Julius Evola, Pogány Imperializmus

“Julius Evola, Pogány Imperializmus” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Hűha , nehéz fába vágtad ám a fejszédet, itt a horgásztársadalom rögös útvesztőjében:))). Izgalommal várom , miképpen szólnak majd emitten az emberek. Összeszedem magam, én is átolvasom, mert nem nagyon tanulmányoztam a fent említett emberek írásait, de ahogy bele bele kukkantottam, hát nem egyszerű halandónak való gondolatok:)))

  1. Kedves Angelios!
   Remélem nem sértelek meg, ha azt mondom, hogy a legkevésbé sem érdekel, hogy valaki érti-e, vagy sem az általam felszedegetett morzsákat. Ha csak egy ember akad, aki azonosulni tud vele, vagy csak meglát valami értékeset benne, ami alapján elindul egy bizonyos irányba már messze-messze megérte. Evolát nem érteni:magamat nem érteni. Guénont kinevetni: önmagamat kinevetni és így tovább. Abban egyetértek veled, hogy ezek a könyvek nem adják könnyen magukat, de egy idő után az ember agya alkalmazkodik a cseppet sem egyszerű összetett mondatok tömkelegéhez. Éppen ezért ragadtam ki egy viszonylagosan egyszerűbbnek nevezhető írást és ezért próbáltam meg kicsit magyarázni az idegen szavak jelentését. Biztos vagyok benne, hogy számodra gyerekjáték lesz a fenti idézetek elsajátítása. És ha valaki nagyon nem értené, hogy miről ír Evola, akkor azoknak melegen ajánlom azt a többlettartalmat és azt a transzcendens felsőbbrendűséget és mozdulatlan és időtlen tekintélyt, amit Nefertiti mellszobra képvisel. Ha képben kellene ezt a fajta létszemléletet kifejeznem, akkor valószínűleg egy ókori szoborra esne a választásom és még véletlenül sem egy elkorcsosult kortárs gipsz tákolmányra.
   És újra és újra: A mennyiség soha nem pótolhatja a minőséget! A nép sosem volt a minőség birtokában, mert nem is lehet. De, hogy egy konkrét példával éljek, kérlek tekintsd meg a következő videót és nézd meg hányan tekintették eddig meg(98.358.271) és aszerint próbáld meg levonni a konklúziót!

   1. Na, pont a társadalom ezen részétől próbálom távol tartani magam, több-kevesebb sikerrel! Hang nélkül néztem, de úgy is fájt.
    Az bejegyzést párszor még el kell olvasnom, hogy tisztuljon a kép.

 2. Megnéztem félig , de nem tudnék ítélkezésmentes véleményt mondani róla, valószínűleg jelenkori társadalmunk ezt a képet próbálja, vagyis efféle képeket próbál magáévá tenni, nem kis ráhatás eredményeképpen . Az ember látszólag elveszíti önmagát a jelenlegi világ nyomása alatt. Főleg a fiatalabb korosztály fogható meg ezen világi csillogás és hamis ideák által vezérelve, valószínűleg azonban ez is része az Isteni tervnek. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy hová is fejlődik az emberi lélek a sok hamis illúzió által. Azt gondolom nem sok ideje maradt ezen energiák megnyilvánulásának, ezért is pörög minden, szinte felgyorsult az idő is , legalábbis látszólag:))), ja nem is létezik idő:))))))))))))) mekkora vicc az egész. Olybá tűnik mintha őrült módon mindenki be lenne sózva, s minnél több “ruhát” vagyis személyiségjegyet próbálna magára aggatni, aztán azonosul a nem valós személyiségével. Mikor már oly nagy a teher hogy nem bírja el összeomlik minden mint a kártyavár az emberek meg csak állnak megszeppenve mi a fene ez az egész. Semmit nem értenek az egészből, látják vagy nem mit is aggattak magukra s hiába hullott a porba minden, csak szedegetik, szedegetik a rongyaikat, hogy ez is az enyém meg ez is. Valódi önvalójuk pedig ott áll elöttük és bennük , mégsem látják. Eltakarja az anyag eltakarja a köd, melyet mindenki önmagának teremtett. Reményeim szerint hamarosan felfénylik egy új hajnal fénye, s eloszlatja a ködöt a homályt s mindeni rátalál önmagára.
  Na most már megint túl sokat beszéltem , ideje elolvasnom mit is írtál s idéztél meg itten. Köszi.

