“Háttér-kép” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A problémám ugyan az mint Bogár Lászlónak. Évtizedek múlva tudjuk meg, hogy mekkora gazemberségek történnek, míg az aktuális gazemberek szemrebbenés nélkül ismétlik az elődeiktől tanult dolgokat. Palimadarak vagyunk.
  Én nyolc év után veszem észre, hogy ellopták a szobabútoromat, a szomszéd öt év után veszi észre. Most jól ellamentálunk azon, hogy milyen ügyesek vagyunk, mi legalább észrevettük a lopást, miközben épp a konyhánkat rámolják ki.
  Palimadarak vagyunk.
  A másik: ha Varoufakis akkora ász lenne, mint ahogy azt a három megmondóember lefesti, akkor nem állt volna be pénzügyminiszternek, az az egy olyan hivatalba, ami a “haute-finance” szekerét tolja. Itt egy ballépés is életveszélyes. Jó ha életben hagyják!

  1. Teljesen egyetértek.
   Szalonértelmiségiék megmondják, hogy lopnak és mi úgy hajtjuk álomra a fejünket, hogy tudjuk, hogy lopnak. De még mily jó nekünk, hiszen a nappalit még mi birtokoljuk. Még.

   1. Telitalálat! Azért megemlítem a szövegírót is: Bereményi Gézának hívják.
    ’79 meg 2015 az 36 év… és…nézem a vén folyót, hogy meg van-e még.
    ’79-ben Pápán katonáskodva őriztem a vén folyót, nehogy megszállják az amcsik…aztán tíz év múlva nem vettem észre, hogy minden folyót privatizáltak, nekem meg a hozzám hasonlóknak csak a holtág maradt…
    Sebaj! Választottam jobb Istent mint amilyen az előző volt!

 2. „Ahol minden ( a szó, a zene) eladható és megvehető, ott a világnak vége van, és kezdődik Szodoma.”

  „A történet csak Machiavelli-félét ismert, aki az uralkodásban a létrontást tudatossá tette. Gazságokat elkövetni tudatosan és rendszeresen, és folyamatosan kizsákmányolni, és erőszakot elkövetni és elhitetni, hogy mindez javunkra van.”

  A két idézet Hamvas Bélától van.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s