Molnár András: A fény és a villanykörte

“Molnár András: A fény és a villanykörte” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Amikor pedig a templomba lépve azt tapasztalod, hogy egy projektor vetítővászna kitakarja a falra festett műremeket, akkor eltöprengsz egy kicsit, hogy mit is keresel te itt. Mentségükre szóljon, hogy legalább nem egy kétszázas szeggel volt rögzítve.
  Ki tudja? Lehet, hogy arra még várni kell tíz évet.

  Nagyon jó írás!

  1. Nekem a múlkor egy ledes karácsonyfa ütötte meg a szemem az éjféli mise alatt. Diszkó funkcióra lehetett kapcsolva, mert őrült módon villogott.

  2. A Pannonhalmi Bazilika is “korszerű” világítási rendszert kapott:

   “A Bazilika paradox helyzet elé állította a világítástechnikai szakembereket. Egyértelműen egy olyan belső látványvilág kialakítása volt a cél, mely a múltba nyúlik vissza, az Apátság múltjára reflekltál, ugyanakkor a legkorszerűbb technológiát rejti magában – középpontban a korszerű, környezettudatos műszaki megoldásokkal, világításvezérléssel, és a műemlékvédelmi szempontok messzemenő figyelembevételével. Mivel több száz éves freskókat, műtárgyakat is meg kellett világítani, fontos volt, hogy a világítás UV sugárzástól mentes legyen.”

   http://www.octogon.hu/pannonhalma+fenyei-1+1.html

   És itt a lényeg:

   ” A szerzetesközösség kérésére összesen 16, egyházi szertartásoknak megfelelő világítási jelenetet programoztak fel a be light! munkatársai. Az előre beprogramozott világítási jelenetek több helyről, többek közt érintőképernyőről is egyszerűen előhívhatóak. Lehetőség nyílik arra is, hogy a szertartást vezető személy az ambóról vezérelje a világítást.”

   1. “A szerzetesközösség kérésére összesen 16, egyházi szertartásoknak megfelelő világítási jelenetet programoztak fel a be light! munkatársai. Az előre beprogramozott világítási jelenetek több helyről, többek közt érintőképernyőről is egyszerűen előhívhatóak. Lehetőség nyílik arra is, hogy a szertartást vezető személy az ambóról vezérelje a világítást.”

    Régen a “be dark” lehetett “be light”, mára viszont már a “be light” is egyértelműen “be dark”-ká lett. Sőt! Éppen az lett sötétté.

  3. Néhány évvel ezelőtt az ördög még a szociális, karitatív jószándék gúnyáját öltötte magára, manapság már jóval hatékonyabban, az érintőképernyőn keresztül hatol be az emberi lélekbe.

 2. Gyertya, olajlámpa, petróleumlámpa, gázlámpa, izzó, kompakt fénycső, led “izzó”.
  A minap megtekinthettem egy frissen átadott egészségügyi intézményt. Mindenhol gipszkartonba süllyesztett kompakt fénycsövek ezrei verték ki a szemem. Fehér csempe, fehér padló, fehér szekrények a 7000-es pulzáló hidegfehérben. Negyed óra elteltével már könnyeztek a szemeim. Sebaj! Takarékos! Gazdaságos! Praktikus! Egy androidnak biztos, azonban még egy humanoid is embertelennek tartaná, annak ellenére, hogy ő már csak félig ember. 🙂

  1. Nem olyan rég, amikor az eu. megszüntette a 100w-os izzók forgalmazását én biza besétáltam a boltba és galád módon vásároltam vagy 50 darabot. Jobban szeretek azzal világítani a műhelyben, mint fénycsővel vagy LED-el. Jobb a színhőmérséklete, arról nem is beszélve, hogy nem egészséges dolog forgó munkadarabot neonnal megvilágítani. 🙂

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s