ezzel az írással nagyot csalódtam benned!”
   Ezt viszont igazán sajnálom és őszintén szólva nem tudom, hogy Téged, vagy magamat sajnáljam-e jobban, vagy esetleg mindkettőnket együtt. Ember vagyok. Vannak hibáim és vannak erényeim. Néha magam sem tudom, hogy melyikből van bennem több. Egy dolgot azonban tudok. Őszintébb és egyenesebb ember vagyok annál, mintsem tökéletességre, vagy ha jobban tetszik erkölcsösségre játsszak. Valószínűleg halálom után ezért fogok inkább a pokolra és nem a Mennyországba jutni. “Mi Atyánk ki vagy a Mennyekbe, melyik ajtón menjek be?”

   15.,”Tök jó lesz, ha íváskor csónakosok, kajakosok vagy akár parti pecások a homokokon dobálják szét a balinokat, mert qrva nagy sportemberek, mert visszaengedik őket.(talán)”
   Ez megint képzavar. Sosem dobálok halat. Kézzel kiemelem őket, lefotózom és már mennek is vissza. Homokokon hal? Na már miért? Talán nagy ritkán egy-egy, amelyik kiesik a kezemből.
   Egyébként sok kajakos pecástól nem kell tartanod. Inog az a jószág rendesen meg hát félnek a népek a burványoktól, örvényektől és a Hány Istókoktól rendesen. Az evezéshez meg bazi nagy szív és tüdő kell. Nem megy az sokaknak. 🙂 Ha meg menne is néhány hasonló gondolkodású embernek, mint amilyen magam is vagyok egykettőre megoldódna a Dráván a rapsickérdés, persze csak akkor ha mi is kapnánk az általad sötétzöldeknek nevezett urak fizetéséből. Mert mi valóban megdolgoznánk érte. 🙂

   16., “Bazi nagy szakaszt tudsz meghorgászni, és olyan helyeket elérni, ami partról lehetetlen.”
   Ezzel a bazi naggyal azért ne dobálozzunk már olyan könnyedén! Éppen annyi helyet tudok meghorgászni, mint amennyit evezek árral szemben. Ha gondolod egy napra megkapod a hajót és meglátjuk hány tuti helyet tudsz vele megközelíteni, úgy, hogy nem borulsz fel 5-ször és nem nem lesz sportszeletes a gatyád. Tudod a hajómon nincsen motor…Az én gépem nem húz maga mögött kékeszöld füstöt, nem kelt hullámokat és hangja sincs. 🙂 Azért, ha jobban belegondolsz akad itt sok-sok plusz pont is… 🙂

   17.,” (szaporodnak a kajakos pecások,..)”
   Eddig négyen vagyunk. Egyik rendesebb, mint a másik. Tudod mitől kéne tartanod, barátom? Majd akkor lehet érdekes világ, ha a horvátok EU tagok lesznek és majd jön pár gazdag pesti üzletember és kitalálja, hogy wellness, meg jetski, meg üdülőközpont, meg helikopteres dráva nézés. Na majd akkor könnybe lábadt szemmel örülnél annak, ha csak egy zöld kajakot is láthatnál a Dráván. Nézd meg jól ezt a képet! Én fotóztam. A Szársomlyó felülről, ami fokozottan védett természetvédelmi terület. A Duna-Dráva Nemzeti Park része! Fuss gyorsan el a zöldinges barátaidhoz és kérdezd meg tőlük, hogy hová tűnt a hegy fele? http://pg.c2.hu/index.php?pid=6&folderid=1348&picid=82113&PHPSESSID=5cd830801bac3099fa82d24183733438

   18., “Engedelmeddel maradok névtelen…”
   Na ennyit a hitelességről és az erkölcsről. Ez a végszó kicsit fájt. Szíven ütött. Nem is tudom hová tenni. Alapvetően jól érveltél. Mindezt a jót nem lett volna szabad agyoncsapni ezzel a végszóval. És ráadásul engedelmemmel? Engem meg sem kérdeztél róla! Lelked rajta! Azért remélem fogsz többször is írni, mert néha a kritika rám fér.
   De azért barátias üdvözlettel:
   Atyafi UL horgász, a das Boot erkölcstelen, sportos és nagyon zöld kapitánya. 🙂

   UI: A balinok számát majd megpróbálom a közeljövőben valahogy redukálni. Csak, hogy mindenki jól lakjon. 🙂

   1. Jáj, e jó! Morálcsata egyebek. Köszönöm a többi “gyökér” nevében, és az alábbi, de előbbi komentem törölheted. És tegyük hozzá, hogy amennyire megtudom ítélni gyökér és sötétzöld létemből a kajakos peca macerás: hajó nem óccsó (nekem bizti nem, de szerintem sokan vannak így), ahogy elnézem Atya képeit, ez inkább dzsungel harc, (ezért is olvasok róla szívesen), satöbbisatöbbi, én perpillanat nem aggódnék, hogy a kajakfising tömeghóbortá válna, főleg a Dráván. Ha meg mégis, majd a határrendészet és a sötétződ kollegák beintenek valami fáintos megoldással (ágyő romantika!).
    Ellenszenvesgyerek ne add fel! Biztos igazad van, de mi, “gyökerek” maradunk Atya fanok.

