Tavasz

“Tavasz” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Uraim, eme remek írás is alátámasztja, hogy a tavasz bizony közeleg! Reggelente beleszippantva a levegőbe, már érezhető egy kis “tavasz-komponens”.

 2. Tol most a Rába is. Engem a közegek nem engedtek fel a várkeszői hídra, mert az most lezárt terület. Igaz, teljesen normális hangon tették (a feléig pedig már eljutottam).
  A selymes-pelyhes szörnyeteg a szíriai selyemkórónak tűnik, viszont a nálunk honos kárókatona tudományoséknál Phalacrocorax carbo névre hallgat. Már bocs az okoskodásért, nem kötekedésből mondtam.

 3. Jáj, áz á csúnya fekete kormolán! Hehe, Csongrádnál egy 500-as csapat éjszakázott benn a városban (persze a parton), oszt lett is nagy felbődülés, ki kéne irtani, meg minden. De nem engedik a ződek! A ződek megengedték, már tavaly év eleje óta érvényes kilövési engedély volt rájuk – 600 (!) példányra. Hivatalosan egyet sem lőttek ki, oszt engedély meg lejárt februárral. De volt fórum, újságcikk, meg minden. Szervező a halászszöv. Vagyis lett volna, de nem. De jó mutogatni a kárókatonákra, meg a ződekre, mért is nem fog halat a jóember. A kárókatonáknál úgy megy, hogy sokan lesznek, minden kizabálnak, oszt nem lesz kaja, oszt megdöglenek, meg beindulnak a járványok. Oszt megy minden tovább. De majd az ember is így jár egyszer, kizabál mindent, mert sokan lesznek, oszt? Kezdődik elölről minden?

  Kuvik azé’ nem szúrta ki, mert amikor ez az írás frissiben megjelent itt, akkor ő még rabsickodott …. sz’al egy szép helyen. 😦 És fogott leánygyermekével egyetemben 18 darab bodorkát, kárászt, küszt, és: MEGETETTE A MACSKÁIVAL! Borzalmas!

  A selyemkóró meg egy igen szép, életrevaló növény, de sajna az emberke meggondolatlanul áttelepítette Ámerikából ide (kommenisták pl. aszték, hogy gyapotot lehet belőle termeszteni), s lett itt járvány belőle, mely öl, pusztít, és rombol. De erről a selyemkóró (mifelénk vaddohány) nem tehet persze. Azt nem tudom még, miért szíriai? Sosem élt ott, és nem is szeretne, ott most háború van, a selyemkóró meg a béke követe (miután végzett áldozataival).

  Örülök, ha lapáttal sem vertek agyon. Ámbár néha lehet, jobb lenne. Persze kinek? 😀

  Ja, az írásról? Jó. Mint mindig. Ezt már többet nem is említem. Schöne Drau.

  1. Ejj, de jó, hogy vannak itt szakemberek is. 🙂 Az Atyafipecán nem maradnak megválaszolatanul a kérdések. A Kuvik aranyos kis madár. A hangja is szép. Sose verném meg. Agyon meg főleg nem. 🙂

   1. Mi az hogy szakember? El6! Esetleg szagember, ha nem mosakszom néhány napig. 😀
    A kuvik (Athene noctua) meg tényleg aranyos madár, de erről kérdezzük meg a lombszöcskék, cserebogarak, egerek és cickányok népes csapatát is. A kuvik nem 6árolódok el. Amúgy távoli rokona a Strix cupropenis-nek, de nem tartják a rokonságot, mert másik kasztba tartoznak.
    A 19:37 kommenteddel szimpatizálok (bár sajna a vidijót nem tudtam megnézni).

