“A NAGYBETŰS NYUGAT” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A keresztény Európa emlékére meggyújtott gyertyák hozzávetőleg a dédapáink idejében már csonkig égtek.

  1. Tegnap egy barátom azt mondta, hogy Dörner György valamelyik műsorban (talán a Civil Kaszinóban) azt jegyezte meg, hogy “elkezdődött”.
   Nos az a helyzet, ahogy Te is írod, hogy semmi nem kezdődött el, inkább csak folytatódott. Európa felett siránkozni már késő, mert már nincs mit és kit siratni.
   Pontosan az fog történni, ami “meg van írva” és semmi több és gyermeteg lélek az, aki itt bármiféle emelkedésről sző cunciságos álmokat.
   Isten aláásva, tradicionális berendezkedés aláásva, birodalmak, monarchiák aláásva, nemzetállamok aláásva, vallás aláásva. A nemek közötti különbségek is kezdenek eltűnni és már ott tartunk, hogy elkezdődött a külső morfológia jegyek kisimítása is. Mindenki az, aminek vallja magát. A férfi lehet nő és fordítva: a nő lehet férfi. Lassan az egalitarizmus jegyében egyenlőségjel fog kerülni a csótány és az ember közé. Az rettentő fejlett humánisztikus kárákterről tanúskodna. 🙂
   Európából ugyanúgy kiveszett az esszencia, mint az emberi lényekből. Csak külcsín van. Semmi más. Az is már csak alig-alig.

 2. Igen, így van. Épp a minap hallottam egy rádióriportban, hogy egy irodalomtanár a Harry Potter-t tenné meg kötelező olvasmánnyá az általános iskolákban, A kőszívű ember fiai helyett, mivel az előző közelebb áll a mai gyerekek világához, nyelvezetéhez, valamint liberálisabb és elfogadóbb, ezért jobban megfelel az uniós normáknak, mint Jókai. Ha nem a saját füleimmel hallom talán el sem hiszem, persze itt má’ nincs min csodálkozni! Ezek eljutnak oda, hogy pár év múlva madam Blavatsky-t és A.Crowley-t fognak oktatni, és a gyerek házi feladata az asztaltáncoltatás lesz.. Ez az irodalomtanár és a hozzá hasonlók úgy viselkednek, mint az a matróz aki a Titanic oldalán tátongó léket robbantással akarná betömni.
  Lehet, hogy a csótány már képes diplomát szerezni, és emberalakban flangálni a kék bolygón?

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s