Cunci, avagy az antikvitás diszkrét bája

“Cunci, avagy az antikvitás diszkrét bája” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A videó alatti leírás is tartogat meglepetéseket.

  “Közép-Magyarország legújabb business és wellness szállodája a Zsámbéki-medencében, Budapesttől 15 percre, Herceghalmon található. A 128 szobás, négycsillagos szállodában inspiráló design és a modern, barátságos atmoszféra különleges harmóniája fogadja a vendégeket. Az ABACUS Étteremben Segal Viktor kreatív chef irányítása mellett, elismert mesterszakácsok gondoskodnak a kulináris élvezetekről. Az 1600 m2-es Abacus Spa a felfrissülési és kikapcsolódási lehetőségek széles skáláját kínálja: fürdővilág, több mint 50 féle arc és testkezelés, masszázsok, szaunakabinok, Vitamin Bár, selfnessprogramok és életmód-trénerek segítik a nyugodt feltöltődést. A golf szerelmesei 15 percnyi autóútra 3 nemzetközi színvonalú golfpályán is hódolhatnak szenvedélyüknek. Bicikli vagy bortúra, lovas program vagy látogatás a Korda filmstúdióban csak ízelítő a környék kínálta sokszínű lehetőségek közül. http://www.abacushotel.hu

 2. Továbbá ha esetleg ez nem elég, a honlapjukon pontos definíciót kaphatunk arról, hogy mit is jelent a “fúziós konyha”. Idézem:

  „Amikor a Kelet összefog a Nyugattal, az édes hozzásimul a sóshoz, a keserű kollaborál a savanyúval, a tradicionális beszédbe elegyedik a futurisztikussal, a konvencionális érzéki viszonyba bonyolódik az extrémmel. Mi is a fúzió? A konyha, ahol az íz az úr.”

 3. Az én igényeimet a pihenésre és a hajszából való kikapcsolódásra nem képesek kielégíteni ezek a mindenféle -ness-ek, mivel két elhárított cápatámadás között szeretek víz alatt olvasni. Gondolom még öt tíz évet várnom kell amíg ilyen kínálat lesz a ness-piacon.

  1. A nyaralás, mint kifejezése is megérne egy külön bejegyzést.
   Miért van az, hogy “még sosem volt olyan jó, mint napjainkban”, miközben szemlátomást csaknem mindenki árnyéka önmagának. Ha olyan jó és szép minden, akkor mit kell kipihenni és miért kéne feltöltődni? Ha meg netán agyon vannak strapálva és péppé van turmixolva az agyuk, akkor miért nem ismerik be, hogy még sosem volt olyan szar, mint napjainkban??? 🙂

   1. Igen éles látás. Ezen én is agyalok minden évben, mikor a kollégáim lázasan keresik a külföldi last minut utakat. Ahogy értelmezni szoktam, ők minél messzebbre mennek, annál jobban tudják kipihenni magukat. A tengerpart kizárólagos. Én nem szeretem. Nagy a tömeg. Nagyon jól érzem magam egyedül.

   2. Nem te mondtad valahol, hogy a mai modern embernek már csak erre van szüksége, vagy azt írtad hogy már csak ezzel tud élni, nem tudom pontosan, de valahogy így volt a szólam

 4. A szabadság úgymond megfogalmazása Hamvas Béla tollából:
  “A szabadság nem társadalmi és nem morális és nem pszichológiai és nem tudományos, hanem létezés-fogalom. Az ember nem a társadalomban, nem erkölcsi alkatában, lélki életének irányításában, fizikailag, vagyis nem az egész (minden, összes) létezés valamely részleges tárgyiasodásában szabad, hanem az egész létezésben. Részleges objektiváció területére a szabadságot alkalmazni hiba. Ha az ember szabadságát például a társadalomban akarja érvényesíteni, a mértékeket összezavarja. A szabadság alkalmazása partialobjektiváció területén kivihetetlen. A szabadság csak a létezés egészének állandó jelenlétéből érthető és a szabadság csak a létezés egészére alkalmazható. Nem, mint fizikai test, mint erkölcsi személy, mint a társadalom tagja, mint gondolkozó, érző stb. lény vagyok szabad, hanem mint a létezés egyetemességében élő ember. A szabadság nem egyéb, mint az a mérték, amelyen létezésem távlatát, vagyis az Egész, a Minden és az Összes jelenlétét le tudom mérni. Aki önmagát leszűkíti, távlatát lezárja, az Egész egy részét kizárja, önmagát szabadságától megfosztja. Aki a távlatot kinyitja, az Egészet megismeri és birtokba veszi, szabad. A szabadság ontológiai fogalom. A realizálás legfontosabb feladata a szabadság megszerzése és tevékeny alkalmazása.”

  1. Na jó, de ezek csak szavak és filozófia!!
   Ezzel nem lehet jóllakni!
   Ez még a gazdaságot sem képes pörgetni!
   🙂

 5. A felöltöztetett szobrok „méltatása”:
  „A Louvre alkotásaira retusált napszemüvegek, feltűrt gatyák, kockás ingek hihetetlenül szórakoztatóak lettek, rájuk nézve még az is megszeretheti az antikvitást, aki divatkövető tumblrén soha nem posztolna régi nagy asszonyainkról és férfiainkról.”
  „A Photoshoppal felöltöztetett művészeti alkotásokkal nem csak vidám perceket kívántak szerezni az embereknek, hanem azt is meg szerették volna mutatni, hogy mennyire fontos része a kultúránknak a divat, az öltözködés.”
  Míg pár évvel ezelőtt egy modern (lealacsonyító) művészeti átértelmezésre, előszeretettel szimplán ráhúzták azt a jolly-joker kifejezést: azért ilyen pl. gyomorforgató, hogy elgondolkodásra ösztönözzön.
  Ma már az elgondolásra való címke is lassan kihal és helyét átveszi a „hihetetlenül szórakoztató” és „vidám perceket” okozó művészi átértelmezések.
  Vidámság és szórakoztatás mellett azért : „A modernitás nem egy megmerevedett, statikus valóság, hanem egy dinamikus folyamat, amely szakadatlanul önmaga egyre sötétebbé tételén munkálkodik.” (L.A.)

 6. Ezért mondta tanítómesterünk, hogy az elhunyt híres emberről való szoborcsinálás egy furcsa újkori hullagyalázás – ha jól emlékszem. Ezt a hullagyalázást használják ki az idióták, például sapkázással, de a galambok még ennél is durvábbak. De lehet, hogy az idióták a galambokról vették a példát , azonos intelligencia szint okán. ( Hallottátok, hogy az egyik idióta Hamvas-miskakancsót csinált valamiféle borászati verseny trófeája ként? hamvas szakállát – ami ugye nem volt neki – szőlőfürtből alkotta meg a mű…akarom mondani az idióta.)

 7. Banyeg, jó hogy nem járok fürdőkbe.. Ja, a keretirányelv kétszer szerepel a felsorolásban 🙂

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s