Fieseler Storch

“Fieseler Storch” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Beszédes, hogy hol hogyan kezelik a történelmet. Emlékszünk arra az esetre, amikor a sajtó meghurcolt egy történelemtanárt, majd ki is rúgták, mert az iwiwes adatlapján volt róla egy kép náci egyenruhában. Arról nem esett szó, hogy ugyanúgy muszka és más egyenruhákban is voltak képei, mivel magánéletében lelkes “hagyományőrző” volt.

  Csak egy esetre emlékszem a közelmúltból az Egyesült Királyságból, amikor felháborodtak: egy farsangi bulin a királyi család egyik tagja horogkeresztes karszalagban jelent meg. Tegyük hozzá, ez még talán jogos felháborodás is volt – bár egyáltalán nem a köznapi szempontból, ami persze hangsúlyt kapott.

  Az angolok akármelyik hétvégén be képesek öltözni mindenféle jelmezbe legény- vagy leánybúcsú alkalmából, a kritika és önkritika teljes hiányát tanúsítva. Érdekes megfigyelni, milyen az, amikor nincs az ilyesmi mögött “polgárpukkasztás”, nincs mögöttes bántó szándék, sőt már sejteni se kell mögötte tudatosságot, csak a feltűnést keresik, magyarán az egész csak butaságból elkövetett “cunci”. Guénon írta, hogy régen a karnevál arra szolgált, hogy a démoni tendenciáknak teret adva őket közömbösítse, és ilyen alkalmakkor az álarcok, öltözékek egészen arcátlan és visszataszító jelleget ölthettek. Ezek szándékolt célja az volt, hogy az egyéneket elrejtse, viszont ezáltal öntudatlanul épp azt nyilvánította meg mindenki, amit amúgy rejtve tartott. Az álarcban mindig valamiféle alsóbbrendű nyilvánul meg. Az, hogy manapság az efféle “formabontó” ünnepség szinte teljesen eltűnt csak azt jelenti, hogy ez a rendetlenség már a mindennapokban nyilvánul meg, “sötét és állandó karneválban” élünk.

  Ma ezt már aligha kell részletezni, elég csak megnézni a köznapi emberek megjelenését, a primitív tetoválásmániát, a groteszk hajnyírásokat, testlyukasztások és egyéb csonkításokat, bohócruhákat.

 2. Bennem nagyon rossz érzéseket kelt a gépen látható kereszt. A vörös kereszt. (Az A betű fölött)

  Akkor láttam ilyeneket, mikor 6 évesen a mandulámat vették ki a kórházban. Mindenki fehér egyenruhát viselt, és ilyen piroskeresztes rangjelzést. A torkomban matattak. Borzalmas volt….

  1. Én a farkára Mickey egeret, esetleg szivárványt festettem volna, vagy a PEACE felíratot. Ez lett volna az igazán PC Fieseler Storch.

   1. Make love not war!
    John Lennon arcképet a függőleges vezérsíkra és matrica szívecskéket az orrsegédszárnyakra, valamint a réselt féklapokra!

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s