Horgászat a mélykékben…

“Horgászat a mélykékben…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Tanulságos!:)
  A kijelölőlap leadásának határideje és a keltezés dátumából fakadó anomália gondolom adminisztrációs hiba…. (vagy lehetőség megúszni az egészet??)
  Üdv,

 2. Legközelebb válaszd légyszi az elzárást. Olyan szívesen olvasnánk erről is! 🙂

  Üdv

 3. Nekem is van egy hasonló történetem…

  Motoroztam az úttesten nagy vidáman, egyszer csak a robogóm elakadt valamiben, kettétört a hátsó futómű. Elvesztettem az irányítást és becsapódtam egy szemben érkező kamion mögé. (Szerencsére nem elé) Egy AKNAFEDÉLEN akadt el a mopet. Körülbelül 8 cm-el az úttestből emelkedett ki. Hozzátenném, hogy a hátsó futómű, maga a robogó motorja. Ez azért fontos, mert komplett motorblokkcserére szorulna. Gondoltam ezt fizesse ki a közút. Felhívtam a szervet, aki azt javasolta, hogy tanú hiányában hívjam ki a rend éber őreit. Akik majd lehelyszínelik az esetet és fizet a közút. Kijöttek lehelyszínelték, beadtam a kárigényt jött a levél két hónap múlva, hogy nem fizetnek, mert az aknafedél az önkormányzat birtokában van. Egyébként is hívjak “szakértőt” a saját költségemen aki majd bebizonyítja, hogy ez miatt törött el a robogó futóműve. Sebaj, beadtam az igényemet az önkormányzatra. Ugyan ez a szöveg… Megkérdeztem, hogy milyen szakértőt hívjak. Válasz: azt mi nem tudjuk. Kérjem ki a rendőrségről az iratokat. Jó. Kikértem. Kiadták. Benne: “Relatív gyorshajtást állapítottak meg. Azaz az útviszonyok tekintetében nem megfelelően választottam meg a sebességet.” Kb 40-el mentem… Újabb levél a hivatalba. Majd a válasz: “Mivel nem az útviszonyoknak megfelelően választottam meg a sebességemet, így mindenféle kárigényem semmisnek tekintendő. Mint azt a rendőrségi jegyzőkönyv is bizonyítja.” írta a jegyző.

  Még egy apróság van. Balesetveszély okozása miatt 30000Ft bírságban részesít a rendőrség.

  Ezek után még annyiba sem nézem ezeket a …. (moderálva), hogy leköpködjem őket. Gratulálok a a kisemberek szopat***hoz.

  Egyébként kösz a cikket. Nekem sincs eszemben kifizetni. De legalább már tudom, hogy kell igényelni a közmunkát.

  1. Csiki-csuki? 22-es csapdája?
   Ne közlekedj! Maradj otthon és nézd a TV-t. Hisz ott eléd tárul a világ. Rendőröknek sok a munkája, megoldották, hogy ilyen esethez (talán máshoz is ahova nem muszáj) eggyel kevesebb ember fogja őket hívni. Egyébként ha lett volna szemtanúd, (+szakértő), akkor meg fizetnek? De legalábbis a bírság elmarad.

 4. Az trollkodásnak számít, hogy egyszer megölheted a családod, ha nem állsz meg a stoptáblánál? Az állítólag már nem olyan vicces.

  1. Körül szoktam tekinteni előtte. Azért jó érzés, hogy vigyáznak ránk… 🙂
   Egyébként én cseppet sem tartom ezt a bejegyzést mulatságosnak, mint ahogy ezt egyesek teszik! El is határolódok tőlük! :-O

 5. Engem is lestek már le este tízkor Dombóváron Bp. felé a T-elágazásnál stop tábla miatt. Sőt balra kanyarodás miatt, záróvonal miatt is büntettek már. Mindannyiszor lestek rám (ránk). Ettől még úgy gondolom, hogy a STOP táblák nagy része indokolt. Ezek nem kint felejtett negyvenes táblák. Azt, hogy mennyire indokoltak, valószínű csak akkor tudnánk meg, ha leszerelnék őket. Ugyanez a helyzet a gyorshajtással is. Mindenki gyorshajt. Mindenki úgy teszi ezt, hogy biztonságosnak ítéli meg az adott szituációban, de közben azért ott van a hátsó gondolatban a bírság veszélye. Mi lenne, ha nem lenne ott a tudatban, hogy akár ezért bírságolhatnak is?