   1. Nos, figyelmesen végignéztem és szerény véleményem szerint -annak ellenére, hogy jól hangzik és valóban van is alapja- az irányvonal teljességgel elhibázott és csak kizárólag tüneti kezelésre szolgálhat. Az emberiség valahogy képtelen megszabadulni a boldogság, a szeretet és az emberi élet felmagasztalásától és bizony a kijelentések igen sarkallatosak voltak. Én újra csak ismételni tudom magam. Julius Evola, René Guénon, Hamvas Béla és társaik. Sok idő, rengeteg erőfeszítés és nem kis pénz, de aki belevág és elolvassa őket tisztességgel az mindent át fog látni. Nem az okozatokat, de az okokat. Gyökeres és radikális változásra van szükség, de sajnos nekünk már semmiféle lehetőségünk sincs az elszabadult folyamatok megfékezésére. A gyökeres változás valószínűleg teljesen magától fog eljönni a ciklus legvégén. A feltámadáshoz majd meg kell halni. Az emberi élet önmagában értéktelen és a boldogság egy megfoghatatlan illúzió. Az emberi élet egy olyan eszköz, mint a bicikli. Elviszi az embert valahová, de csak kevesen jutnak célba. A cél pedig közel sem a boldogság. A folyamatokat persze lehet lassítani és értékelendő minden erőfeszítés de ez már kevés… Szerintem. Azt hiszem most én is sarkallatos voltam. 🙂 üdv

 4. a láncfűrészes arcokkal én is találkoztam..jöttek egy traktor fával egy mezsgyén az ártérről. Amikor kiszúrtak a töltésen – pedig ugye láthatatlanná tevő rocket-science ruhában voltam – megtorpantak. Kivártak, amíg elhagyom jó messzire az elágazást, és csak akkor közelítették meg, amikor már látták, hogy merre nem járok. Gondoltam, hogy csak a véletlen műve az egész, erre fél órára rá jött felém egy bringás egy nagy fehér zsákkal a csomagtartóján. Ő kicsit később vett észre, de nem volt rest visszakerekezni az előző hídig, csak ne kelljen elhaladnia mellettem…pedig csak hideg van nekik, és gondolom fáznak a kölkök otthon…

  Mi közben olyan kurva értelmes dolgokra költünk pénzt, mint egy teljesen felesleges töltésmegerősítés, ami még az évszázad árvízekor is másfél-két méterrel magasabban volt a vízszintnél, vagy mondjuk “egy majdani kétszintes épületben többek között tréningek, tanácsadások tartására alkalmas helyiségek, olvasó- és számítógépterem, büfé és irodák” kialakítására na hol? hát az ország egyik legmodernebbnek kikiáltott Tudásközpontjának lábánál, amiben büfé, számítógépterem, olvasó, tanácsadások tartására alkalmas helyiségek találhatók.

  Előbbit milliárdokból, utóbbit csak többtízmillióból…

  Eközben Baranyahidvégről EGY busz megy be vasárnap Pécsre.

  1. Te azokat nem láthattad. Szerintem egy szabadcsapattal hozott össze a sors. A fotózással ilyenkor csak óvatosan, mert előfordulhat, hogy még nyom sem marad utánad.

   1. mindig a szakadárokkal van a legtöbb gond…mondjuk én rendszeresen bejelentkezek (értsd kétóránként), és a GPS is netre rögzíti az adataimat…ami nagyon hasznos, amikor bedobják a dráva mélyére 🙂
    egyébként én a kóbor kutyáktól jobban tartok. Két kiéhezett eb már falka…

 5. Ébredő természet jellegű gondolatok!
  Én ma csak a Dunát láttam, de az is kissé meg van hízva korábbi emlékeimhez képest…
  A Balaton is dagad szépen, a hét végére elérjük a tavalyi csúcsot.

  A kárókkal kapcsolatos gondolataidhoz mint szögtermelő szólnék hozzá.:-))
  Az a kurva rozsda minden évben elporlaszt 30 % szöget a termelésemből. Na de a rozsdának ez a dolga. Viszont kaptam engedélyt a rozsdavédő állami egylettől, hogy bevonó olajozással védekezhetek ellene. Természetesen megteszem.
  Aztán, hogy az eladott szögemet később miként eszi a rozsda, ami ellen már a természetes vevő nem védekezhet, ott egye a rosseb.
  Igaz viszont, hogy a bevonó olajozásom növeli a szög ellenálló képességét, tehát valahol a szögvevő is jól jár.
  Egyébként ennyi rozsda sem lenne, ha nem gyártanánk szöget…:-))))

  1. Kár, hogy oly messze van, tennék egyszer egy gyárlátogatást abban a szöggyárban. A rozsda ellen meg védekezni kell. Itt-ott úgyis rozsdásodik minden szög, no de 30%? Hammerite-ot neki!
   “Egyébként ennyi rozsda sem lenne, ha nem gyártanánk szöget…” – így megy ez. 🙂

   1. A rozsda ellen legjobb a reszelés. 🙂 Rozsda reszelés. Abból lesz a rozsda reszelék. Ugyanaz, mint a szarreszelés. Abból meg szarreszelék lesz. Így megy ez.

