Baranyi Tibor Imre: Az iszlám ellenségei

“Baranyi Tibor Imre: Az iszlám ellenségei” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szeretnék pozitíve ellentmondani a végszavaknak, de a tapasztalatom javarészt sajnos tényleg az, hogy az angliai magyarok jó része tökéletesen bele képes illeszkedni ebbe az intellektuális fertőbe. Nem is meglepő, hogy épp az ún. „műveletlenebb” emberek között vannak sokan, akik itt is ugyanúgy elviselhetetlennek találják a légkört, mint Mo-on és „józan paraszti eszük” okán nem veszik be a civilizációs ilyen-olyan kampányt, propagandát, hülyítést a jólétről és különféle lehetőségekről. Szintén érdekes tapasztalatom, hogy gyakran a máshonnan érkezettek is, legyenek akár fekete-afrikaiak vagy ázsiaiak, bizony sokkal józanabbak, mint aki itt született, legyen is bármilyen származású.

  Azt a szempontot lehetne még talán felvetni, hogy Nyugaton vajon léteznek-e az iszlámnak hiteles képviselői, akik a fertő közepén útmutatást nyújthatnának a keresőknek. Bár akármilyen hagyományt is nézünk, erre valószínűleg egy határozott nem a válasz.

  1. Ez a “világ” végérvényesen elveszett és csaknem mindenki örömmel és jókedvvel asszisztált hozzá.
   Az “inkább élni” elve a “pokoli életbe” fog torkollani.

   1. „Ez a világ végérvényesen elveszett” vagy másképp mondva a drágakő már kiesett a foglalatból és visszahelyezéséhez végleg elveszni látszanak a világból mind a tradicionális módszerek, mind az azokat átadni képes mesterek is.
    Amik a tradíciókból, hagyományokból a vallásos formákban még halványan megmaradtak, (legyen az iszlám, keresztény, vagy indiai tradíció), már nem képesek utat mutatni, pláne a világ folyamatait visszafordítani.
    A probléma egyéni szinteken is ugyanaz, hiába merül fel az emberben egy adott tradíció választásának az igénye, a kérdés, hogy az hordoz-e realizálási lehetőséget a jelen korban? Ahogyan az igazi tradicionális szellemi mesterek, hiteles képviselők eltűnőben vannak a világból, pont olyan rohamos mértékben, mint ahogyan a szellemi tanítványság, szellemi tudás iránti tanulási vágy igénye kiveszett mostanra az emberekből.
    A törekvő ember magára maradt, nincsenek számára már közösségi tradicionális utak, csakis egyéni tradicionális út van, miközben körülötte a világ alászáll a legmélyebb bugyraiba.

 2. “A hagyományok és vallások hamisítatlan tradicionális alapelveinek a hiteles megismerése -legalábbis elvi szinten- a legutolsó esély lenne a világot fenyegető végromlás elkerülésére.” A kérdés az, hogy egyáltalán a végromlás elkerülhető-e bárhogyan is, vagy csupán késleltethető, vagy egyik sem. Az írás logikáját követve, miszerint – “a valódi iszlám az emberi szellem egyik utolsó hagyománya. Ennek meg nem hamisított formában való megmentéséért fáradozni -ismét vallási szimbolikával élve- az antikrisztus és az azzal analóg el-mesikh ad-daddzsal (a szemfényvesztő messiás)(9) egyre fenyegetőbben készülő és közelgő uralmának az eljövetelét késlelteti.” – a késleltetésre van mód. Viszont ebből indirekt módon az is következik, hogy a (vallási szimbolikus, vagy valóságos) antikrisztus politikailag és katonailag szembe fog állni/kerülni az iszlám világgal, ami a jelenre vetítve annyit tesz, hogy az európai/nyugati térség “szülötte” lesz. Mivel Magyarországot geopolitikai helyzete Európához köti, ebből a konfliktusból nem-igen látszik módja kimaradni. Ebből a szempontból érdemes még figyelembe venni azt a történelmi tapasztalatot, mely szerint az utóbbi évszázadban az elsődlegesen német irányú elkötelezettség az országnak mindig kárára volt.

  1. Ezzel egyetértek, kivéve az utolsó mondatot.
   Nem vagyok a lassítás híve, viszont vannak, aki ebben valamiféle realizációs kísérletet, lehetőséget látnak saját a maguk vonatkozásában.
   Ezt a világot nem lehet már megmenteni, de látni kell: hogy magamat viszont annál inkább.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s