  Lopni bűn, büntetik. Ezért van az, hogy nem lop az emberek nagy része. Ugyanez a stop tábla is, meg a sebességkorlátozás, meg az ittas vezetésnél a nulla tolerancia.

  Amúgy, ha az autós üldözés része igaz, akkor 5000-ért szinte ingyen volt ez a sztori 🙂

  A poszt a második fele, a beépülés viszont zseniális. Kellenek az ilyenek.

  1. Valszeg nem teli gázzal hajtott át Atyafi a kereszteződésen, csak nem állt meg teljesen a stop tábla vonalában. Ami a körülményeket figyelembe véve annyira szabálysértés, mint hajnalban az utcára pisálni, amikor minden zárva. Tényleg, ha az utcán behugyzok a gyatyóba, és kicsorog a szárán, akkor is közszemérmet sértek? Vagy csak akkor, ha elő is veszem a brét? Rend éber őrei….

   1. Kb. 2 km/h-val kanyarodtam jobbra. 🙂
    Sosem voltam a fejetlen autózás híve és imádok lassan hajtani. Nincs ezzel semmi gond. Tették a dolgukat és tettem a dolgomat.
    Egyébként a tettenérés után még háromszor tapadtak rám más járőrök és a Balatonnál összefüggő menetoszlopokat alkottak a rendőrautók. Kíváncsi lennék, mennyit szedtek össze gusztus huszadikán. Szerintem horribilis összegeket.

 6. Sok éve Sümegen én sem álltam meg a stop táblánál. Kellemes 40-nel hajtottam tovább. Ez egy igen kivételes eset volt, erősen ittas állapotban voltam, már csak ezért is. A város előtt hófúvások voltak, a feleségem nem mert áthajtani rajtuk, ezért ideiglenesen átvettem a volánt, aztán ott maradtam. Sümeg szélén szirénázó rendőrautó állított meg. Valami hülye ötlettől vezérelve (szabályosan álltam meg) kipattantam az autóból és aggódva kérdeztem a zsarukat, mi a baj. Ők szigorúan elmondták, hogy nem álltam meg a stop táblánál. Erre én megráztam egyikük kezét, és hálásan közöltem velük, hogy jaj de örülök, amiért csak őtőlük tudom, inkább kifizetem a büntit, mintsem egy teherautó jött volna belém (autóban egész család). Benéztek az ablakon, látták a gyerekülésbe szabályosan bekötött 1 éves gyereket édesdeden aludni, megkérdezték honnan hova, majd felhívták a figyelmemet a szabályos közlekedésre és hasztalaviszta bébi! Megvártam míg elmennek, csak akkor kezdtem el remegni idegességemben, és gyorsan visszaadtam a kormányt a páromnak. Apámtól jöttünk, és hát egy zalai falu egész éves termését kellett végigkostólnom borból és pálinkából, meg sört ráadásnak. Ha megszondáznak, onnan bilincsben visznek el. Eccer meg Kecskeméten üldözött a rendőr, nem álltam meg sőt, leszorítottam, mikor előzni akart (annyi volt a bűnöm, hogy telefonáltam vezetés közben és LASSAN mentem). Csak aztán vettem észre, hogy a civil autóban egy egyenruhás ül trafival a hátuljában. Mikor megálltam, szépen kimagyaráztam magam, dühöngöt, de nem tudot tenni semmit. Egyedül volt, és semmi bizonyítéka. Figyelmeztetés, és ment tovább. A feleségem mellettem nem hitte el, hogy ezt is megúsztam. Tanulságnak jó volt.
  Már bánom, hogy a tavalyi kellemes 30ezres gyorshajtásomat (nincs megúszás, automatikus rendszer, közigazgatási bírság) kifizettem, és nem dolgoztam le közmunkában. Már tudom hogy kell, köszi!