   2. Örülök, hogy nem 0 amit vettél a mondanivalómból, de azért egy két dolog félre ment.:
    Te komolyan azt hiszed, hogy a 2000 Ft-os határáthajtási engedély feljogosít a horvát Dráva szakaszon történő horgászatra? (Ahogy Hofi mondta: Orvosnak mutasd meg magad!!!)
    Ez csak az áthaladásra jogosít fel és csak eljárási díjat fizettél, hogy a két ország hatósága ezt nyilvántartásba vegye. Erre már korábban mások próbáltak figyelmeztetni, de tojtál rá. Nincs horvát horgász engedélyed, nem lépsz át határt hivatalosan a horvát szakaszon lévő halak a horvátok tulajdont képeznek, nem szabad rájuk horgásznod! Még ha nem is kötsz ki, über UL, hyper C&R, és ultra ironman is vagy ez akkor is így van egyelőre, majd ha EU egyszer az egy másik történet. Ebben ahogy próbáltam érzékeltetni legjobban az aggaszt, hogy a te fotóid, lesz@rom hozzáállásod miatt a többi kb. 30-100 áthajtási engedéllyel rendelkező és szabályokat betartót is beszívathatod. (Megelégelik a szervek és nem adják meg ezt a lehetőséget senkinek, te miattad…)
    Halak szétdobálása homokon: Szétdobálás alatt azt értettem volna, hogy a balion csapatból csalit bedobva halat kihúzva többször ismételve széthajtod a csapatot. Homokon: ezt nem csak kajakból, partól homokpadra kimenve is meglehet tenni. (Egyébként ha már így félre értetted, tudom nem dobálsz balint, csak a jászt, mert az összefossa a drága kajakod…)
    Horgász tudás: Ez is félre ment, én már kinőttem a kinek van nagyobb pöcse, ki a faszább gyerek (nagyobb horgász) korszakból, én csak egyszerűen szeretek horgászni (és még szeretnék továbbra is a Dráván). Ha azt akarod bizonyítani mekkora király vagy, járj pergető versenyre, és közel azonos körülmények közt nyomd le a többieket hosszú távon (több versenyen, több éven át), de ez más világ, nem erről beszélünk. Csak annyit akartam mondani, hogy bárki aki be tudja dobni a csalit, és kihúzni, és rászánja az időt előbb vagy utóbb tud halat fogni a Dráván is (belenyúl néha). Nem mindig, nem minden körülmények közt. Lásd megboldogult Balogh László saját bevallása szerint évi 365 napból 300-at horgászott, mennyi gyönyörű halat fogott, és mennyiszer betlizett még ő is. A te „belenyúlásoddal” annyi a gond, hogy ebbe nem illik belenyúlni, továbbá káros, hogy ezzel a közerkölcsöt is rossz irányba viszed.

    Nem a fogott balinok számával van a bajom, hanem, hogy ezt tilalmi időben csináltad. (Ha ősszel majd az összegyűlt csapatba is belenyúlsz egyszer és kirángatod a 40-50-et egy délután, mind L&K-ék a Tisza-tónál, nem fogok nemtetszésemnek hangot adni, max. magamban morgok, hogy megint egy horgász, aki nem lát tovább a halfogás örömén…)

    Lehet mentegetőzni, kifogásokat találni, de te is érzed, ha tudatosan kerülted volna a balin fogását nem fogsz ennyit, tilalom van! Megtévelyedtél, szeretünk (igen én is, bocsi 🙂 ) de vedd észre, hogy ez nem frankó.

