SpinMad-es túra

“SpinMad-es túra” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az ilyen élményekre sokáig emlékezik az ember! Szerencsés vagy, hogy a Dráva környékén élsz és kajakkal járhatod a folyót. Ezeket a halakat, élményeket, képeket, csak a kajakos pecával lehet átélni. A csalik meg orbitális jól néznek ki 🙂

 2. Át lehet ezt élni 150 lóerővel is, de minek a már amúgy is elkényelmesedett valagamat plusz egy robbanómotorral tetézni?? Meg hát igen… ez a műfaj más.
  🙂 🙂 🙂 🙂
  Most nézem, hogy jön a nagy víz. 🙂 Remélem frankó lesz a szeptember-október.

  1. Ez nem semmi Atya! Szerintem érdemes lenne indulnod a Fosing Tájmon az akciókameráért!! Hehe.

 3. Azt nem tudom ugyan, hogy hányadrendű ember vagyok s ki minősít fel vagy le, smilyen szempontok szerint, de… (és itt értelmes szavakat nem találván, mindenre a szokásos, már unalmas módon egyetértően bólogat). Gilisztás csuka forevör! Long Live Fishing Time bloggerfutam! Aloha! 😀

  1. Kuvikot is hallottam az éjszaka! 🙂 A rókáknak meg hagytam sült szalonnát. Kár, hogy nem jártál arra. Megszakérthettük volna az éjszaka kísérteties hangjait.

   1. Fájdítsd csak a szívem. Az a kuvik valami távoli rokon lehetett, én mindenféle badacsonyi és somlyai boroktól mámorosan alukáltam az ágyamban. S nem álmodtam semmi nevezeteset. Az éjszakai hangok nagyon jók! Egyik kedvencem a pelék rikoltozása, de a baglyok is jók, főleg a macskabagó és a gyönybagó. Meg persze a réz f..ú, de az ugye veszélyes, főleg a drávai alfaj. Na, és a lappanytú pirregése? Kár, hogy ilynekor már nem szólnak. Meg persze a vízi zajok. Amíg a Balaton partján laktam, a leggonoszabb vízi hang a gyenesi diszkó tucctucc hangja volt. Szerencsére ősztől tavaszig kussban volt.
    Amúőgy a kuvik kedves kis madár, de nem a szöcskéket és az egereket kérdezd! 😉

    1. Kéne egy frankó mikrofon és egy pepec diktafon. Utólag is meg lehetne szakérteni. Sakálokat tutira hallottam horvát oldalról. Harcsa is rabolt, de nem mertem rája dobni. Semmi értelme nem lett volna, akkora lehetett.

  2. Van valami vadnyugati fíling abban, mikor a körülötted heverő erdőben éjjel a sakálok úgy vonyítanak és veszekednek, mint a prérifarkasok, majd arra ébredsz, hogy torokmagasságban valami matat a függőágy mellett. Aláfestésként háromféle bagoly huhog feletted, és néha buffan valami melák harcsa. Csak egy bendzsó kellett volna, whisky meg néhány skorpió.
   A bejegyzés tényleg az egyik legjobb, főleg az egyszerűsége miatt. De a legegyszerűbb, a meztelen lényeget megragadó kép miért nem került fel? 😀

 4. Kedves Barátom!

  Kedvemre való műcsalikat láthattunk eme bejegyzésben.
  Csodálatos halakat csíptél el velük. A fotókat nézvén érezni a pára illatát és azt a hangulatot, amiért érdemes élni. Volt pár értékes filozófiai gondolat és nem utolsó sorban Béla bácsi is szerepet kapott. Bemutattad a gasztronómia azon iskoláját, amihez a tévében főzőcskéző celebjeink soha nem érhetnek fel.
  Ez így tiszta, egyszerű, tökéletes.
  Eddig ez az év írása.

 5. Szia Atya!
  Szeretném megkérdezni, hogy ezek a csalik dobás közben nem hajlamosak a visszaakadásra.
  Jól dobhatók?

  1. Szervusz kérlek!
   A kisebb CMA hajlamos, de ha finoman és módjával bánik vele az ember, akkor nem lesz vele gond. A nagyobbak csak ritkán akadtak össze.
   Üdv

 6. Szia Atya!
  Ismét jó kaland.
  Qrva jók ezek a csalik , szarrá fogtam magam egy fehér-piros változattal.
  Beesőre is szépen volt rá kapás, csak ajánlani tudom.
  T

  1. Tamás;
   a fehér-piros az melyik változat, mert én nem látom a repertoárban.

 7. Az éjszakai képről a Twin Peaks jutott eszembe, amikor Cooper FBI agent-nek kerek formában megnyílik a föld…
  gyakorlatilag ezekhez a képekhez teljesen fölösleges szöveget írni: én képes vagyok órákig nézegetni őket!

