“Szilva”

““Szilva”” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A Drávás képeid a 15 évvel ezelőtti Dunára emlékeztetnek… Ma már az iszap és a habzó szennyvíz az úr, ami azelőtt hasonlóan nézett ki. Szomorú. Mondjuk jókat röhögök, mikor vizisíznek a sz@ros hab közepén. 🙂 A szilvaorrúdat elsőre paducnak néztem. De kezdek elbizonytalanodni. Eddig kevés szilvaorrút fogtam.

  1. Kedves Barátom!
   A történetre a paduc semmi esetre sem rímel, éppen ezért teljesen kizárt, hogy paducot fogtam volna. 🙂 Na szépen is néznénk ki, ha a sztorinak kellene a halakhoz idomulnia. 🙂
   A paduc csak legyen szilvaorrú, ha azt az erkölcs úgy kívánja! 🙂

 2. Gyönyörű Szilva Éva, grat!!!

  Itt a mi falunk közelében idén ismét lehet paducot és gardát fogni a Dunában.
  igaz, hogy ma is csak egy stopperrebaszós pesca bolognesere jutott idő, de akkor is. Dévér, szilva, garda. Paduc ma nem járt erre, vagy csak nem voltam elég ügyes az egyetlen villámgyors odavágásukat elkapni. A garda meg trükkösen tolja a cuccot, nyilván a szájberendezése okán. Nem is értem, mit keres a fenéken.

  Itt is vannak persze hajót bénán trélerre csörlőző, meg fához kötött argentín doggal ordibáló nonfiguratívok számolatlanul …

  “A rétek halványak, letérdelni nincs idő”

  1. Hát köszönöm! 🙂
   A villámpecánál nincs rosszabb. Ha csak pár órám van elhúzni, inkább otthon maradok a seggemen, mert még a napkeltétől-napnyugtáig intervallum is egy vaku villanásnak tűnik. Persze az idő birtoklása manapság a legnagyobb kincs. Pénz kontra idő. Nehéz ügy. Azon filóztam a minap, hogy éppen azért gyorsult fel az idő, mert az ember mindent megtesz azért, hogy több ideje maradjon minden másra. Magyarán mondva, ha valaki szuper gyors autóval jár, ha naptár szerint él, ha a Párizs-New York utat szuperszonikus repülőgéppel teszi meg, ha gyors a számítógépe és mindent elkövet azért, hogy időt spóroljon, akkor éppen az ellenkezőjét éri el, az idő fel fog gyorsulni és sokkal kevesebbet fog megragadni az életből, mint az, aki 100 évvel ezelőtt hajóval, hónapokig utazott az óceánon. Szerintem.
   “Az idők végén – mondják, a kezdet visszatér” …

 3. “…éppen azért gyorsult fel az idő, mert az ember mindent megtesz azért, hogy több ideje maradjon minden másra.” – ez lehet, hogy nem így van, de ettől függetlenül én is így érzek. Olyan ez, mint mikor a tömegek, spekulánsok felfedeznek egy még csöndes, nyugodt természeti környezetet. Aztán odaköltözik az első, mert ott olyan nyugis. Aztán jön a többi. S végül ismét egy újabb “nyaraló-, pihenőhely” alakul s oda a csönd, nyugalom, természet – amiért elkezdték az egészet. Kivégzik.
  Motorcsónak – jó dolog az is, de rendeltetésszerűen kell használni, nem baromkodásra, meg mások szívatására. Csongrádon a Tiszán hétvégén most ez volt a menő: http://www.canstockphoto.hu/v%C3%ADz-sug%C3%A1rhajt%C3%A1s%C3%BA-rep%C3%BCl%C5%91g%C3%A9p-ember-13668075.html
  Szilvaorrú keszeg – ezt a halat már gyerekkoromban sem hittem el, ilyen állat márpedig nincs! Csak álmodtad, a kép meg fotósopp.

  1. Tuti valami komoly berendezés lapul abban az orrban. Nem csodálkoznék ha valamilyen echolokalizációs kütyü lenne.

 4. A béjlájneren fészbúkozó cicababa, rózsaszín bikiniben, trendi napszemcsivel. Kérem szépen ez a jövő. Itt van, ide ért.
  Beférkőzik az ország minden zugába, szegletébe. Ott van már a kis falvakban és távolinak hitt erdőkben, mezőkön.Támad keletről, nyugatról, a médiából a divatból. Nem jelet határt a természetvédelmi terület tábla, a kerítés a szögesdrót.
  Talán csak a mocsár a szúnyoghad és a tüskés bokor jelent visszatartó erőt. De a gépezet bedarálja azt is. Épül majd sétány a parton. Szabályosan megtervezett. Térkövesített. Kényelmes.
  Ott majd nem lesz sáros a fehér nájki.

 5. Próbál csórikám magasra emelkedni, de nem látja, hogy emelkedése zuhanás. 🙂 Isten jámbor lelkei…. Mélyrepülés.

 6. “Dudaorrú” – szokta mondani errefelé az egyik öreg pecás.

  Idő: Paul Lutus “Confessions of a Long-Distance Sailor” igen jó könyv

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s