  2. Hoppá!
   Többet nem írok, majd Atyánkfia megvédi magát. Nem egy IJ, bízzunk! 😀

  3. Üdv!
   Kár, hogy névtelen vagy, így nehéz vitázni vagy érvelni, bár nem az én tisztem vagy feladatom, mégis belefolynék a dologba. Amit írtál, azzal nincs semmi gond, a stílussal sincs (mindenhol). Persze érdemes kicsit elgondolkodni a dolgokon, és ha testközelből látod őket, az a legoptimálisabb.
   Az ominózus horgászat első felében én is Gáborral voltam, és tanusíthatom: kevés horgásszal találkoztam, aki úgy tisztelné a halat, mint ő. Kíváncsi lennék, hány “ul” pergető csípkedné le a méregdrága owner horgok szárait, ha mélyre nyeli a hal? A pecások 99.9%-a a viviszekció mellett döntene. Mondom, nem tisztem megvédeni (nem is kell, megvédi ő magát), de gondoltam, tényként lejegyzem.
   Az a helyzet, hogy ezzel az “ilyenkor meg olyankor ne horgásszunk” dologgal tele van már a tököm. Ne horgásszak tavasszal, mert minden hal ívik, ősszel készülnek a télre, télen vermelnek, nyáron meg bla bla bla. Januárban, a pisztráng ívás kellős közepén kisebb társasággal Boszniában horgásztunk, mindegyik legyes közkedvelt személyiség, és bizony, fogtunk pinyókat is szép számmal. Pérezni mentünk, de jöttek a sebesek, nem is kevés, meg szivárványos is. Haza kellett volna mennünk? Vagy abbahagyni a pecát és a meleg szobából nézelődni három napig? Óvatosan, a víz szélén álltunk, nem mentünk beljebb, vigyáztunk a fészkekre. Ennyi.
   A fenekező horgász miért horgászik ponty tilalmi időben keszegre? Hiszen ugyanúgy megfoghatja a pontyot is. És ha fog egyet? Menjen haza? Vagy adja le önként az engedélyét a helyi rendőrkapitányságon?
   Egyébként érdemes megnézni a dolog tudományos részét is: a hétvégén fogott halak közül mind kövezések végén, visszaforgókban jött. Ott azért ritkán (azaz sosem) tart nászt a balin, sem más hal. Azaz (a víz hőmérsékletét tekintve) a megfogott halak végeztek az ívással. Érdemes néha a szabályok mögé nézni.
   Az a helyzet, hogy két lehetőség van: vagy savanyú a szőlő a jó peca miatt, vagy tényleg ennyire szereted és félted a Drávát. Én az utóbbira tippelek (már ha valóban az vagy, akire gondolok), és ezzel nincs semmi baj.

 20. Hali
  Erdekes dolog ez a tilalmi ido egyebkent.
  Nem szeretek(utalok) azzal jonni hogy hogy van itt kulfoldon, de azert erdekessegkent megemlitem hogy itt(ir sziget), nincs olyan hogy tilalmi ido, vagyis mindig horgaszhatsz akkor is ha ivas van, pl csukara.
  A feltetel altalaban, hogy dobd MINDIG vissza(van ahol elvihetsz 1 db 50 cm ALATTI csukat). Erdekes modon nem zavarja az ivast a horgaszat, gondolom mert ugyis visszakerul a hal a vizbe.

  Mindegy, csak erdekessegkent mondtam hogy itt peldaul igy van.

  (Nagyon kis betuvel megjegyzem, NEM AKAROK MEGSERTENI SENKIT, hogy sajnos lehet hogy azert van otthon tilalmi ido mivel sok otthoni horgasz ha horgaszhatna tilalmi idoben es fogna 30 balint, pontyot azt mind haza is vinne…egyszerubb megtiltani es elejet venni a bajnak. Szerencsere egyre tobb sportszeru horgasz van otthon is. Ez latszik itt a blogban es a hozzaszolasokban is. Szoval akinek nem inge ne vegye magara es gondolom itt senkinek nem az szerencsere)

  Stefan, a korhatar 14 es nem 18, ha az illeto bele is egyezik..asszem:)

  1. Most azt akarod mondani, hogy letolhatok minden fiatalabb csajt a faluban, ha beleegyezik? 🙂 🙂 🙂
   Hány óra van most? Lehet el kéne indulnom….:-)

   1. Hehe,
    En igy tudom, de azert merget ne vegyel ra, inkabb menj egyet dobalni, valami vilagitos twiszterrel 🙂

  2. meg egy megjegyzes magamhoz:)

   Tenyleg utalok irni arrol hogy “kulfold…horgaszat”. Miert?
   Mert ugy veszi ki magat hogy a magyar az lop, a kufoldi meg milyen becsuletes. Ez egy baromsag, itt is megy a csalas meg lopas(csak nagyobb osszegekben :)). Nem veletlenul van itt mindig tuntetes a kormany ellen (tudom a South parkban is minden hetvegen mentek tuntetni es azt sem tudtak miert :)).

   Es nem a horgaszmoral mas es mindenki becsuletes. Nem. Hanem nezetem szerint 2 fajta horgasz van. A sporthorgasz aki visszadobja a plusz(max egyet elvisz) halat es az “elvezetert” horgaszik, es a hushorgasz aki hazaviszi mindet es megeszi. Egyikkel SINCS baj. A hushorgasszal sincs, mivel egy szegenyebb orszagban nem megvetendo, egyaltalan nem. Es az sem elitelendo amikor szegeny kissebsegi hazavisz 5-6 halat. A problemak nem itt es ezekkel az emberekkel vannak. Ezt tudjuk.
   Mellesleg nem lehet osszehasonlitani a barom unatkozo nyugati f@szt aki mert unatkozik belelo RPGvel a toba es kinyir 20 halat, meg a kis penzu magyart aki nehezen kifogja es hazaviszi a 20 halat megenni.