 8. Jól néznek ki ezek a csalik, kár hogy ilyen drága a szállítás, rendeltem volna 2-3 darabot kipróbálásra. 2.000 Ft-ért egy elefántot elhoznak Kínából, ha rendelek.

  1. Golf
   A csalikkal kapcsolatban kérlek hívj fel a 30/732-1010-es telefonszámon

  2. Ezt teljesen megértem. Pár évvel ezelőtt én is ledobtam a láncot, amikor két apró wobbler átvételekor 1500 plusz pénzt kért a postás…

 9. Ezek után mit fűzhetnék hozzá?
  Irigykedem.
  Nem szoktam, és ez most merő jóindulatú irigység, nem olyan sárga-féle.
  “Odaáti” kérdésem is kipipálva.
  Igazán boldog akkor leszek, amikor az első drávai pontyodat görgeted a homokba…:-)))

 10. Hihi tényleg egy időbe próbáltuk ki ezeket a remek blade baitseket! 🙂 Látom te is sikerrel jártál, gyönyörű szép halakat sikerült fognod vele, gratula!

 11. Mondjuk azért én egy dolgot nem értek. Szívesen pecázom én lengyel, cseh, finn, észt, ukrán, török, iráni műcsalikkal, de igazából véve ez nem nekünk, hanem a lengyeleknek, cseheknek, finneknek, ukránoknak, törököknek, irániaknak jó. A lengyel műcsalikat már amerikai pergetőfórumokon is megtalálni és szinte csak jókat írnak róluk. Ahogy elnézem kicsiny hazánkban is léteznek tehetséges kezű emberek és nem fér a fejembe, hogy miért nem lehetne magyar fejlesztésű wobblereket piacra dobni. Mondjuk havi 2-3 ezer darabot kéne legyártani és szép magyar neveik lehetnének, amiket aztán símán le lehetne fordítani angolra. Nem hinném, hogy ez annyira bonyolult művelet lenne és egy kisebb cég lazán tudna foglalkoztatni 4-5 embert. Persze ismerve a hazai bürokráciát és az adózási rendszerünket… Lehet, hogy éppen ez a gond? Én szívesen horgásznék hazai, aránylag olcsónak mondható, egyszerű wobblerekkel. Több pénz maradna határon belül!

  1. Te, Atyafi! Az internacionalista kereskedelmi láncot akarod megbolygatni? Csak nem azt mondod, hogy a lenygel és szlovák tejnek sincs keresnivalója a pultokon? Meg a jordán paprikának? Magyar wobbler, tömeggyártás? Húh, te akadályoznád a globalizmust? 😉

   1. Hát, de nem? Hát nincs igazam? De bizony! Méghozzá többszörösen! 🙂
    Én úgy tudom, hogy nem is olyan régen még frankó repülőgépeket is gyártottunk. Pont egy fahalacska okozna gondot? Valószínűsíthető, hogy pont a magyar állam az, amelyik követ gördítene egy ilyen vállalkozás elé. Mert ugye a wobblert festeni is kell. Vegyszerek, higítók sokasága. Veszélyes üzemnek minősülne és talán még a Jó Isten sem menne át a rostán. Én ezt így vélem. Globalizmus… Ja, összemosódik a világ. A színek már nem különülnek el. Megyünk egy stabil, híg fos felé. Tapsolva.

  2. van 1-2 Magyar wobbler termék, amely megállja már a helyét az európai porondon, elég megemlíteni a Norizi wobblereket 🙂 Egyébként értem amit mondani akarsz, és teljes mértékbe egyetértek vele!

   1. Megnéztem neten ezeket a Norizi wobblereket. Magyar wobbler magyar halnak külföldi vagy tehetős magyar horgásznak. Magyar gyártmány, Eu-s ár – Atyafija, nem is biztos hogy jó dolog ez a magyar wobbler. Nem hiszem, hogy tömegesen fogod venni, hacsak azért is nem küld grátisz tesztműsorra a gyártó vagy egy bolt. Persze magyar wobblerhez magyar bot, magyar orsó, magyar zsinór is dukál. Ezt kapja be a zsidókrokodil!
    Taps.

