“Mindszenty Túra”

““Mindszenty Túra”” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves Barátom!

  Igen jó kis bejegyzést sikeredett összehozni!
  Püspökszentlászlón én is sütöttem szalonnát, sőt marhapörit is főztem bográcsban.
  Eszeveszett jó hely. Még.

  Megvolt a keresztelő. Akarom mondani kereszt-keresztelő.
  Én lettem a cimborám lányának a keresztapja, ő pedig az én gyermekemé. Nem mondhatnám, hogy teljesen cunci mentes volt, de olyan dolgokról beszélt a Tiszteletes, mint “..az orvosok tisztán materiális világban élnek, ahol a testet szétszabdalva apró részeket vizsgálnak és teljesen figyelmen kívül hagyják a szellemi erőket…” vagy a csend hiánya, illetve az ünnepek előtti megnyugvást, hogy váltja fel a vásárlási őrület. Mintha ezeket hallottam volna már mástól is. Olyan tisztán és őszintén beszélt, hogy le a kalappal.
  Összességében jó volt, de olyan hideg volt a templomban, mintha lékhorgásztam volna. 🙂

 2. Megtisztelsz!
  Fogd fel úgy, hogy valóban lékhorgászaton voltál, de most nem méteres csukára, hanem a megmérhetetlen szellemre pecáztál. 🙂
  Üdv A

 3. Elolvastam. Nem kommentálom. 🙂
  Amúgy jó.
  A szoborról már láttam képeket, és olvastam a hisztit is. Az oroszokat zavarta. Szégyenlik?

 4. Ez a könyv nekem is megvan, újra el is olvasom…

 5. Atyafi!
  Engedd meg, hogy először is gratuláljak az oldaladhoz, iszonyú színvonalas, és emberközeli. Már régóta nyomon követem, de csak most vettem a bátorságot, hogy írjak alá :))
  Miért nem neveztél be a Fishing Time-os blogversenyre? Biztosan megnyerted volna a Go Pro-t…
  Egyébként arra nem eszik ilyentájt a menyhal?
  Lehet elkerülte a figyelmemet, de éjszakai süllőpergetést még nem olvastam/olvastunk tőled :))
  Azt szabad tudni milyen géppel “lövöd” a képeket?
  Csak így tovább!
  Sporttársi üdvözlettel:
  Fekete Dániel

  1. Nagyon köszönöm!
   1. Mert hamis a baba…
   2. Hogy ne enne! 🙂
   3. Még olvashatsz.
   4. LX5
   Üdv
   A

 6. Szia Atyafi!
  Csatlakozom az előttem szólóhoz, gratula a sok munkádért, így tovább. Nagy élmény olvasni! ( már a pg.c2-ön is). Mikor olvastam ezt a bejegyzésed, eszembe jutott Faludy Györgynek egy könyve, a Pokolbeli Víg Napjaim. Kár, hogy elcelebesedett öreg korára, és sok embernek ez a kép maradt meg róla. Pedig a Villon fordítások……. Mikor olvastam, nagyon megfogott. A rabságukba volt egy szabadságuk, ez pedig a szellemi erő. Egyszer egy Feldmár (azt hiszem) könyvben olvastam, hogy az oroszok kényszermunkára vittek egy művészt, mert ugye az nem dolgozik. ő úgy őrizte meg a “szabadságát” a fogságba, hogy a rá bízott aznapi feladatot mindíg túlteljesítette. Ha azt mondták neki hogy vágjon fel egy kupac fát, akkor felvágott kettőt. Így azt gondolta, hogy nem az őrök szabják meg neki a mennyiséget, azt majd ő eldönti. Persze kevesebbet nem lehetett teljesíteni.
  Sok ilyen bejegyzéseket!
  Üdv.
  G. Norbi

  1. Megtisztelő!
   Bevallom őszintén(micsoda maszlag), hogy ha nem lenne más a horgászaton és a repülésen kívül, akkor már régen üres lenne ez a blog. Néha hányni tudnék a szabadidős tevékenységeimtől. Nagyon örülök, hogy még élnek az országban olyan emberek, akiknek igényük van az effajta írásokra és nem elégíti ki őket valamiféle bizar szakbarbárság. Faludy György valóban remek író és költő és egykoron szerettem is, sőt még szeretem is, de már komoly fenntartásaim vannak vele kapcsolatban. A télen sokat fogunk olvasni és ha minden jól megy akkor végre górcső alá vesszük a szolipszizmus tárgykörét is. 🙂
   Köszönöm
   A

 7. On ne peut penser et écrire Qu’assis(Gondolkodni és írni csak ülve lehet-G.Flaubert)-Most megfogtalak, nihilista! Pontosan az ülőgumó a szentlélek elleni eredendő bűn. Csak a kijárt gondolatoknak van értéke.

Hozzászólások lezárva