  1. Azért qvik történeténél mindenképpen véssük az égre (legalább oda), hogy azért ezek a tettek nem helyénvalók. Mindenkori KRESZ ide vagy oda.

   1. Evvel egyetértek kérem, és jelentem alássan azóta nagyon megjavultam, már az udvaron sem autózok ittasan, és nem versenyzekk rendőrökkel és nem telefonálok vezetés közben főleg, ha rendőröket szállítok. Szóval rendszer- és jogszabálykövető állampolgár lettem. 😀

  2. El6árolódom! Én többet nem fizetek be bírságot. Úgy kell felfogni a melót, mint egy osztálykirándulást. De legközelebb lehet, hogy leülöm.

   1. Nekem különben halvány dunsztom se volt, hogy ezt is lehet. Mármint ledolgozni. Pedig volt egy olyan időszak, amikor havi szinten volt egy-egy csekk; nem vagyok dúvad, még csak gyorsan sem hajtok (általában), de mindig belefutottam valamibe. Megjegyzem, mind több volt, mint ötezer forint, nem is értem, igazán vaLYszívű rendőr lehetett a tied.
    Viszont a parkolási bírságot nem lehet megúszni, sem ledolgozni. Saját káromon jöttem rá, tavaly év vége felé közel hetvenezret vontak le a bankszámlámról a behajtók, ez volt négy év termése, amit nem voltam hajlandó befizetni. KÖZterületen állok, egy zs…. cég aberrált alkalmazottja négy általánossal pedig csekket rak ezért a kocsimra? Anyátok hogy van?
    És mégis, nálunk ezt is meg lehet tenni. Nem szaroztak, levonták, úgyhogy ezt nem lehet megúszni.

  3. Te ugyanaz a bagoly vagy aki kikelt itt magából anno, mert a siklóernyős fel mer menni tilosban a Szársomlyóra a vezetővel amúgy járható ösvényen? Aki részegen áthajtott a stopptáblán és akadályozta a Mindenkit mert telefonálni támadt kedve?

   Azóta akkor tényleg nagyon megjavultál, ha már természetvédő őrt állítanál minden bokor mellé, hogy bírságolja a természetjárót!

 7. Ellenpélda.
  Folyamatos beszédű nagybátyám ült mellettem, család hátul. Éppen kikanyarodtam a fonyódi Lidl elől, ahol stoptábla állja az utad. Tudom, mert számtalanszor láttam… Ennek ellenére elnéztem balra, ahonnét nem jött senki, és kifordultam. Egyenesbe szedet mit látok? Rendőrautó halad velem szembe, majd a visszapillantóból látom, megfordul, és kinyomja a kék fényt.
  Befordulva a főútra, azonnal megálltam az út szélén, és mire a rend őrei oda értek, már feltartott kézzel álltam az autó mellett. Két egészen fiatal rendőr szállt ki, akiknek egy jónapot után átnyújtottam az irataimat, és mondtam, hogy tudom, miért állítottak meg. Áttekintették a papírokat, majd nyomatékosan megkértek, hogy mivel fonyódi vagyok, emlékezetből tudhatnám, hogy itt stoptábla van, legközelebb mindenképpen álljak meg… Nagybátyámat megértem elrejteni, mert folyamatosan szavalt kifelé, hogy ha a biztos urak sokáig tökölnek, lekési a vonatot (valóban oda igyekezett). A fiúk jó fejek voltak, mosolyogva váltunk el! Ilyen is van!
  u.i: nem is kell ide hal, hogy jól szórakozzunk… 🙂

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s