Csuka; a nagy közhely

“Csuka; a nagy közhely” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Egyszer hármashorgot akartam venni márciusban. Reakció: “Nincs még mert most tilalom van ám!”

  Nem eszik a halak az U-bootokat? Csak kellet volna az a felségjelzés! Arra ma mindenki gerjed. Kulcsinger! 🙂
  (Elhatárolódom!)

  ui.: http://www.youtube.com/watch?v=cDRkHXMHqFo
  Tudom, nem komálod az ilyet csak a quattroval kapcsolatban ugrott be… Rally B. Asszem a 80-as évek vége felé le is állították.

 2. Ezért szép amikor olyan ember ír, aki olvas… (persze ez még nem jogosít fel arra hogy csukát fogj nyáron)

 3. (Á, már hozzászólni sem érdemes. Újraolvas. Újragondol. Lájkot nyom. Majd megjegyzi: “Én tudok olyan horgászboltot, ahol nyáron is van csuka-kínzó-minden-izé. DenemmondommegholvanKecskeméten.” Fröccsbe merül. Vagy töklevél alá.)

 4. Ismerem ezt a fogást és akkor álltam le vele, amikor egy balinnak végigrepesztettem a nyakát. Már ha van a halnak nyaka olyanja, hogy nyak. Alapvetően a problémám sokrétű és rendkívül bonyolult. 🙂 Érdemes lenne talán abból kiindulni, hogy a drávai csuka talán még rokonságban sincs az a tavi csukával, mert ezek a farkasok egyszerűen sosem adják fel. Régen nagyon szerettem csukázni, de itt a Dráván a pokolba kívánom ezt a randalírozó foltos gálerit, mert megkeserítik az életemet. Egyébként mindig van nálam merítőszák, de az esetek nagy részében a tengelye köröl pörgő csuka úgy magára tekeri a hálót és úgy magára zárja a horgokkal, hogy utána fél órát cumizok a gubancoláson, amit kajakban ráadásul nagyon nehéz elvégezni és az esetek többségében a hal is sérül. A másik megoldás a tarkófogás, aminek mostanában én iszom meg a levét, mert rendre horgot kapok a kezembe. A legnagyobb probléma, hogy a kajakban ülve egy szinten vagyok azzal a hallal, amit éppen beemeltem és a csuka hajlamos hason csúszva őrjöngeni. Pár hete a combjaim közé ugrott egy be úgy, hogy a tökeim mellé, a gatyámba húzta bele a hármashorgot. Volt egy olyan eset is, hogy kínomba kiugrottam a kajakból, mert szó szerint életveszélyben voltam odabent. A legkínosabb az egészben, hogy annyira sikamlós a testük, hogy képtelenség őket biztosan megragadni. Végezetül pedig ott van a lip grip, ami nagyon jó megoldás, feltéve, ha nyugodt a csuka és nem mocorog. Ha ficánkol, akkor sanya neki. Nem tudom mi lenne a jó megoldás. Hónapok óta ezen filózok, de semmi jó ötlet nem jut az eszembe. Azért köszi a tanácsot! 🙂

 5. Egyébként kétségtelen tény, hogy a szájfeszítő vas elvisz néhány fogat és technikailag is nehéz alkalmazni, de néha jól jön.
  Mesterien bánik ez a srác a csukával, de ezek a jószágok le vannak dermedve.

 6. Csukát nyáron? Ne mondj már hülyeséget! 😛
  Az a fogás a balinnál tényleg nem működik, de csukánál igen. A balin könnyen szakad sajnos, azt tényleg nem lehet így fogni.
  Azok a jászok! Váááá!

  1. Foghatod őket bárhogy. Képtelenség őket kézben tartani.
   A jászok is életveszélyesek voltak. Bull-Jaszkók… 🙂

 7. Ahogy a Biblia jósolja korunkra: “Néznek, de nem látnak, hallanak, de nem értenek!”

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s