   Itt kint nem alakult ki ez a hushorgasz dolog es a horgaszat megmaradt egy olyan dolognak amit csak sportbol, elvezetbol uznek az emberek. De ettol meg nem ok a becsulet kiralyai. Es nem jobbak es a horgaszmoral sem mas.
   Nincs tilalmi ido? hat ezert nincs, mert ugyis visszadobja a halat. Ezert ahol jelen van a hushorgaszat(utalom ezt a szot) ott igenis kell tilalmi ido, azert hogy akkor ne vigyen mindenki el 10-20 halat. Ha majd eltunik a hushorgaszat, akkor nem lesz tilalmi ido.

   A sporthorgaszokkal (akik itt az oldalon is vannak)szerintem nincs baj es azzal sem hogy tilalmi idoben veletlenul belefutnak a tiltott halba, mivel visszadobjak.
   Ha Magyarorszagon is jobban elterjed a sporthorgasz (es szerintem terjed), akkor meg fog szunni a tilalmi ido, mivel ugyis visszakerul a hal a vizbe. Nyilvan a tobbi orszagban ezert nincs tilalmi ido….
   Nem hiszem hogy par sporthorgasz aki tilalmi idoben kifog (es visszadob) par halat az olyan lelki serulest okoz hogy kihal az allomany. Erdekes modon kint nincs tilalmi ido es megis tobb hal van……

 21. Egy potyka lehet racsapna. Meg jol is “allna” a szajaban :))))) latszik az ember ilyenkor mar faradt 🙂

  1. Na jó, bébujok az asszony mellé. Már nem 16 (sajnos szerencsére), de ennek is örülök. Lefáradtam a röhögéstől.

 22. hehe, elore rohogok, holnap jon valaki megcafol hogy nem is 14, Atyafi baratunk meg addigra mar vegighajkuraszta az egesz falut 🙂

 23. 1.,”Te komolyan azt hiszed, hogy a 2000 Ft-os határáthajtási engedély feljogosít a horvát Dráva szakaszon történő horgászatra? (Ahogy Hofi mondta: Orvosnak mutasd meg magad!!!)”
  Igen. És nem hiszem, hanem tudom. Mostanra már tudom. Bizony-bizony feljogosít. Menet közben igen. Sokan csinálják, hogy Barcsnál rádobják a kenut, kajakot, akármit a vízre és Szabolcsig pergetnek, vagy éppen kuttyogatnak. Pl. ők is: http://kajakhorgasz.blogspot.com/2012/01/tura-dravan-2011-elso-resz.html Van, aki felmotorozik Barcsig és onnan sodródik vissza. Közben áthalad a horvát területeken és csorogva horgászik. Egyébként a horvát horgászok sosem szóltak érte és még a határőrök sem. Amiről korábban írtam az egészen más tészta volt. Ja és, ha nem hiszed beszélj nyugodtan egy határőrrel és fel fog világosítani arról, hogy áthaladás közben nyugodtan horgászhatsz. A lényeg, hogy ne dobj horgonyt, vagy ne köss ki. Hofi nálam nem jön be. Ő volt a kor megmondóembere. A háttérben azokkal vadászott géppuskával őzre, akiket a nagy közönség előtt bírált. A humora tényleg jó volt, a személyisége már nem annyira. Egyébként nem 2000 Ft az engedély.

  2., “Ebben ahogy próbáltam érzékeltetni legjobban az aggaszt, hogy a te fotóid, lesz@rom hozzáállásod miatt a többi kb. 30-100 áthajtási engedéllyel rendelkező és szabályokat betartót is beszívathatod. (Megelégelik a szervek és nem adják meg ezt a lehetőséget senkinek, te miattad…)”
  Huh, ez nagyon maszlagos mellédumálás. Bugyutaság. Kollektív büntetés nem létezik és különben is minden szabályt betartok. Érdekes nézni, ahogy 100 ember mögé próbálsz bújni. 🙂 Vicces. 🙂

  3., ” Szétdobálás alatt azt értettem volna, hogy a balin csapatból csalit bedobva halat kihúzva többször ismételve széthajtod a csapatot.”
  Ezt valahogy nem akarod megérteni. Nem volt balincsapat sehol sem. Felszín alatt szétszóródva hajtották a kishalakat. A balinokat különböző helyeken fogtam. Semmi bizonyítékod nincs arra, hogy éppen ívtak, vagy gyülekeztek. Nézd vissza a képeket hány domit és jászt fogtam. Csak szajkózod a saját hülyeségedet, hogy igenis balinra hajtottam.

