Démonicitás

“Démonicitás” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Paul Tillich evangélikus lelkész volt és felvette a harcot a tudományos demagógiával szemben. Felismerte, hogy a vallás és a tudomány is mitológiátlanítva lett ezért nem tudják megérteni egymást. Adeszakralizációs törekvéseket diabólikus erőknek tulajdonította ami teljes mértékben megállja a helyét.
  Ajánlom figyelmetekbe az alábbi doktori értekezést:

  Click to access kodacsy_simon_diss.pdf

 2. Lászó András megkülönböztetései:
  Történet alattiság,
  Történeti történetiség,
  Történeti történetiség felettiség, (Mitológia)

  1. Tillich metafórája az “álmodó ártatlanság”:
   –Ahogy a gyermek felébred az álomból és az ártatlanságból, úgy az emberiségnek is fel kell ébrednie a tudás megszerzése által.
   A tudás minden esetben spirituális veszélyeket rejt magában.
   Minden átmenet a tudás lehetőségéből–amellyel az ember természete szerint rendelkezik–az időben és térben való aktualizálódásába, veszélyes dolog. Ez mindig spirituálisan veszélyes. Ez nem csupán a tudós felelőségéhez vezet de minden emberéhez ,aki részesedik benne valamilyen mértékben.
   A kialakult helyzet közös spirituális problémánk amelynek megoldására (szerinte) mindig van remény.–

  2. A fő gond a tudományokkal és főleg a pszichológiával, hogy valódi szellemi uraltság híján démoni infernális világokat teremtenek ami eltereli a figyelmet az Egy-éntöl így reménytelenné tesz minden olyan iniciatívát ami egy belsö saját műveletsor kialakításához vezethetne ami a démonok vagy szörnyek illuminálását ill megértését eredményezhetné. A modern ember a világ jelenségeit azonnal elhárítja önmagától és a “tudomány” vívmányait éli meg csodaként . Abban a világban érzi jól magát amit eladtak neki.
   Már nem hisz a seprős boszorkányokban a kénköves pokolban csak az ufókban a transzgalaktikus turizmusban.
   Nem teszi fel magának a kérdést, hogy emberi világom hagyományos szimólumai között miért nem találok olyan képet, amellyel megfelelő módon kifelyezhetném azt a mérhetetlen távolságot amennyire aktuális önátélésem eltávolodott a fénytől és az értelemtől. Mielőtt meghalok lefagyasztom magam, majd ha a tudomány eljut arra a szintre akkor felkelek , addig is megtakarításaim majd kamatoznak. Horror lucis–rettegés a fénytől,azaz rettegés Önmagamtól

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s