 6. El6(de utálom a hatos számot). Atya: fasza az írás, mint “mindég minden korban”, de a te álláspontod is nekem csak egy input, ami egy szűrőn átmenve jelenik meg nálam outputként. Nem tudom az okát, de mostanában mindig kicsit csiccsentve nézek fel erre az oldalra, hiába no lyó lett idén a barackszörpöm. Nem ágyas és még csak fütyülni se tudsz jobban tőle. Na ezért ez a sok mellébeszélés.
  Én amúgy is ilyenkor még fákat metszek, nem pecázok, bár már viszket a tenyerem. Radikális, irányvonal, mezsgye. Ezeket adod, bár nem bánom, ez a te oldalad, nem vmi népi górcső. Hamvassal már barátkozom egyébiránt nem rossz. Pénzkérdés?=)E-book. A szabályokat felrúgom, no nem úri passzióból-ösztönből. Ez nem egy lencse. Ha az én gyerekem fázna engem nem érdekelne a rakétatechnológia. A boldogság nem megfoghatatlan, csak le kell süllyedni a szintjére. Jó mélyre. De tudom nem veszed ezt kötekedésnek, csak üres szócséplésnek. Nem is több ez. Csak víz, nem pálinka. Dimenziókapú, de nem valami távoli helyre csak a jelenbe. Se múlt se jövő. Talán ez a legmegfoghatatlanabb tényező. Gyökér nélkül, szabadon. Mint a madár. Akár a káró katona. Szépen sorban rendezetten a cél felé. Vagy talán a messzeségbe. Villnató csukatilalom. Különb? Ugyan már! Szócséplés.

  1. Mindenki szűrővel nézi a dolgokat, de szerencsére jó szűrőre szert lehet tenni és ez mindenki számára elérhető. Igaz, kell hozzá egy gyári alapszűrő.

 7. “…Nietzsche szerint, ha nem volnának hamis itéleteink, lehetetlen volna élnünk…”
  Huizinga: A középkor alkonya

  Lásd: illúzióhoz

  És illúzió ide, illúzió oda: várjuk a tavaszt…
  üdv.

  1. Így is van. Én már ilyenkor érzem az őszt a levegőben. Az a legszebb. 🙂 Ne várd a májust, mert közeleg a tél. 😉

   1. “Valami itt, valami most, valami már, vagy valami még nincsen, nem van, így van.
    Már Benke se jár, az Egyetem hamar bezár, zárolt ez az idő, ezt üzenem édes barátom.
    Elmegy a nyár, aztán az ősz, Aztán a tél, de megint a nyár,
    Nincsen tavasz, na hova lett, Na hova tűnt az évszakunk?
    Mit mondasz erre?
    Benkével lesz, alighanem összeszűrték ők a levet,
    nekünk meg itt a tetőzetet a Szentlélek tartja a fejünk felett,
    vehetted észre.
    És ragacsos ing, ragacsos ágy,ragacsos beszédek, ragacsos ég, egy ragacsos konyhában, ragacsos délben ragacsos kenyérhez babfőzelék!
    Edd meg, ha bírod!
    És Benke a tavasszal, ezzel a ringyóval ott hentereg a hegyek mögött, mi meg itt együtt, jól itt felejtve, üres pohár, üres zsebek
    és egyáltalán, na ugye nincs más?
    Nincs.”

 8. Még valami, akiket esetleg érint, azoknak:

  Hét végén lent voltam az M 0-ás hídnál. (Budatéténynél, amit most bővítenek.)
  Úgy néz ki, csúszik az átadás – egy helyi illető szerint.
  Kár, mert süllőre az egyik legjobb hely. Talán még jobb lesz, mert a kövezést meghosszabbították.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s