Olvasók küldték

“Olvasók küldték” bejegyzéshez ozzászólás

 1. „A kevert sokszínűség, pozitív és szépen csengő gondolatok”, a „valami más” olyan, mint az édes koktélba kevert arzén, ami ugyan színtelen, íztelen és szagtalan, de mégis méreg.
  „Az énségnek a felismerése, azon a felismerésen is alapul, hogy a törekvő megpróbálja kiküszöbölni mindazt, ami tudati méreg, megpróbálja ezektől távol tartani magát, Mi az, hogy tudati méreg? Tulajdonképpen minden tudati méreg, ami nem én vagyok, minden, ami önmagamtól eltávolít és minden tudati méreg, ami úgymond adott, minden, amit nem élek meg önmagamból következően. Ezen tudati mérgek azok, amelyek ebben a megközelítésben, az énségnek a tiszta, világos látását, a pontosságot, és egyáltalán azt a fajta éberséget, aminek a lecsapódása, lefokozott arculata az ébrenléti tudatosság, és aminek szintén lecsapódott, és lefokozott vonatkozása a diszkurzív racionalitás, de ez egy énátélésnek a megnyilvánulása. Tisztaság, világosság, ezt fenyegetik tudati mérgek, amelyek egyszerűen ennek az intenzitását, ebben a megközelítésben alámossák, azért mossák alá, mert az én, az énség azonosul ezekkel a mérgekkel és abban más lesz, és maga a folyamat az átélés szintjén elvész.” (Virág László)

  1. Esküszöm, hogy nem innen vettem, amit írtam. 🙂
   Megkérdezhetem, hogy ezt honnan “loptad”?
   Gyorsan be is illesztem a bejegyzésbe…

   1. Egy más témát érintő előadás bevezetőjében hangzik el ez az idézet, melynek nem konkrétan ez a témája, de Virág László erre a kérdésre itt kitér.
    Ő úgy fogalmaz, minden tudati méreg, ami intenzíven fenyegeti az énséget, ezek olyan mérgek, amik a lelki térben hatnak, ezért ezekkel szemben szeparációra van szükség.
    Lelki méreg, minden gondolati, érzésbeli, emocionális irányultság, amely nem belőlem következik.
    ( további kiegészítés megy levélben)

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s