Olvasói “levél”

“Olvasói “levél”” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Egyik ismerősöm hívta fel a figyelmemet az alábbi videóra, ami ugyancsak ebből a játékból származik.

  1. MAKE HISTORY!
   Csinyáád a történelmet! Jaj, de pompázatos!
   Jelentem csinálják a történelmet! 🙂
   UNITE! 🙂
   Világ proletárjai egyesüljetek!

 2. Ez egy Assassin’s Creed című videojáték sorozat új részének a bemutatója, szerintem szimpla reklám, semmit nem akartak közölni vele, csak hogy vedd meg. 🙂

  1. Pontosan tisztában vagyok vele, hogy ez mi. Éppen azért van fent, mert gyönyörűen átjárja a korszellem. Még az ilyen apró dolgokat is. 🙂
   Pihenésképpen pedig lőj náci zombikra a Medal of Honor ártatlan tréfái közepette.
   A “semmit nem akartak közölni” valószínűleg igaz is. Tudatosan biztosan nem. A kor szelleme mindent átjár. A kor szelleme azonban közölni akar…. 🙂
   Egyébként az efféle játékok SZEREPJÁTÉKOK is egyben. Valamiért az ember mindig csak azon az oldalon állhat, amit a kor szelleme meghatároz.
   Ha én más aspektusból vetném fel a nagy Francia Forradalmat, mint az KÖZtudott, akkor az valószínűleg nem kerülne bemutatásra. Már csak ezért is sántít ez a történet.

   1. Okés, így rendben, azt hittem, nem tiszta, mi is a videó eredete. Mert önmagában érte(né)m, miért lett bejegyzésként feltéve, ezt a történelmi érát én mindig kicsit ferde szemmel néztem. 🙂
    Szerepjáték, videojáték? Ismételni tudom csak magam, ugyanazt mondanám, amit a “vidéki turizmus” kapcsán is: a városi emberek élete annyira sekélyessé és unalmassá vált, hogy ezekben a játékokban hősöknek érezhetik magukat. Nem véletlen, hogy a játékosok egyre magasabb korosztályokból kerülnek(ünk) ki. De ez már egy másik sztori.

 3. Ez egy ugyanolyan aljas és alattomos és természetesen nagyon ártatlan “bemutató”, mint a legtöbb számítógépes borzalomé.
  Adj ilyen játékokat a fiatalok kezébe és töltsd fel az elméjük tartalmát “modern sugallatokkal”.
  Finoman megkérdezném, hogy az Assassin’s Creed-ben van-e lehetőségem a király pártján állani és kaszabolhatom-e a jakobinusokat? Kivégezhetem Robespierre-t? És ha nem, miért nem?
  Ezeket az ártatlan játékoknak hazudott szörnyűségeket nem véletlenül szabadítják a világra. Pénzbevétel+agymosás=két légy egycsapásra.

 4. PARIS — Perhaps only in France could a video game provoke an earnest philosophical debate over the decadence of the monarchy, the moral costs of democracy, the rise of the far right and the meaning of the state.

  The French are fulminating over the game,Assassin’s Creed Unity, not because of excessive violence as Americans might, but over its historical inaccuracy and political slant. Critics on the left say the game undercuts a cherished narrative of the French Revolution — the miserable masses rising up against an indulged nobility.
  Set in a meticulously rendered three-dimensional Paris during the French Revolutionin 1789, the game is part of a popular series whose previous versions have been set during events like the Crusades and the American Revolution. The series, made by the French company Ubisoft, has sold nearly 80 million copies since it was introduced in 2007.

  In the game’s latest incarnation, released last week, the hooded hero is Arno Victor Dorian. A young Frenchman whose father was assassinated at Versailles, he takes no small measure of glee as he jumps across the rooftops of Paris, including the Cathedral of Notre-Dame, mercilessly killing members of the nobility and other rivals with his “phantom blade” or pistol.
  Critics of the game, led by Jean-Luc Mélenchon, the firebrand left-wing politician and onetime presidential contender, have lambasted it as dangerous “propaganda” that portrays the French masses as bloodthirsty murderers, while the high-living Queen Marie Antoinette and King Louis XVI are shown sympathetically.

  Ez is beszédes… “Critics on the left…”
  Critics on the right? Az ismét kimaradt. Vajon miért?
  Critics on the far right? Critics on beyond the far right? 🙂

 5. Ezek a játékok mögött igazából véve már nincs összeesküvés elmélet. Guénon pontosan leírja, hogy milyen szubtilis influenciák húzódnak meg mögöttük.

  1. Néha úgy érzem, hogy túl messzire mentem és lehetséges, hogy mellé nyúltam, de ezek olyan pompásan egybecsengő analógiák, hogy öröm nézni őket. Igazából véve nem is értem, hogy miért nem tűnik ez fel a többségnek.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s