A képmutató semmirekellők

“A képmutató semmirekellők” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Bokros Lajos és Ha-Hás aktivisták, mintegy 150-en, a bevándorlók melletti rokonszenv tüntetést tartottak, “Ide lőjetek!” címmel, a Parlament előtt, a rasszizmus és a kirekesztés, felebaráti szeretet, a megértés és a tolerancia, a humanizmus, “a soha többé elnyomást”, a szegénység ellen küzdelem, “A Te is más vagy, Te sem vagy más” jegyében.

  1. Ez valóban nagyon szép gesztus a részükről!
   Javaslom a budai villák és luxus apartmanok megtöltését bevándorlókkal!
   Szíreket Fodor Gábor lakásába!
   Afgánokat Szél Bernadett nappalijába!
   A jó példával járjanak ők elől, ha már a Jóisten ilyen nagyra szabta a szájukat.
   A terrorizmus ellen való harc ürügyén már szinte minden megszorítást elfogadtattak az emberekkel. Még ott is terrorizmust láttak, ahol az még csak fel sem merülhetett. Mégis, most valahogyan nem zavarja őket, hogy a nyitott kapukon keresztül bármilyen múlttal rendelkező egyén szabadon bejöhet Európába.
   Sőt, számukra ez kívánatos.
   Kilóg a lóláb. Az arctalan masszán lehet a legjobban uralkodni. De csak egy ideig. Ezt ők következetesen elfelejtik. Többek között ez a felejtés az oka annak, hogy örök elbukásra vannak ítélve.

  1. Engem főként a szimpla szociológusok megjegyzései szoktak meglepni, vagyis az, hogy principiális tudás nélkül is bárki meg tudja látni a valós folyamatokat, mert elég csak józanul megnézni, hogy mi is folyik: a haladás, a civilizáció stb. rigmusai mennyire üresek, mégis máig hivatkoznak rájuk.

   Nem a külsőség a lényeg (bár az európai nagyvárosokat megnézve már az is), mert ilyen tekintetben az „európai helyzet” nem várható, hanem aktuális. Evola is a szubtilisebb dolgokra figyelmeztet. Példáim egyike, hogy az amerikaiak milyen írókra hivatkoznak szívesen (pl. Mark Twain). Európában ugyanígy megvan a hamis mítoszok teremtése, amire aztán minden „európai” hivatkozik. Csak itt nehezebb ezt észrevenni, mert valójban sosem volt és nincs is olyan homogén Európa, mint amilyen az USA. Még ha állandóan „Európára” is hivatkoznak a szlogenek.

   Olyan ez, mint amit Guénon írt a „civilizációról”: nem definiált fogalom, mégis mindenki „érti”, használja és hivatkozik rá. De a mai politikán kívül ez az „Európa” nem értelmezhető.

   1. “A gondolkodás képessége a léthez való viszonyítással veszi kezdetét. A felvilágosodás felszámolta, megszüntette a gondolkodást.”
    “Ha a kultúra fogalma a vallásból keletkezik, akkor létminőség kivonás révén, vagyis a szakrálisból kivonva a kultuszt csupán a kultúra marad.”
    Amiről írsz azok mesterségesen létrehozott fogalmak. Durranó petárdák, semmi több.
    A munkahelyemen van egy nagy akváriumunk. Én tartom rendben. A fenekén apró garnélarákok élnek, melyek az aranyhalak ürülékét falják fel. Látnád, milyen jól esik nekik, mikor falatozhatnak. A mai tömegegeket éppen ezekhez a parányi élőlényekhez tudnám hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy példának okáért a garnélarákok nem pofázzák tele az étert a saját sületlenségeikkel és nem akarnak a vizek tetejére úszni. Szeretem a garnélarákokat. Néha hosszú perceket töltök a társaságukban.

 2. Bokros Lajos a szegénység elleni küzdelem jegyében?

  Nem csak Hamvas, hanem többen is, akiknek volt szerencsétlensége átélni, fogalmazta meg, hogy a bolsevik azért tud olyan jól hazudni, mert saját maga el is hiszi, amit hazudik. Mintha nem épp maga Bokros Lajos lett volna az, aki családellenes intézkedéseivel őket a szegénység útján elindította!

  Az embernek tényleg nehezére esik indulatok nélkül beszélnie bármelyikről. Ezek a sokszorosan leszerepelt senkik nemhogy eltakarodnának összeharácsolt javaikkal, hanem még van pofájuk a mai napig osztani az észt. Mert még csak rettegniük se kell a híres-hírhedt „népharagtól”, ehelyett nyugodtan mászkálhatnak az utcán.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s