Friedrich Nietzsche

“Friedrich Nietzsche” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ” S ha megkapják a cuclit lehet édes vagy keserű, mindegy –, boldogan és önfeledten, csendesen ülnek.”
  Minap kaptam cuclit én is !!! 🙂

 2. Cukormázas cuclit? Éppen tegnap olvastam véglg Hamvas Rántottleves c. írását… Az is megérne egy misét. Azt hiszem kitérünk majd rá.

  1. …”A normális élet az, ami az ételek között a rántottleves. Semmi különös. Szenzáció nélküli.
   A rántottleves mindennemű feszültség nélkül való étel, ami különösen szeretetreméltó benne, hogy szelíd és egyszerű. Ilyesmit meleg szív nélkül készíteni nem lehet.
   Ha az ember ezt megkóstolta, az élet kedvességérôl mindent megtudott.”…

   “…A nemes és valódi kenyeret már csaknem elvesztettük. Alig van ennél nagyobb hiány, s ezért ennél mélyebb fájdalom. A rántottleves olyan egyszerű és szerény, hogy azt hamisítani még senkinek sem jutott eszébe. Talán azért is, mert olyan olcsó, és nem érdemes. Helyzetünk mindenesetre nem reménytelen, még van Bach zenénk és Palazzo Pttink, van Velázquezünk és Hölderlinünk, a normalitás még nem tűnt el teljesen, amíg van rántottlevesünk, krumplink és főtt rizsünk.”…

   megint megtaláltál rendesen és köszönöm 🙂

    1. moderálj kérlek! 😀
     kíváncsian várom a leveses :)mrészt, jó időd van hozzá

 3. Aztán nehogy elfelejtsed őket megetetni, ha már elkezdted.. Nekem a mezőgazdasági szotyi vált be ár érték arányban… Visszatérve Nietzschét már vártam túl magas labda volt.. Ha megengednéd reflektálnék arra a gondolatodra, hogy hülyeségnek tartod, miszerint az ember a horgászatba a városból menekül. Inkább abba, hogy valami tartalmat vigyen az életébe, és persze hogy-már elnézést a kívételtől- veregethesse otthon a mellét. Számomra a peca mindig is a titokzatosságról szólt és nem a vízpartra mentem a városból, hanem hazamentem. Csak, hogy essen szó a horgászatról. Bocsánat, ha ez így zagyvaságnak, lehet azért is van, mert beteg vagyok, mert qrvára megfáztam.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s