  4.,”hivatalosan a horvát szakaszon lévő halak a horvátok tulajdont képeznek, nem szabad rájuk horgásznod!”
  Te Jószagú Szent Habakauk! Mintha ezt Kádár János, vagy Brezsnyev mondotta volna 1970-ben. Komolyan gondolod ezeket a dolgokat, vagy csak viccelsz? Háh! Nem hiszem el! :-O

  Barátom kezdem azt hinni, hogy téged tényleg az irigység hajt. Jobb, ha belenyugodsz, hogy kajakot bárki vehet, bármikor és nagyokat horgászhat vele a Dráván. Ez van. Ez mindenkinek kijár, aki elég tökös hozzá, hogy nem kockatóra megy pecázni, vagy éppen nem fahalacskákat farag otthon, mikor mesebeli domik portyáznak a felszín alatt. A kajak által nem nő a valagod a parton, mozogsz, hangtalanul haladsz és teljesen beleolvadsz a környezetedbe. Csodálatos, egészséges időtöltés. Az egyik legszebb és legtermészetesebb dolgok egyike. Olyan helyekre jutsz el a hátán, amiről mások csak álmodnak. Ez benne a ZSENIALITÁS. Mindezt negatívumként felfogni elég beteg dolog a részedről.
  De ha már ennyire aggódsz a halakért, hadd kérdezzek tőled és a nagy zöld barátaidtól egy dolgot:
  Domolykóra mennyi a méretkorlátozás és mikor van rá tilalmi időszak? Jászkeszegre méretkorlátozás?
  Valami nagyon sántít ezekkel a szabályozásokkal barátom és éppen ezért ne csodálkozz azon, ha pár ember undorodva fordul el, ha erkölcs csőszt lát zöld ruhában. Ráadásul úgy mondod meg a tutit, hogy nagyon nem vagy képben a Dráván és ezt megmondom őszintén nem tudom hová tenni. Vagy csak tényleg parti pecás vagy, ami nem baj, de ha tényleg sokat jársz a Drávára, akkor egy-két dologgal tisztában kéne lenned. Többek között azzal is, hogy nyáron a horvátok átúsznak magyar területre ahol autó veszi őket fel és viszi őket vissza Horvátországba. Ez nekem belefér a világnézetembe. Nem zavar. Hadd jöjjenek. Tavaly egy hulla részeg horgász húztam vissza magyar oldalról horvátra. Belefér. Ők is emberek. Azt írod, hogy rossz irányba viszem a közerkölcsöt. Jézusom, ez már tisztára olyan, mint egy Woody Allen film. KÖZERKÖLCS. Bocs, de ezekkel a kifejezésekkel nem tudok mit kezdeni. A Te erkölcsöd merőben más, mint az enyém. A Tiéd IDEALISTA, az enyém pedig REALISTA. Szó szerint kiráz a hideg ettől a képmutató dumádtól. A TÖKÉLETES HORGÁSZ… Ez tiszta hányinger.
  Ha továbbra is szeretnél hozzászólni ezen a felületen, akkor azt kérlek névvel és egy telefonszámmal tedd.
  Üdv!

  1. Tényleg, te egyáltalán miért nem a Tiszán osztod az észt?! Asszem már ott is akadnak kajakos horgászok. 🙂
   TŰRHETETLEN!
   FEGYVERBE ELVTÁRSAK!

   1. Nem tudom miből olvastad (olvastátok) ki, hogy a kajakosok ellen vagyok.
    Leszögezem, erről szó sincs! Jöhettek semmi gond veletek, inkább 100 kajakos, mint 1 motoros horvát. A halakat féltitek, tisztelitek, ez nagyjából rendben is van.( pár szőrszálhasogató apróságot ez akár lehet idealista maszlag is: jász hajigálás, tilalomban balin sorozat szigorúan C&R melett, ezek azért nem szép dolgok)
    Annyi lenne a mondanivalóm lényege, hogy az írott szabályokat mindenképpen, tartsátok be.
    Az marhaság, hogy az áthajtási engedély, (amit 2200 Ft-os illetékbélyeg megfelelő nyomtatványra való felragasztásáért adnak, 2000 helyett bocs a nagy tévedésért…) feljogosít a horvát területen való horgászatra. Horgászati céllal átkelhetsz horvát területen. Itt a horgászati cél azt jelenti, hogy a horgászhelyed (ami magyar területen van) eléréséhez közlekedés céljából igénybe veheted a horvát vízterületet. Nem vízitúrázol, nem kirándultatsz, hanem pecázol. Ez van leírva és ezt jelenti. Azért mert páran ezt saját érdeketekben úgy értelmezitek, hogy kikötés nélkül horgászhattok a horvátoknál, attól ez még nem így van. Ezzel vigyázni, az határsértés, engedély nélküli horgászat és sorolhatnám, ebből zűr is lehet, és marhára be leszel sértődve, ha a horvát szervek ezért akár elvisznek, vagy csúnyán beszélnek veled. (Ott azért komolyabb a határ őrzése, gyakran figyelnek a partról, rejtve hogy mit csinálsz, ezt gondolom már észre vetted…)
    A tilalmi idővel, lehet vitatkozni, hogy leívtak vagy nem, hány halból hány a balin. Ezért a nem létező drávai halőrök nem fognak meghurcolni, ez rajtad múlik. Nekem ez nem etikus. Ahogy a harcsa fészken való horgászata sem, de van aki csinálja lelke rajta.

