Jópofaság

“Jópofaság” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ezt a moslékot is egy Olvasó küldte. Igazából véve nem vág szorosan ide, de valahol ugyanezt az együgyűséget sugározza, szóval itt a helye. Jó látni, hogy vannak még olyan emberek, akik nem fetrengenek meg a cunciban, csak azért, mert a tömeg örömmel tivornyázik benne. Apokaliptikus cunci szonáta:

  1. Ezek a lélektelen, hideg pittyegések, amelyeket pl. egy áruház pénztársoránál lehet hallani, amikor a pénztáros leolvassa a szintén sötét hátterű vonalkódot a kütyüvel, bennem fizikai rosszullétet okozott jó néhányszor. Meg egy olyan gondolatot, hogy minden egyes pittyegéssel a Sátán nagyobbra és nagyobbra hízik.

 2. Ez a jópofa, deszakralizáló “hasznos idiotizmus” szerintem súlyos szemléleti tünet, akárcsak a Pápa bohócorros “lazasága”…
  “Birodalom születik” üzeni vészjóslóan Amerópa Falanszter egyik nagy fordítottság filmje, a 300 újabb epizódja, ahol az eddig részekben a modernista “spártaiak” (Vö.: Guénon: A szimbólumok megfordítása) küzdik le, mintegy irtják ki (vö: A Legfelsőbb Kettősség-principális dualizmus elve) a “sátáni” perzsa király szakrális “majomdémon” seregeit …

  Az Égtől megfosztott, elvilágiasított-profanizált, megrontott
  ember, saját tehetetlensége, nehézkedése folytán,
  a természet törvényeinek megfelelően,
  inkább előbb, mint utóbb,
  a lefelé húzó erők
  bűvkörébe
  jut…

 3. Jópofaság, huncutság, jólérzemség, szórakoztatás. Ezek a fogalmak már önmagukban véve is okot adnak az alapos gyanúra.
  Én még gyermekkoromban raktam esernyőt dr. Doktor Sándor kezébe, igaz akkoriban már megvoltak számolva a fent nevezett úr napjai. A keresztény egyház az idők folyamán mindig adott egy kis engedményt, ami lassan kifejtette a mérgező hatását. Mint a mesebeli farkas, aki centiméterről centiméterre nyomul be a házba. A pápa orrán többek között ezért van bohócorr. De rajta már ez az attrakció sem segíthet. Kérdés: mi jön majd ezután? Megint kérdés: jön, majd valaki, aki forró vizet önt a farkasra, vagy el kell könyvelnünk, hogy élve leszünk elfogyasztva? Femen… Csak egy tünet, semmi több. Hogy foltos a Nap? Hát legyen! Most tessék megenni az ebédet!
  “Hátat fordítottál a kormányzóknak, amikor láttad, hogy mit neveztek kormányzásnak: a köznéppel való üzletelést és lepaktálást… Minden képmutatás közül számomra ez tűnt a legrosszabbnak: hogy azok is, akik parancsoltak, a szolgák erényeit utánozták.” Nietzsche

 4. Talán az ortodox kereszténység még tartja a szakrális szellemiséget…mivel kegyelem folytán tulajdonképpen kimaradtak az egyházszakadás-reneszánsz-humanizmus-francia forradalom-stb modernizmusból (elvilágosiasodásból). Alighanem Dosztojevszkijnek volt ebben is igaza….
  Szerintem a Szemfényvesztő Messiás évezredes álma, a győztes, hatékonyság alapú, szuper biztonságos, ég nélküli földi Paradicsom, az Amerópai Egyesült Falanszter valójában és talán nem véletlenül, épp a siker kapujában látszik elbukni, hiszen már valójában nincs is, csupán fennáll, “infernális akarattal életre galvanizált maradványok halmaza” (Guénon: Nagy Paródia…), viszont mivel nagy elefánt, ezért kérdés, hogy az agonizálás közben mennyit pusztít maga körül és ebben az örvénylésben népek tűnhetnek el, de Isten jobban tudja…

 5. Talán. Szerintem ezek a kapuk végérvényesen bezáródtak. És nem kimondottan elméleti téren.
  Pár hete bementem volna a bazilikába. Már belépti díj van. Profitorientált lett a székesegyház. Rögvest ki is fordultam, mikor megpillantottam a kapuőrt. Valamelyik blogon azt olvastam a minap, hogy kereszténynek lenni kemény meló. Kemény meló. Hát van benne valami, de én ebben a kemény melóban nem kívánok részt venni.
  A kapuk bezáródtak. Hát záródjanak!

 6. Azért arra kíváncsi volnék, hogy a “ma” Arlequin-je hogyan reagálna mondjuk a pápának erre a bohócorros mutatványára… talán halálos komolysággal figyelné a produkciót, végül pedig csak annyit mondana: “Köszönjük, majd értesítjük.”

 7. A manipuláció egy láthatatlan fegyver, egy igazán megbetegítő vírus és azért kifejezetten veszélyes, mert a többség számára felismerhetetlen a vele megesett manipuláció.
  Manipuláció pont ugyebár attól manipuláció, hogy az egyénnek fogalma sincs arról, hogy épp annak az áldozata. 🙂
  A manipuláció olyasmit tudatosít az emberben, ami soha magártól az eszébe nem jutna. 🙂 🙂 🙂
  Az a legnagyobb baj, hogy sajnos az emberek többsége nem birtokol önálló véleményt, ezért simán tudatába adható, hogy ezek csupán ártatlan és jópofa dolgok.
  Ezekkel az szobrokra rakott „ártatlan” „vicces”sipkákkal, az emberek tudatára is ráraknak valamit, ami saját létezésük minőségének tudattalan rombolását segíti.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s