Julius Evola, Emberek és Romok

“Julius Evola, Emberek és Romok” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Hogy a ménkűbe tudsz belenyúlni egymás után több olyan kérdésbe, amik bennem is rendszeresen megfogalmazódnak? 🙂
  Jelenkori társadalmunk gazdasági alapja a fogyasztás. Ezzel mindenki tisztában van. A fogyasztás ösztönzése az igény generálással kezdődik. Elhitetik emberekkel, hogy azoktól a tárgyaktól lesznek boldogok, amikkel körülveszik magukat. Amikor már megvan minden, akkor új trendek kellenek, mert az egy éve még agyon dicsért biszbasz mára már nem trendi. Tipikus példa erre a divat biznisz a telekommunikáció vagy a gépjármű ipar.
  Ebből az ördögi körből kikerülni rendkívül nehéz a tárgyak rabjai lesznek. Aki benne van foggal körömmel ragaszkodik a hamis illúziók megtartásához.
  Elkezdődik a pénz hajszolás, 16 órás munkanapok, erkölcsi lealacsonyodás a pénzért.
  Az ilyen dolgok megszerzésébe fektetett munka sokkal fontosabb feladatoktól veszi el az időt.
  Ha nekem azt mondaná a munkaadóm, hogy az eddigi heti 5 napi munkámért járó bért 4 napi munkámért fizeti ki és ha akarok azon a plusz 1 napon bemehet dolgozni plusz pénzért, nemet mondanék.
  Lennének sokkal fontosabb dolgok is az életemben.
  Mindamellett minden tiszteletem azoké az embereké, akik 16 órát robotolnak egy “érthető” cél érdekében.

  1. Valószínűleg azért van ez így, mert nem léteznek véletlenek. 🙂
   Persze, igazat adok Neked, mert véletlenül sem szeretném azt, hogy bárkiben is azt a benyomást keltsük, hogy az egyszerű munkásembert leprolizzuk, leprimitívezzük, lebunkózzuk, csak azért, mert nem iróasztal mögött ül. Sőt, rendíthetetlenül megvagyok győződve arról, hogy az emberiség igazi sírásói az értelmiségiekből kerültek ki. Biztosan vannak olyan magas célok, amiért érdemes gürizni, de egy percre sem szabad szem elől tévesztenünk, hogy egyedül jöttünk és egyedül is megyünk. Szeretteink és anyagi javaink nélkül. Ha pedig netán az emberi létezés végső értelmét a halál adja meg és nem létezik az a fajta Mennyország, amit csakis a JÓK, az ERKÖLCSÖSEK birtokolhatnak, akkor nagy bajban vagyunk. Mert mi van akkor, ha nem a HIT, hanem a TUDÁS által leszünk megmérettetve? Tudod az Isten Józsikám, vagy csak hiszed? Nagy különbség.
   Üdv!

   1. Mint azt már korábban említettem, Guénon, Evola, Hamvas és László András nehéz falat. Nagyon nem mindegy melyik könyvhöz nyúl először az ember, mert könnyen a kedvét veszítheti. A Tradicionális Létszemlélet a mai napig agyon van hallgatva és nehéz a neten ebben a témakörben megfelelően tájékozódni. Többek között ezért gondoltam arra, hogy kiválogatom a legelgondolkodtatóbb, legérthetőbb részeket és feldobom őket a Törekvő Horgász kategóriába. 🙂 Akár magyarázattal, vagy megjegyzésekkel is. Csak ismételni tudom önmagam. Aki elmegy ezen témakör mellett, mondjuk az “ultralájt, mit fogtam tegnapelőtt” kategóriába az nagyon sokat veszít.
    Üdv!

 2. SOHA NEM AZÉRT SZOKTUNK LEPRIMITÍVEZNI, LEBUNKÓZNI VALAKIT, MERT NEM ÍRÓASZTAL MÖGÖTT ÜL!!! És soha ne prolizzon az olyan, aki nem töltött olyan emberek között huzamosabb időt!!!
  Egyébként felveném videora, ahogyan a minőségi embert magyarázom a kollégáimnak…
  Tényleg! Az új civilizációban mi lesz a feladata annak, aki képtelen el/befogadni a valódi minőségi ember képletét?

 3. Valóban elgondolkodtató, főleg ezen a hideg télies napon. Vajon miért van jelen társadalmunk kéklő égboltján ez a sötét felleg ez a démonikus erő , mi beletaszít, megbéklyóz, belekényszerít az alantas gondolatok formavilágába minket, embereket. Valyon a véletlenek összjátéka, vagy egy rajtunk kívülállő , negatív erő kényszeríti rá az embert , hogy kivetkőzve önnönmagából, hűen kövesse az anyag varázsát, vagy ha már itt tartunk a tele-vízió által közvetített hamis árnyképeket. Miről is beszélek hisz én is nézem, én is részese vagyok. Futok a pénzem után, rohanok reggel, rohanok este, meg persze napközben is, mintha felgyorsult volna minden körülöttem. Egyre szorosabb a hurok, de vajon az én nyakam körül szorul, vagy a munka és gazdaság démonisága körül ki éppen elveszíteni érzi megkaparintott gazagságát s kitörni készül a körülötte felemelkedni kívánó emberi társadalom romjai közül. Véletlen mindez, vagy minden mi itt jelen van helyénvaló s pontosan azt a célt szolgálja hogy feljebb tudjunk lépni egy fokot az élet felfelé ívelő lépcsősorán. Biztosan minden a helyén van , legalábbis remélem. Fényben a fény nem látható, a hegycsúcsról sincs tovább vezető ösvény, legalábbis a fizikaiságban. Le kell szállnunk az élet legsötétebb bugyraiba, mind önmagunban mind , fizikai világunk színterén hogy feljebb emelkedhessünk. S mindazt a sok tapasztalatot, mit eme nehézségek árán életidőkön keresztül magunkban elraktároztunk, a későbbiekben felhasználhatjuk a tőlünk látszólagosan alacsonyabban élő kultúrák megsegítésére. Nem tudom van e lejjebb a jelenlegi állapotnál, mikor testvér a testvérre támad s a gyermek elveszi szülője életét, és fordítva. Az anyagiság a pénz hatalma, az elnyomás a mindannapi életben túlzott szintre emelkedett. A munka értéke egyenlő a nullával, csak a profit és a haszonszerzés vált fontossá. Nos a démon bevégezte feladatát ideje eltávoznia, vagy lehet nekünk jött el az időnk hogy hátra hagyva mindezeket egy magasabb szintre emeljük a világunk és saját értékeinket. Biztosan rajtunk áll megtesszük e lépést és magasabb színterére lépünk a munka és a gazdaság szintjén is e végtelen evolúciónak amiben létezünk.

 4. eddig nem olvastam Evolát. most már fogok.
  elsőre azt mondanám van egy kis ezotérista vonása és okkult tudása a csávónak..no majd meg látjuk

  Atya! Lökd, hogy melyik könyvét ajánlod elsőre.

  A témához : Jézus ugyan erről beszélhetett.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s