A nagy paródia

“A nagy paródia” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. “A pácban mindenki benne van.” Hogyan reagálnának erre a megállapításra a jelenlegi pártok?

  – baloldali ellenzék (nem igazán tudom követni, ki kivel van jelenleg…):

  “Valóban mindenki pácban van. És leginkább azért, mert eltüntek a baloldali értékek a társadalmunkból. Ordas eszmék vették át a helyüket. De vajon a kis emberek gondjaival ki törődik? Persze, hogy pácban vannak. A Szent Korona, nemzetújraegyesítés, a kötelező hittan, vagy micsoda, az bizony nem fogja megtömni a korgó gyomrokat. Egyetlen megoldás maradt. Kiáltsuk, sőt üvöltsük együtt, hangosan: Demokráciát!!!”

  – liberálisok:

  “Azért van a társadalom pácban, mert az egyén is pácban van. A magyarok még nem nőttek fel a korszellemhez. A huszonegyedik században vagyunk és mégis oly’ messze Európától. Hiába a Nobel-díjasaink, világra szóló műszaki találmányaink. Hiába Kossuth, Petőfi, Táncsics halhatatlan szelleme. Hiába a rendszerváltás nagyszerű lehetősége. Nem tudtunk élni vele. Drága újkori demokráciánk sérülékeny hajója a sötét középkor, a babonák és a klerikális hegemónia sötét vizeire kormányoztatott.”

  – Fidesz:

  “A pácba a balliberális, nemzetellenes politika jutatott minket. Kétharmados felhatalmazással a háttérben azonban, még az idén 3750 “pácellenes” törvényjavaslatot fogunk benyújtani a Parlamentben. Ezenkívül a hiányt további 5%-al csökkentjük, így várhatóan a jövő év második felében a társadalom nagyobbik fele ki fog kerülni a pácból.”

  A fenti hozzászólás szintén erősen szubjektív, sőt tekinthető akár szatírikusnak is… 🙂

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s