A mennyország színe (Rang-e khoda) (The Color of Paradise)

“A mennyország színe (Rang-e khoda) (The Color of Paradise)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Köszi, majd megnézem.
  Az általam javasolt film nagyon egyszerű és rendkívül “tiszta” is egyben. Jó lenne több keleti és még több európai filmet látni a mozikban. Mintha a világ csak az euroatlanti szemétből állna… Siralmas a felhozatal. Ugyanazon szar, ugyanazon kaptafán. Tulajdonképpen a világ háromnegyed része el van hallgatva.

  1. Helló:)

   Az utóbbi 1-2 évben találtam német nyelven skandináv filmeket, melyek mindig tartogattak valami sajátos, egyéni “bájt”. Nincsenek kapkodó kamerák, másodpercenként schnittek, minden nyugodt és valóságos. A színészek olyan természetesen viselkednek, ami ritkaságszámba megy. Jó sztorik, gyönyörú képek, a kaptafa hiánycikk. Ennek hatására elkezdtem keresni magyar felirattal(a szinkronok számomra haszálhatatlanok) e tájékról származó filmeket, s szinte kivétel nélkül értékeket találtam. A bûnügyi filmjeik számomra egyedülállóak. Nagyjából ugyanez mondható el a franciákról, spanyolokról és régebbi angol filmekrôl. Amerikai filmet, sorozatot már alig nézek, sajnos magyart se igen. Azoknak az emlékeibôl élek:) Van pár különleges ázsiai filmem is, de azok közt ritkábban találom meg melyek lekötnek.

   rapa

   1. Ezzel jómagam is így vagyok. A kilencvenes évek eleje óta nem láttam jó magyar filmet. Egyetlen egy amerikai film előtt hajlok meg, az pedig az Apokalipszis most. Az nem cunci. Persze szinte már senki sem érti.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s