Trianon ’95

“Trianon ’95” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Mindenki beszél, véleményt nyilvánít, hozzászól, észrevételez, szakért, hozzáfűz, meglát, megjegyez, kritizál, stb. stb. és közben az egyik ,,úr” által említett ,,MEGNEVEZHETETLEN VILÁGERŐ” szépen, csendben, zavartalanul folytatja tevékenységét, és az ,,urak” szemrebbenés nélkül veszik fel a gázsijukat az adás után, és talán még képesek abban a tudatban este ágyba bújni, hogy ők szabadságharcosok.
  Az ,,urak” közül az egyik, még a ’10-es választások előtt egy előadásában kijelentette – akkor még ittam a szavait – hogy bárki aki a választások után az egykulcsos adórendszert vezeti be, az HAZAÁRULÓ. Mikor viszont a liblingje hatalomra kerülve bevezette az egykulcsos adórendszert, az ,,úrnak” volt bőr a képén ezt megmagyarázni, és a magyarázatban szó sem esett hazaárulásról.
  Ekkor a gyomromban megromlott minden addig megivott szava, és ki is öklendeztem még az írásjeleket is a klotyóba.
  A másik ami megdöbbentett, hogy BTI leült egy asztalhoz ezzel az ,,úrral”.
  Persze senki sem lát 100%-osan tisztán.

 2. Ha úgy beszélhetnének, ahogy szeretnének szerintem minden fórumról kizárnák magukat. Ez persze nem mentség. A minap láttam Szaniszló Ferenccel szemközt ülni egy stúdióban és miközben Szaniszló könnyes szemekkel nosztalgiázott Petőfin, addig Bogár “lehajtott fejjel ült”. Szaniszlónak illene tudnia, hogy Bogár másképp gondolja, Bogárnak pedig illene közbevágnia, hogy nem úgy van az. Bogár pedig nem vág közbe és Szaniszló nem tudja, amit tudnia illene. Béna jelenet az ilyen. Nagyon béna.
  Nincs szellemi vezető. Egyáltalán nincsen. Csak konformista elit létezik.

  1. Egyetértek. De egy picit olyan érzésem van, hogy talán még ez a konformista másképp gondolkodás is több a semminél a jelenlegi helyzetben. Legalább van valami más hang is az éterben, nem csak ez az őrült ,,nyugati fejlett demokráciázás” meg a többi hasonló röfögés. De ettől még nem fogom növelni az ,,urak” nézettségi mutatóit.

   1. Bogár viszont pontosan látja a lényeget:
    “Az úgynevezett proletárforradalmak lényege a létező zárt, a szakralitás elemi szintjeinek életjeleit még mutatni képes paraszti társadalom minden elképzelést felülmúlóan brutális megsemmisítése. Az eddigi emberi történelem talán legkegyetlenebb szakaszáról van szó, ahol nagyjából százmillió ember iszonyatos kínhalála jelzi a korszak lényegét.” B.L.
    (Magyar Hüperión, III. évf. 1. szám.)

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s