Dráva

“Dráva” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Csak tudnám, hogy az egyetlen “dislike” (vagy hogy mondják) milyen megfontolásból adatott erre a videóra …

 2. Még Mészáros Attila mondta nekem akkoriban erre a videóra, hogy tetszik neki az a műfaj, amikor valaki megszerez valamit kemény melóval, kitartással, majd hirtelen elengedi. Attila szerint hasonló dolog történik, amikor az ember útjára indítja a nyílvesszőt, igaz az mögött én nem látok olyan mély tartalmat. Catch&Release. Fogd meg és engedd el. Mára ebből szánalmas sport lett és siralmasnál siralmasabb bizniszt építtek rá. Ma már kecs end rilízes bézbólsapkában pecázik a sok svihák és meg vannak róla győződve, hogy milyen humánusak, amikor elengedik a halat. Képtelenek felismeri az eloldás, eloldódás igazi, magasabb értelmét. Az ember időt, üzemanyagot, sok energiát és kitartást felhasználva megfog egy halat, amit kisvártatva vissza is helyez a vízbe, majd néma csendben végigköveti, ahogy eltűnik a zöld örvénylésben.
  Aspius, aspius, vagyis balin, ragadozó őn, vagy népies nevén fenekeszeg. A legkedvesebb halam. Megszámolhatatlanul sokat fogtam már belőlük és idén ősszel az lesz a kihívás, hogy meg se fogjam már őket. A semmit kéne végre jól kifognom, hogy kezeim között tudhassam a mindent. A semmit jól kifogni. Ez most nagyon tetszik. Fel is írom.
  Mikor régente halak nélkül tértem vissza a kikötőbe mindig volt, aki megkérdezte, hogy mit fogtam. Semmit sem, mondtam halkan, majd begyűjtöttem a sok okos tanácsot, mert balfasznak hittek. Közben magamban somolyogtam, mert én fogtam aznap a legtöbb és a legszebb halakat, de felemelő érzés töltött el attól a tudattól, hogy bénának néznek, úgy, hogy nem adom ki magam.
  Ha felvilágosítottam volna őket arról, hogy nézzék kérem én elengedem a megfogott halakat, akkor meg félnótásnak tituláltak volna.
  Inkább vagyok közörvényes bűnöző, mint polgár. Inkább vagyok hírhedt, mint híres. Inkább vagyok rapsic, mint sztárhorgász. Hogy miért? Mert olyan bájos!

 3. Látom! Gyönyörű!!!:))))

  Lehet, hogy inkább éppen most éled fel a Dráva, mikor eltakarodik a partjáról a sok buzi!

  1. Szia Levente! Ennyi idő után olyan vagy, mint egy angyal a felhők közül, aki imigyen száll alá:
   “Lehet, hogy inkább éppen most éled fel a Dráva, mikor eltakarodik a partjáról a sok buzi!”
   Milyen szép és nyers szavak! Köszönöm! 🙂
   Minket is a balinok hoztak össze! 🙂
   Jövőre ilyenkor már emberszabású majmokra fogunk pergetni a határfolyón, de akkor bizony felrakom a harcsázó kanalat és a harmincas fonottat. 🙂
   Lip Grip? 🙂
   Ha jól emlékszem az új horgászati törvény alapján a nem őshonos halfajokat (idegen halfajok) -horribile dictu micsoda nácizmus- tilos visszahelyezni az éltető elemükbe és kifogásuk után kíméletesen és határozottan ….. 🙂

 4. Nyugi, minden írásodat olvasom! Csak sokhoz teljesen felesleges hozzászólni, soxor úgy érzem, aki mégis ezt teszi, inkább magamutogat mint hozzátesz…
  Apropó! Sikerült beszereznem Cato: A földművelésől c. könyvét. Pazar. Egyszer, 1966-ban adták ki, 800 példányban. Szerintem pontosan annyiban, amennyi Magyarországon kellhet.15 éve hajtottam. Egyszerű, letisztult, a konzervativizmus egyik alapja. Ha tudod, szerezd meg! Ha tudod!:))
  Jobban félek attól, hogy az emberszabásúak fognak ránk vadászni…

 5. Gyönyörű videó, az év nekem leggyönyörűbb szakából. Sajnálom, hogy a régebbi, “halas” bejegyzéseidet már nem lehet látni, én azokban is a minőség felülemelkedését láttam a mennyiség felett.

   1. Próbálkozom 🙂 A távok még váratnak magukra, bár a múltkor majdnem elindultam. Bár próbálkozásomat nagyképűen feltöltöttem a youtube-ra, bár nem nagy számok.

    1. Igen, emlékszem, az valóban nehéz, de ha egyszer elindulsz, már mindig el fogsz indulni. Nagyon jóleső érzés hátra hagyni mindent és elindulni “szerencsét” próbálni.
     Majd meglátod.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s