    1. Szerintem mindjárt kezdhetted volna ezzel. 🙂
     Van aki ezt így és van aki ezt úgy értelmezi. Nem tudok már többet hozzátenni, de nem is akarok. A magyar határőrök szinte csak minket büntetnek, pl fürdőzésért, a horvátok meg hagyják a saját népüket élni. Max. a magyart cumiztatják. Ez egy igazi korrajz. Na részemről vége a történetnek. Talán majd ha ők is belelépnek ebbe a sötétbarna fosba, amibe mi is beleléptünk talán tisztább lesz a levegő a Dráván.

    2. Szia Atya.
     Igazat adok ellenszenves gyerek horvát területen történő bejegyzésének. Nem pecázhatunk horvát területen még csorogva sem. Lehet vagánykodni de a horvátok és még a magyar határrendészek is komolyan veszik. Egyébként a drávai engedély 5-ös pontjában idézem: ” csónakból csak a dráva magyarországi területén szabad horgászni” egyértelműen fogalmaz. Lehet , hogy a kajak kivétel , de én a das bootra is vonatkoztatnám.
     A többit nem kommentálnám.
     Üdv: Tamás

 24. ellenszenvesgyerek…
  Jó név. én elhiszem neki, hogy az. Ha már egyszer saját magáról mondta. 🙂

 25. Szerintem meg ki kellene menniük együtt a folyóra és peca és sör melett megbeszélni a nagy éltetérzést. Ellenszenvesnek is megvan a maga igazsága, és Atyafinak is, mindenkinek a megfelelő kontexusban (az vajh mi lehet?). Amit itt látok horgászkultúra néven, abban úgy tűnik mindketten magaslóról bezsélhetnek, még ha egyet nem is értenek. Bakker, Atyafi blogját sokan olvassák, de ez nem jelenti azt, hogy minden rezdülését, gondolatát magáévá teszik. Atyafi sajátos jelenség a horgászblog világban, és van még pár ilyen muksó (bocs!), szerintem ellenszenvesgyerek is írjon egy blogot, majd azt is elolvasom, ha tudom, és biztos abban is lesznek jó kis részek a Dráváról, mert az a magyar partról is szép. Meg feederes életérzés (biza én is feederezek nyavalyás kis keszegekre és roppantmód élvezem, és nem vágyom a bojlizásra), vagy mitomén hogyan pecál. Legyen ez blogcsata, de szigorúan csak humorból!

 26. Sziasztok!
  Ezer éve horgászom a Dráván és azok a paragrafosok, amikre itt egyesk hivatkoznak a jó nagy kommunizmusban íródtak sok évvel ezelőtt. Azóta a mederviszonyok is megváltoztak és pontosan már senki sem tudja hol mehet a pontos határ. Én mindenkinek erősen ajánlom hogy látványosan ne közelítse meg a horvát partokat és ott soha ne kössön ki. A többi már olyan dolog amit a horvátok is rugalmasan kezelnek. Kialakult a Dráván egy egyfajta élni és élni hagyás és ma már a horvátok is lazán állnak a kérdéshez. Lazábban. jellemző egyékként a magyar mentalitásra hogy ismét NEM egy horvát vitakozik egy magyarral hanem magyar a magyarral. Lehet hogy mostanra már inkább a magyar jelenti fel a horvátoknál a magyart. Ez van. Ha belegondolok ez igen szomorú dolog. Atyám te aztán adtál az nap a halaknak. Én sajnos nem fogtam semmit pedig aztán már annak is örültem volna ha jött volna pár balin. juj. Ez van. Biztios én is reakciós vagyok. Na csak ennyi. Görbüljön!
  Egyébként a kajak nem csónak! Hoppá!
  És még egy megjegyzés ha lehet. eu csatlakozás előtt megszivatnák az összes magyar horgászt? ez most komoly vagy vicc? pár hónap és letakarodnak a vízről. ha meg van elvárás a horgéászok felé, akkor tessék a kidől és kirohadt határt jelző táblákat felujítani. Az lenne a dolguk. Sokan nem tudhatják merre járnak. vagy az is opció hofgy fessék fel a határt a vízre. abszurdisztán sok dilettáns zölddel. A törvényhozás is sántít. Ahogy írtad is. Jászkeszeg és domolykó méretkorlátosása vagy tilalmi ideje mikor van? A halak egyébként az ívási időt a törvényekben leírtakhoz igazítják? A természetet óvó urak isteneknek hiszik magukat. Tiszta röhej az egész. na sziasztok!

