A nemzet felszarvazott gombája

“A nemzet felszarvazott gombája” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Hát akkor meg miafasz vagy, ha se ez, se az? Embernek tartod magad, értem én, ezt nem is vitatom, de a mindentkritizáloknekemsemmisejómegvagyoksértődveazegyészvilágra hozzáállás egy olyan kategória, ami hiteltelenné teszi minden kritikádat. A kritika valamiért van és valami ellen. Meg kéne értetni a hozzám hasonló gyengeelméjűekkel, hogy mit is akarsz mondani, mit kritizálsz. Sajnálom, de egy ideje egyetlen megnyilvánulásoddal sem értek egyet. Miért?
  Mert kétértelmű. Ha valaki ilyen szilárd erkölcsi tartást sugall magáról, annak legyen is szilárd erkölcsi tartása.
  Ezt nem szántam nyilvános kommentnek, csak úgy priviben jegyzem meg.
  Ha kirakod, lelked rajta.

  1. Ne szívd mellre druszám! 🙂
   “Megtanultam a zenét, de nem csináltam, s azóta tudással, de irigység nélkül hallgatom. Megtanultam egy sereg tudományt, mesterséget és művészetet, értek hozzájuk, de nem csinálom, s így érdektelenül tudom azokat élvezni. Csak még az írásról kell majd leszoknom, s akkor abban is féltékenység nélkül tudok gyönyörködni.”

   Leszokni, leválasztani, ellökni, messziről szemlélni… Vagy, vagy… Az emberek dualitás mérgezésben szenvednek.
   Én mikor kritizálok, valójában nem másokat kritizálok, hanem magamat. Mert egykoron az itt pellengérre állított dolgok valaha mind, de mind én voltam. Meg tudod ezt érteni? Ha igen, akkor nincs miről beszélni. Ha nem, akkor sincs. Egyébként teljesen megértelek. Az emberek általában összezavarodnak helyzettelenségemtől. Székek közé esni nem jó. De van olyan, ami túl van jón és rosszon, erkölcsön és etikán, valláson és világnézeten, hiteltelenen és hitelesen. Némelyek egész életükön keresztül kényelmes és cunciságos “kapaszkodókat” szerelnek a mászófalukra. Az én falam lassan teljesen csupasz lesz, mert még a legjobb fogásnak is egy idő után a kukában a helye.
   Üdvözlettel és merő derűvel: G

 2. Nem szeretnék kukacoskodni, de úgy érzem nem is én teszem, hanem, ugye: a pocok vagy a cickány… és épp itt volna a kutya, vagyis helyesebben a szarvasgomba elásva: mert nem az az én bajom, hogy pocok avagy cickány rág a gombában, sőt, egy ekkora nagy magyar szarvasgombában ne is egy nyamvadt féreg, hanem minimum egy pocok vagy egy cickány rágjon, mi több, egy kisebb hódot vagy egy nagyobb menyétet is el tudok képzelni, és azt gondolom, ez nem túlzás, lévén mégiscsak a MI SZARVASGOMBÁNKRÓL szó… szóval, hmmm… hogy a lényegre térjek: úgy gondolom, éppen az nem mindegy, hogy cickány avagy pocok az elkövető… vagy a hőstettet végrehajtó?… khmm… ő… egyelőre ez nem fontos… szóval, mondjuk ki, punktum, hogy ez így nem PÍSZÍ. Mert, legjobb tudásom szerint, a pocok, ugye, rágcsáló, a cickány pedig köztudomású, hogy rovarevő, és ez a slendrián összemosása a két élőlénynek úgy hiszem, sértő vagy indokolatlanul egekbe emelő lehet egyikre vagy másikra nézve… hogy melyik, azt most még nem tudom eldönteni, kérem a közönség segítségét… khmmm… véleményemszerint… mindenesetre kérem a cikkírót, hogy tegye le a voksát: cickány vagy pocok?… khmmmm… szerintem!

  Döntését várva: M. P. khmmmm… azt hiszem

 3. Ömm, őőőőő, khmmm, nézze uram! Én úgy vélem, hogy…, öööö… a cickánynak nagy az orra, ezért ugye morfológiailag is elüt a pocoktól. AZONBAN! Az igaz, hogy pocok csócsálta ki a közepét, de…., ööö, kérem gondoljon azon cickányokra, akik nem lehettek ott a …., öööö… a szaftos és torkos dézsmáláson. Szóval, uhm, öhm, a cickánynak is joga van pocoknak lenni és fordítva, de igazából az utóbbiról, öööö… nem vagyok meggyőződve. Arra kérem kedves uram ne kötekedjék, hiszen teljesen mindegy ki, vagy mi rágta meg, mert öööööö… demokratikus jogállamban élünk, ahol minden állat egyenlő és ahol már a rágcsálóknak nemük sincsen. És miért ne lehetne mondjuk az elkövető egy hibrid pocokcickány, vagy éppen cickánypocok? Szóval, ööööö, igazából pocok volt az elkövető, de gondolnunk kell honficickányainkra is. Sőt, továbbmegyek. Szeretheti pl.egy erdei cickány is a vizet és egy vízicickány is az erdőt. Minden állat az, aminek vallja magát. Ez legyen elég. Ööö…
  Kérem a közeljövőben tartózkodjék az afféle kirekesztő, nyers és durva megállapításoktól, melyek szakadékot teremtenek eme aranyos kis élőlények közé és alá.
  ui: Igazából véve Semjén képviselőtárs evett bele, de ez maradjon köztünk!

  1. Nos, az igazat megvallva most már úgy vélem (feltéve, hogy az Olvasók zöme ezzel egyetért), hogy Ön igazi demokrata. De nem ám így, csupa kisbötűvel, hanem így: DEMOKRATA! Gratulálok. Hogy őszinte legyek, csak erre voltam kíváncsi, be akartam húzni a csőbe, de nem sikerült. Örülök… azt hiszem. Az utóirathoz pedig csak annyit fűznék engedelmével, őőőő, Wörösma… nem… Költsei nem, mégsem… őőőőő megvan… szóval Pethőfy után szabadon, hogy: “mellyben titkos féreg foga rág”

  2. A cickány lenagyorrúzása fölött most kivételesen szemet húnyok… úgy gondolom.

 4. Ez már sok! A fotóst is be kéne perelni, nyúlván…khmmm, akarom mondani: nyilván szándékosan fotózta profilból. Vajon a cickány hova fordulhat jogsegélyért?

  1. Helsinki Bizottság. Reméljük magára ismer a felvétel alapján.
   Állítólag már a Süsü Sárkányfűárusa is panaszt tett és a Hupikék Törpikék Hókuszpókja is perrel fenyeget, nem is beszélve a Vasorrú Bábáról!

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s