    1. Mindenben egyetértünk. Ismerem a Norizit. Szép munka, de nem az én pénztárcámhoz szabva. A Dráván 10 perc alatt eldobnék 25 ezer forintot. :-O
     Én egy olyan kis műszerre vágyom, mint a Kenart. Ha lehetett egykoron népautó, akkor legyen mán népwobbler is. A francnak kell a flanc. Max. 1500 Ft. Van pár Yo-Zurim. Mágnesek vannak benne, meg már lassan hidraulikát is építenek beléjük. Dráván totál beégés a méregdrága Yo-Zuri. Szart nem ér.
     Gondolj bele, mennyi lehet egy Kenart előállítási költsége, ha megéri autóval ide hozni, úgy hogy nyer rajta a lengyel kereskedő és utána még a magyar kereskedő is. Ez vicc kérem.
     Van egy olyan mondás, hogy “minden ember azt tartja a legnehezebbnek, amit ő csinál.” Én aláírom, hogy az egyedi wobblereknek megkérik az árát, de én férfinak születtem és beérem a spártai, fapados változatokkal. A csicsát, a glancot meghagyom a nőknek. 🙂
     Üdv Kuvikkkk!!!

 12. Úgy látom nincsenek túlbonyolítva ezek a csalik.
  Talán pont ez a legjobb bennük.
  Én mindenesetre ki fogom próbálni. Ezeket legalább nem lyukasztja át a csukafog mint a balsafát.

 13. Az nem is balin, hanem álcázott busa! Ekkora jász meg nem is létezik! Tuti PS! 😛 🙂

   1. Folyón, ha nem fogsz halat egy könnyű bottal garantálja a fárasztás élményét. 😀

    1. Jaj, de vicces ma kend! :-O
     Kaptam fát ajándékba. 🙂 Jövőre, ha tudok egy kis pénzt spórolni belevágok. 🙂 Csak, hogy ne maradj éhesen és hogy megmutassam, hogyan nem tör a kajak alá a harcsa. :-O

   2. Én szívesen megvenném ha eladod… Én csak csukát fogtam az enyémmel állóvízen. Szépen lehet vele kopogtatni a mederfeneket(kvázi wobbleres twisterezés), én erre használom középső horog nélkül és akkor nagyjából el se akad…

  1. Mármint én? És miben? Hogy hogyan vágj spórolósan a fába, vagy hogyan ne törjön a harcsa a kajak alá? 😀 És hogy jövök én ahhoz, hogy bárkinek is tanácsot adjak?

   1. Te. Majd meglátod. A harcsa nem tud a kajak alá törni, mert én leszek alul. >> Nomen est omen. Úgy, hogy megkérlek rá.
    Üdv

 14. Nekem egyébként elég sok hendméd wobblerem van, de zöme, ajándék, vagy csere, vagy ilyesmi.

 15. Nem láttam, hogy uglykkal horgásznál. Folyón verhetetlenek. A kisebbek nagyjából kenart árkategóriában kaphatók, a nagyobbak már félúton vannak a k. drága és a kenart között. De pl.: egy 6 mr ~ 1900 Ft. A találati listáján eddig: domi, jász, balin, sügér, süllő, kősüllő, harcsa, csuka. A Dunán. Szóval vannak kevésbé hype-olt jó csalik MÉG! normális árfekvésben. (pár éve még a salmok is kifejezetten olcsók voltak, de korábban, amíg normálisan hozták az uglyt a 6MR-t 1100-1200-ért lehetett újonnan kapni.) Hátránya, hogy az újaknak szar a lakkozása, egy nagyobb süllő, csuka, harcsa után el kell tüntetni a harci sérüléseket…

  1. Én dobáltam idén sokat UGly wobblerekkel, még egy darab halat nem fogtam velük, ami közel sem biztos, hogy a csali hibája. Mondjuk a hét végén a fröcsögő balincsapat közé dobva sem keltett túl nagy érdeklődést, annak ellenére, hogy pl. ugyanott Sliderre meg jött pár, amiben abszolút nem bíztam.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s