Esti gyors…

“Esti gyors…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az közfelháborodóknak nagyon nehéz a helyzetük, hiszen alig van szövetségesük: mindössze a Norvég Alap, az “Amerikai” Alap, a Clinton adminisztráció, a Soros Alapítvány, a CIA, a Moszad, az EU, az USA, egy Megnevezhetetlen Ország, a Grand Orient, a B’nai B’rith, ja és őfelsége a Korszellem. Kihagytam valakit? Ilyen csekély támogatottsággal szinte reménytelen a helyzetük…

  1919-ben már egyszer kihasználták az ország nyomorúságát, remélem most nem sikerül nekik.

  1. Őfelsége a Korszellem, a Sugallat és a Felforgatás láthatatlan palástját magára öltve.
   Szerintem még nagyon sokat kihagytál. Azokat kéne felsorolnod, akik nem a szövetségesük. Könnyebb dolgod lenne.
   A sors iróniája, hogy a kormány mögött is hasonló szervezetek sorakoznak fel. Illúzióink ne legyenek!
   Én is szívesen felrúgnám ezt a düledező álnemzeti budit, de én pontosan tisztában vagyok vele, hogy minek a nevében. Sajnos erre jelenleg lehetőség nincs. És most nem is a felrúgásra, hanem egy esetleges restaurációs kísérletre gondolok a normalitás jegyében. Már nem lehet megvalósítani. A legcsekélyebb szinten sem. Kicsit olyan ez az egész, mint amikor a föld felé száguldó ejtőernyős megpróbál 5 méter magasan mentőernyőt dobni, talán még tompít valamit alapon.
   A föld felé száguldó ejtőernyős=kollektívum.
   Egyéni lehetőségek még adottak. Semmi több. Szerintem. Ezt mondatja velem a józan realitás.
   A hegymászás magányos dolog. Az ember talál néha egy-egy hátrahagyott fogást, szeget, de semmi több. És tulajdonképpen, ha belegondolok ez igen kedvemre van. Varázsütésre, fotelbe vitt megváltást? Ugyan! Csak azt érdemes megpróbálni, ami lehetetlen.
   “És a gyűrű egyre szorosabbra záródik a kevesek körül, akik még képesek a nagy undorra és nagy lázadásra.”
   Hát záródjék!

 2. A politikai bolhacirkusz tipikusan nem hordoz, nem képvisel magasabb tartalmakat (zászlólengetések, szabadság alanyi joga, nemzeti színek stb. mégis sokak sikeres megtévesztése) de valójában hamis, kicsinyes, szánalmas, és végtelenül fárasztó.
  Attól, hogy cirkusz kell a népnek, fontos látni, hogy azért a cirkuszi műsor, nem minden réteg szórakoztatása van.
  Tartás, elvek, méltóság, ehhez mindenképpen külső, magasabb nézőpont kell, és ez nem a bolhacirkusz perspektívája. 🙂

  „Egyéni lehetőségek még adottak. Semmi több. Szerintem. Ezt mondatja velem a józan realitás.
  A hegymászás magányos dolog. Az ember talál néha egy-egy hátrahagyott fogást, szeget, de semmi több. És tulajdonképpen, ha belegondolok, ez igen kedvemre van.”

  Nagyon igaz, csakis egyéni lehetőségek adottak ….
  A hegymászás, bár fizikailag megvalósításban, nyilván kevesek útja, hisz testileg nagy kihívás a halálzónában tartózkodni, a magasabb csúcsokra eljutni.
  Nagyon szép szimbolika, mert lelkileg ez mindannyiunk útja: a magunk magasabb perspektívába eljutni, halálzónában túlélni.
  Ez a magasabb perspektíva, csakis önmagunk túlhaladása, legyőzése útján érhető el.
  Pont, mint a legmagasabb csúcsokon, csakis két lehetőség van, vagy túlhaladjunk, legyőzzük önmagunkat és ez által „uraljuk” világot, vagy belepusztulunk.
  🙂

 3. „A hívők fanatikus, hisztérikus megszállottsága és a vezető folyamatos istenítése miatt javaslom, hogy a DK párt helyett egyházként legyen inkább bejegyezve. Hiszen már úgyis szélsőséges szektaként működik egy ideje. Gréczy lehetne a főpap, Feri pedig maradhatna szimplán messiás. Ezzel ráadásul végleg megoldódna az MSZP-vel történő vagy nem történő vagy félig-meddig történő együttműködés kérdése is.” (Dr. Dániel Péter-Facebook)

 4. “A fonyódi vízirendőrök július 19-én 16 óra körüli időben szolgálatuk ellátása során észlelték, amint egy férfi a Balatonboglár előtti vízterületen, a parttól mintegy 2500 méterre Révfülöp irányába egy túrakajakkal evezett. Az egyenruhások a 46 éves csömöri lakost a kajakkal együtt a szolgálati hajójukra emelték, majd a balatonboglári part közelében a sekély vízen épségben biztonságba helyezték.
  A férfi ellen a rendőrök a hajózási szabályok megsértése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.”

  …ennyi a hír.
  Forrás: police.hu
  inforadio.hu

 5. “Ezek itt ma kölcsönösen megérdemlik egymást, ezek a népek és ezek az uralkodók.” (Hamvas B.: Bizonyos tekinteben)

 6. “Már önmagában véve is degenerált világ az, amelyben egy nép a vezetőit megveti. Igaz, azért veti meg őket, mert megvetésre méltók – de hogy egyáltalán egy ilyen helyzet bekövetkezhet, az minden ízében szubnormális: olyanok kerülnek magas pozíciókba, akik megvetésre méltók, viszont ezeket olyanok juttatják oda, akik megvetik őket. Valóban ördögi kör ez. Így aztán az emberek körülbelül kétharmada önnön elöljáróinak körülbelül kétharmadát gyűlöli és megveti.
  Vitathatatlanul azért, mert megvetésre méltók, csakhogy a dolog ezzel nincsen elintézve. Az alacsonyrendűség ugyanis mindent átjár: a megvetettet éppúgy, mint a megvetőt.”

  László András (Solum Ipsum)

 7. Ősi szabály:
  Ha az országot külső támadás fenyegeti – tetszik nem tetszik –
  félre kell tenni az esetleges ellenszenveket és a fennálló hatalom mögé kell felsorakozni, mert minden belső bomlasztás árt és tényleges katasztrófával fenyeget. Ha ezt nem vagyunk képesek felfogni, történelmi tévedésünk, politikai farkasvakságunk, alighanem ezúttal az utolsó is lesz…
  Az háttérerők a már a szokásos nevető harmadik helyzetében dörzsölik a tenyerüket és az előállított káoszt követő borítékolható hatalomra kerülésük után ezúttal majd(an) tökéletes munkát fognak végezni, efelől ne legyenek kétségeink…

  1. Ezzel sajnos csak részben tudok egyetérteni, mert szerintem a fennálló kormány is a külső ellenség egyik eszköze.
   A Fidesz a nemzeti máz alatt egészen más, mint azt sokan hiszik.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s