Murányi Tibor: A mozdulatlan Földtől a néma Kozmoszig

“Murányi Tibor: A mozdulatlan Földtől a néma Kozmoszig” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A Központi Princípiumtól leválasztott „tudományok”, tudományos magyarázatok érvényre jutásai bizonyára a leépülés automatikus folyamatai. A folyamatok mozgatói azok a „tudósok”, azok a személyek, akik már nem találták meg önmaguk igazi központi nézőpontját. Így a periférián állva, külső kerületből, szemléletből próbálták indítani a világ (Önmaguk) megismerését. Az elcsúszott középpont, valójában a külső kerület, a periféria, mind fizikai világ, mind önmaguk szempontjából egyaránt. A modern tudomány lehetetlen küldetése az, hogy a periféria elemeit, törvényszerűségeit tanulmányozza, amik önmagukban nem is léteznének, csakis közvetve, csakis az Isteni központ által, így annak mindig alárendelt részfolyamatai csupán.
    A központi princípiumról leválasztott elemek tanulmányozása és apró részletekig elemző kutatása, „tökéletes” megismerése pl. a kozmosznak, soha nem lehet egyenlő magának az Egésznek a megismerésével. A modern tudományos menetelések, olyan ellentétes irányú folyamatok, amik valójában a valódi megismerés lehetőségétől való kivezetések. 🙂

    „Ha a kozmikus szemléletben a hüperkozmikus centralitás nincs jelen, akkor a kozmikus szemlélet a káosz felé irányuló szemléletté válik. A kozmosz a hüperkozmia nélkül pusztulásra van ítélve – mert a kozmosz kozmosz volta, vagyis a kozmosz rendezettsége egy kozmosz feletti centrumból valósul meg.” (László András)

    1. A külvilág egyoldalúságától botorkálóvá váló ember kénytelen a saját benseje felé fordulni, ha vissza akarja nyerni egyensúlyát.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s