 27. 63 hozzászólás! Ez igen! 🙂
  Röviden: Egy évvel ezelőtt egy drávai aknamező tövében összefutottam egy magyar határőr motorcsónakkal. Kérdésemre azt mondták, hogy ezzel az engedéllyel nyugodtan horgászhatok áthaladás közben. Azért kérdeztem rá akkoriban, mert a határőrségtől kapott engedély egyszerűen NEM TÉR KI RÁ! De tessék leellenőrizni!
  Az eset után felhívtam a drávaszabolcsi vizirendőröket és ott is pozitív választ kaptam, de akkor hozzátették, hogy bizony-bizony a horvátok NÉHA szigorúan veszik. Jó mi?
  Pár órája hívtam fel a barcsiakat és ők nem tudtak rá válaszolni, illetve az egyik határőr azt mondta, hogy nyugodtan horgásszak áthaladás közben is, max, ha horvát horgászt látok ne tegyem., mert azok betelefonálhatnak a horvátokhoz. Vicces, nem? Ez ám a pontos és szabatos törvényi szabályozás!!!! 🙂
  Elővettem az éves engedélyem és azon rajta van, hogy “csónakból nem magyar területen horgászni tilos” Egyébként érdekes, hogy ezt az éves horgászengedély tartalmazza. Törvényre hivatkozás nincs benne, de jövő héten utána nézek ennek is. Az is jó kérdés hogy mi alapján várják el ezeket a dolgokat, ha nincs a határ jól láthatóan feltüntetve? Tiszta röhej az egész.
  Érdekes az is, amit Görbe felvetett. A kajak nem csónak. 🙂 Annak idején a sok gyökér a Szársomlyón akart minket megszivatni a reporvosival. Csak hát mellényúltak csórikáim, mert a siklóernyő nem lajstromköteles légi jármű. Jogi hézag. Beszopták és nem tudtak bennünket lehúzni. Pert nyertek a siklóernyősök. 🙂
  Üdv!

 28. Biztos vagyok benne, hogy még az Ősdráva Program miatt is lesznek hatalmas agyament szabályok, amiket zöldjeink fognak kitalálni a karosszékből. Pl. szúnyogot agyoncsapni tilos.

  1. No de kérem! Szúnyogot védett természeti területen agyoncsapni tilos! 😛
   A züődek már csak vergődnek. Vannak nálunk nagyobb és erősebb hülyék. A józan ész elveszni látszik. Bakker, ha minden egyes jogszabály minden egyes pontját komolyan venném, betartatnám és betartanám gyakorlatice megállna a zélet! Az a baj, ha sok agybajnok a jogszabály betűjét és nem a szellemét nézi. (pl. rendőr a 60-as táblánál – csodás!)
   Ezt a határ mizériát meg nem értem (vagy csak nem akarom). Miért nincs valami egyezmény erre a speciális drávai esetre? Miénk is, övék is, nem mindegy? Tán az engedélyeket is így kéne szabni itt is, odaát is. Amúgy meg a Dráván telepít valaki?
   Az igazi Ős-Dráva program meg az lenne, ha minden gátat, duzzasztót lebontanának. Na, az nem lesz.
   Télleg, olyan még nem volt, hogy vki elstartolt a kedvenc Nagyharsányi-hegyemről, oszt a szél átvitte Hrvatska-ba?

   1. Egy Szársomlyó rekordrepülésről tudok… 🙂 Bár lehet, hogy csak álmodtam. Nem is biztos, hogy megtörtént. Mintha valaki Szerbiáig jutott volna, egy magyarlakta falu határáig. Asszem magyarok bújtatták. Annyira megvendégelték, hogy nem tudták haza hozni, mert a nagy hasa miatt nem fért be az autóba. Ha jól emlékszem 180 km-es távrepülés volt. Azt hiszem…
    Persze, hogy telepítenek. Azért minősül pl. bűncselekménynek, ha átvilágítasz zseblámpával a horvát partra. Így próbálják megakadályozni, hogy elvakítsd a frissen telepített halakat a sötétben. 🙂 Állítólag nagy fény hatására leválik az igen védett homokonfutó rücskös géb retinája.

    1. Bakker, ezt nem is tudtam! Akkor azé’ olyan kemények a horgászati szabályok meg az ellenőrzés. Most lebuktál! Még át is fotózól! Basszus, még jó, hogy az én fátfotózásaim nem nyilvánosak. Mi? Ezt nem én írtam! :B

 29. Valóban fájdalmas dolog látni, hogy ennyi halat fogsz, fogtál és fogni fogsz. Talán egyeseknek ez a legfájdalmasabb. Drávára én csak néha megyek már ki, de nem hinném, hogy 2012-ben vigyázzban állva kéne evezned. További jó horgászatokat!

