Jó hangulatú, retro véradás

“Jó hangulatú, retro véradás” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Egyetértek.
  Ha már retro…Kiragadnék egy momentumot:

  Hogy a kép teljes legyen, a sört egy olyan mosolygós pincérlány szolgálná fel, akinek nincs okos telefonja (másmilyen sem), Trapper farmert visel, és nincs “felékesítve” pírszingekkel és ízléstelen nonfiguratív tetkókkal, aki 25 évesen hírből sem ismeri a melltartót, ráadásul sosem epilálta még hónalját (egyéb testrészeit sem) és mégis elementáris erővel hat a fiúkra. Ja, és imád lassúzni a discóban.

  Nem használ elegáns nyugati parfümöket, legfeljebb olykor “Kék lepkés Claudiát”, viszont egészségesen táplálkozik és gondolkodik (mondjuk a családalapításról) Aki elegánsan tud “köröztetni”, vagy akár elutasítani egy kevésbé elegáns férfiúi közeledést, a lerészegedést, cigarettázást pedig a férfiak előjogának tartja.

  Ma egy ilyen lány már egy Marslakó benyomását keltené, pedig csak alig több, mint 20 év telt el…

  Úgy tűnik, hogy a “társadalmi fejlődés” gyorsvonata magával sodorta a még megmaradt józan ítélőképességünket…

  1. Szépen összefoglaltad.
   Ennél már csak egy ember tudta jobban összefoglalni:
   “Milyen lesz 2007? Rosszabb, mint 2006, de jobb, mint 2008.”
   ———————————————————————

   Alapjában véve a “pírszinggel” és a gyantával nem is lenne gond. Nekem azzal van a legnagyobb “bajom”, hogy már a proletár minőség is csak foszlányokban lelhető fel. Tudjuk, hogy a modernt kezdi már leváltani a posztmodern, kérdés mi fogja leváltani “Kádár népének” modernre eresztett változatát. Vajon milyen lesz a “posztembert”, az ember utáni ember, de magát alulról meghaladó minőségben? Feloldódás, töredezettség, széthullás, tudattalanság. Talán már erre a töredezettségre utalnak a nonfiguratív tetoválások is. Rengeteg azon ismerőseim száma, akik már a szó legszorosabb értelmében “szétestek” (ők mondják így, nem is tudják mennyire rátapintottak ezzel a lényegre) és marokszám fogyasztják az antidepresszánsokat. A sors iróniája, hogy ezen emberek rendkívül jó anyagi körülmények között élnek, de valamiért nyomorultabbnak érzik magukat, mint egy kivert kutya. Pedig az anyag a helyén van, sőt náluk pont az anyag van a helyén. Abban nincs hiány. És mégis.

   “A tömeg materializmusának értelme az, hogy az embert az anyagban lakó sötét Hatalmak befogják és bezárják, és az anyagvilágban elsüllyesztik: az anyag világába, vagyis a szubsztanciátlan szemétgödörbe, ahol a természetről levált hulladék gyűlik és fortyog, és démonok dagasztják szüntelen ördögi vinnyogással. Ezért minden primitív tömegtulajdonság kétségtelen ismertetőjele az idiotizmus mellett a démonikus megszállottság.
   A primitív chaotisches Unwesen – emberi rangjáról leköszönt és elveszett káoszlény, az anyaggá lett ember. A mai tömegnél látható primitivizálódás nem egyéb, mint
   ahogy a természetről levált rész szubsztanciátlanná, anyaggá lesz, amit aztán a démoni hatalmak szállnak meg – az emberiségről letöredezett rész is szubsztanciátlan, kaotikus lénnyé válik, amely meghülyülten a sötét Hatalmak martaléka lesz.”
   Hamvas Béla Vízöntő

 2. Esküszöm, hogy én is a napokban, a Balaton felé menet röhögtem ki egy ilyen plakátot. Ilyen mélyen nem mentem be a dologba, mivel úgy 5 mp-ig foglalkoztatott, így lerendeztem egy “Ezek mekkora barmok!” mondattal.

 3. Én a női epilálással (=mesterséges igény, álesztétikum, mélyben gerjesztett pedofília, nagy üzlet) szoktam utalni arra elsöprő változásra, amelyet a legtöbb ember még csak észre sem vett. Ez a változás két évtized alatt oly’ mértékben szabta át az esztétikai ízlését, hogy le kellet volna esnie egy tantusznak…

  Nem esett. De ha már külső “igényesség”. Legalább azt a kérdést fel tehette volna, miért nem követte belső megtisztulás a külsőt? Sőt, azzal fordított irányú folyamatok indultak el a női lélekben…

  1. Igen, de semmivel sem nagyobb mértékben, mint a férfi lélekben. 🙂 Bár, ha jobban meggondolom a férfiak nagyobb veszteségeket szenvedtek el.

   1. Így van. A probléma gyökere közös, de az első lepést (ugrást) lefelé, valóban a masculinná sorvadt hérosz tette meg 🙂

 4. A férfi csak azt akarta, amit tett, csak azt tette, amit akart.
  A nő csak azt akarta, amit tett, csak azt tette, amit akart.
  Cserébe kaptak egy nagy batyut a hátukra, ami most összetöri őket.
  “Arra vagyunk kárhoztatva, hogy szabadok legyünk.” Az ember magáévá teszi az abszolút szabadságot; de ezt a szabadságot csak kárhozatként tudja megélni.” J.E.
  A bilincsek, melyek egykor támasztékul szolgáltak lehulltak és a szabadságot felváltotta a szorongás. Az egzisztencializmus szorongása. A szabadságból így lett nyomorúság, mely rögtön magához rendelte a szentimentalizmus olcsó karmakesergőjét.
  Valaki mondja meg! Már miért kéne valakinek megmondania? 🙂

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s