  1. Ámen!
   Hogy is mondta Orwell?
   „A HÁBORÚ: BÉKE: A SZABADSÁG: SZOLGASÁG: A TUDATLANSÁG: ERŐ”
   Az általam belinkelt videó fényében pedig kiegészíthetjük az orwelli tételt azzal, miszerint A FÉRFI NŐVÉ, A NŐ PEDIG FÉRFIVÉ LETT. VAGY CSAK EGYSZERŰEN HÍMNŐSSÉ.

 3. Elolvastam, na ezelőtt ilyet én még sose:))) Ezért elnézést is kérek, kavarog bennem , talán nem is tudok érdemben véleményt adni az érzéseimnek. Talán ha mélyebben foglalkoztam volna ilyesmivel. Túl bonyolut első ovasatra, egyszerű emberke vagyok én:)))). Na jól kivédekeztem magam:) A francba is, írok mégis valamit: Számomra az egyenlőség az egységben leledzik, nem valamely emberi értékek alapján számítva, hanem valami sokkal mélyebben nyugvó , teljesebb és tisztább emberi fogalmakkal nem körülírható belső valóságban található. Valami végső valóság, vagy inkább a kezdet, vagy mindkettő, melyben benne rejlik az egyenlőségünk, a kapcsolat mi összeköt minden embert ezen a földön , még akkor is ha ezzel nem igazán vagyunk tisztában. Mégis a különállóság illúziója adja, meg a varázslatot ahhoz, hogy visszataláljunk az egységhez, az egyenlőséghez és ebben rejlik számomra a szabadság eszméje is. Legalábbis ezt érzem ebben a pillanatban. A teljes szabadság az lehet mikor sikerül kivetkőznünk jelenlegi önmagunkból s valódi önmagunkká válunk, vagyis azonosulunk azzal akik valójában vagyunk. Szabadokká válunk ha levetjük saját önző akaratunk s azonossá leszünk az igaz akarattal , talán mindannyian abban az Isteniben vagyunk eggyek. Mikor elszakadunk a kettősségből az abszolutum határmezsgyéjére lépünk, akkor érzehetjük az igazi szabadságot és egyenlőséget.
  Lehet nem is horgásznánk ha ott tartanánk:))) Mert még a halakkal is éreznénk valamiféle egységet vagy rokonszenvet.:))). Na jól van abbahagyom mert megijesztett egy rézbigyó-bagoly és teljesen elveszítettem a fonalat. Mindenesetre nagyon jó embernek lenni, legalábbis én élvezem. A horgászatot meg tuti Isten találta ki, direkt nekünk.

  1. Szerintem nem kell ezt túlmagyarázni, mert addig magyarázzuk, amíg elmegyünk a lényeg mellett! 🙂
   Mindenesetre igen bizarr végeredménye lehet annak, ha az ember a fenti idézeteket kivetíti a mai demokráciákra, a mai népkormányzásokra. 🙂 🙂 Természetesen az egyenlőség fényében, ami nem létezhet. 🙂

   1. Húúú de féltem tőle…Azért kellett hozzá idő bőven, de azt azért elmondhatom, hogy tisztábban látok.
    Úgy is mondhatnám, hogy “látlak Téged”…

 4. Világos, tiszta, és nem mellékesen a “kezdő” olvasók számára is – némi nem túl nehéz agytorna után – megérthető gondolatok. Ez persze a szövegrészek célszerű kiválasztásának köszönhető, és én is kíváncsian várom a folytatást, (elmélyítést)! 🙂

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s