 30. Persze javarészt mindent megírtak előttem, mégis…….
  Határfolyó. Valamikor felszántott partmentével. A kövezések végéről, ami esetleg Horvát terület volt, könnyen a határőrsön találhatta magát az ember. 2012 van. A tapasztalatom lassan négy éve kajakból, ki tudja hány éve túrázva. Soha horvát horgász nem szólt be azért, hogy a partjuknál pergetek, persze, ha észrevettem kikerültem, köszöntem, és egy két könnyen megtanulható mondat, horgászkérdés. Horvát határőr soha nem szólt semmiért, egyszer csak annyit mondtak, lehetőleg keressünk magyar homokpadot kikötni, ez itt horvát terület. Amikor horvát kajakossal találkoztam, ő is magyar oldalon legyezett. Engem sem zavart. Persze ott is vannak kevésbé kedves emberek. Ez már csak ilyen. Néha nem is értem amikor, minden ok nélkül szapuljuk a szomszédot (tehet ő személyesen a múltért?). A bojlis aki részeg és hangos, meg a horvát. Minden esetben? Az összevissza szabályozás, törvények és a különböző hatóságok előírásai. A gyakorlat fentebb. Nem lehet fürdeni sem csak a kijelölt helyen. Ez a törvény. A valóság? Nem csak a barcsi szabad strandon látok fürdőzőt. Felelősségre nem vonja senki őket. Miért is tenné?!
  Kajak-Kenu. Csendes, nem ver hullámokat, így nem zavarhat senkit. A parthoz hozzá sem ér senki, ellentétben egy-két sporival. Szemét, tereprendezés, önkényes visszaforgó. Mi a baj? Persze pénzbe kerül, mint minden, ami a horgászattal kapcsolatos. Magyaros irigység? Ha valaki nagyon vágyik, építhet magának olcsón. http://www.hajoepitok.hu/. Vehet magának használtat, akcióst olcsón. Nem érzem ellenszenvesnek. Sőt. Egyfajta szemléletet sugall. Mint a bicaj az autóval szemben.
  Tilalmi idők. Egy angol könyvben olvastam. Hagyjuk békén a halakat egy kicsit, egy évben egyszer, egy-másfél hónapra. Ne menjünk vízpartra. Horgász céllal. Egy balin vagy csuka miért értékesebb, mint egy domolykó, vagy vörös szárnyú? Hagyjunk nyugtot. Nincs célhal, nincs véletlenül megfogtam. Nyugalom van. Legyen tavasz, amikor azt gondoljuk, ívnak. Ellenőrizni is egyszerű. Az élővizeken. Ki fogjuk bírni. A tógazdák úgy rendelkeznek, ahogy csak akarnak.
  Dráva. Néha azt gondolom, védeni kell, nem reklámozni. Minek blogolok én is, keltek érdeklődést, vágyat. Nincs halbőség, lehet fogni, de nem idevalóknak felhívni a figyelmét?! Akiknek csak az eredmény számít, bármi áron. jönnek motorcsónakokkal, négy kerék meghajtással, ki tudja mivel. Örüljünk a szerencsénknek. Kisújbányán kirándultunk nemrég. Azt hittem a világ végén, erdő, nyugalom, csend. Aztán motorosok, nem egy, az erdő közepén. Azt hittem rosszul látok, azt hittem rosszul leszek. Nincs hova menekülni. Egy kicsit még őrizgessük a folyót.
  Kicsit szentimentálisan. Lázas az ötéves fiam. Elaludt éppen. Nagyon szeretném megmutatni neki. Hogy van ilyen. Hogy ilyen volt. Remélem sikerül.

  1. Az utolsó bekezdéseddel nagyon egyetértek. Én is ezen agyalok két-három napja. Lehet, hogy a blog jó móka, de biztos, hogy jó ötlet?

 31. A Dráván van telepítés. EU-s pénzből. És a környékbeli tavakban végzik a halak. Business as usual. Forrás: Drávasztárai öreg horgász, aki elmesélte mitől van tele harcsával a közeli tó (holtág).

 32. Lassan lehiggadnak a kedélyek…. Gondoltam megosztom veletek, hogy ismét kapható a GoldStar Bug Wobbler. Láttam az Energofish készletén. Tényleg! Idén nem egész 500Ft-os áron beszerezhető.

  Szép napot nektek!

  Ui.: legyünk törvénytisztelők, becsületesek és realisták! 🙂

 33. Nekem megy mindhárom. A magam becsülete, a magam törvénytisztelete, a magam realitása. 🙂
  A bug atom jó műcsali egyébként, csak ha egy pici domi torokra szopja, akkor nagy a baj. 😦

  1. Horgássz úgy ahogy eddig!Ha mindenki így horgászna-dugig lenne hallal az összes folyó!Görbüljön a bot.

 34. A bug tényleg jó kis csali. Én is beszereztem tavaly az összes színt belőle. Nem bántam meg 🙂

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s