Előkelő

“Előkelő” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Hosszasan elgondoltatott a fenti idézet. Annyi bizonyos, hogy a “vezéri” uraltság a katonai vezető életének szinte minden szegmensére kiterjedt. Elsődlegesen persze a hűség, a becsület, engedelmesség említhető meg, de nagy figyelmet fordítottak a helyes civil (bár egy igazi katonának ilyen nem nagyon volt) viselkedésre, a járásra, a kimondott szavakra, az indulatok mederben tartására, ruhájuk tisztaságára, még a bajuszuk rendezettségére is. Külön figyelemre méltó a (nem emancipált!) hölgyekhez való viszonyuk.

  Mi jellemzi ezzel szemben a mai “elit” úgynevezett munkaadói szegmensét. Megfigyelve ezeket az embereket legtöbb esetben nyomát sem látom az uraltságnak, egyéb – fentebb említett – erényekről nem is beszélve. Persze jól öltözött, ápolt, de ennek két fő oka a szexuális vonzerő fenntartása (persze a Merci kulcs mellett) és az üzleti siker megalapozása. A munkaadó külső rendezettsége legtöbb esetben merő periferiális taktika. Ha valaki esetleg túlzásnak tartaná a fentebb leírtakat nyisson rá egy-két menő vállalkozóra otthonában és figyelje meg, hogyan öltözködik….

  Megfigyelhető továbbá, hogy a “munkaadó” szexuális mentalitása, indulati kitörései igencsak emlékeztetnek a Bastille-t vagy a Téli-palotát ostromló lumpen proli lelki alkatára, persze nem jelentéktelen különbség, hogy a munkaadó nem egy romos melléképületben csillapítja gerjedelmét, hanem, mondjuk egy budai villában, sokadmagával, pezsgő kíséretében.

  Ezek után feltehető a kérdés, hogy egy sikeres munkaadó esetében hol testesül meg az uraltság? Nem sok helyen, de valószínű, hogy nincs is rá szükség. Annyi a feladata (ez sem csekélység), hogy HATÉKONYAN MANŐVEREZZEN korunk legnagyobb heteronja, a kamatos pénzrendszer és az általa generált gazdaság (tulajdonképpen egy lunáris mágikus praxis) rendszerében. Nem kell uralnia semmit, legfőképpen nem önmagát. Elég, ha megismeri kegyetlen szabályait és felvállalja annak alkalmazását.

  Itt jegyezném meg, hogy a napjainkra kialakult és a világot fogva tartó pénzügyi, gazdasági rendszer sem egy uraltság jegyében született, hanem egy – a világ általános (egyébként is jelen lévő) romlásának felgyorsítására és a lerohadás mederben kényszerítése céljából – felszínre hozott sötét energia. “Minél inkább egy mederben folyik a mocsok, annál hatékonyabban tudok benne halászni.” E rendszer csúcsán álló haszonélvezők viszont előszeretettel hitetik el magukról, hogy egy megingathatatlan rendszer irányítói és urai.

  A fentebb leírtak erősen sarkított megállapítások és természetesen nem vonatkoznak minden munkaadóra. A megjegyzések nem konkrét személyekre, sokkal inkább az egyre erősödő tendenciákra vonatkoznak.

  Megj. Tapasztalatom szerint tíz befolyásos, sikeres emberből tíznek a gázkamrák és a nácik jutnak eszükbe a “felsőbbrendű” szó hallatán.
  No comment.

 2. Ma kerékpárral “siklottam” át Európa Kulturális Fővárosának a szívében (EKF PÉCS) és árgus szemekkel kutattam az előkelő forma valamely megnyilvánulását, miközben ismét előtört belőlem a kérdés, hogy “szabad vagy, de mire vagy szabad?” Nem folytatom, mert még olyat írnék Pécs kiművelt és olvasott “polgárairól”, amit később megbánnék.
  Nietzsche “emberfeletti embere” (übermensche) csak ült egy padon a Dóm előtt és piros orcáját a tenyerébe merítette.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s