Sötétség délben (Újra)

“Sötétség délben (Újra)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Azt tudjuk, hogy Koestler (szül: Kösztler) többek között peeonir volt Palesztínában, kommunista is volt, pont a legkeményebb sztálini időkben. Érdekes mód túlélte Franko börtönét mint halálraitélt Sevillában, túlélte a francia megsemmisítő munkatábort, ami 25000 másik, többnyire baloldali rabnak nem sikerült. Példaképe és barátja Ze’ev Jabotinsky cionista politikus. És ő az aki megírta A tizenharmadik törzs című könyvet, amely táptalaja lett annak, hogy a világot irányító zsidók nem is zsidók, hanem kazárok, akik felvették a rabbinizmust mint vallást.
  ,,Természetesen csak vágyálom, a gyengék vágyálma lehet, hogy a világ rendjét szabályozó könyörtelenséget szívélyességgé változtassuk…”-írja A föld söpredéke című könyvében, és igaza van, de kötelességünk e sátáni szabályozót nem szolgálni, sőt amennyire csak lehet lázadni ellene.
  Talán Artúrnak sikerült?

  1. Én csak ezt a könyvet olvastam tőle, igaz már csak foszlányok vannak meg belőle, de azt hiszem jól látod a helyzetet. 🙂

 2. Egyébként A sötétség délben az első hiteles híradás a sztálini terrorról. 1940-ben jelent meg először Londonban(!!!). Szolzsenyicin, Salamov, Grosszman, Rózsás, Conquest, Rayfield, Allilujeva saját írásaikkal hitelesítik – anélkül hogy ismerték volna Koestler írását-, hogy Arthur az igazat írja. Ezek a történetek és visszaemlékezések egymást igazolják. A sztálini volt az egyik olyan antikrisztusi állam, amely tartalommal töltötte meg a bibliai “Fenevad” fogalmát.(Jelenések könyve). E fölött a tény fölött szó nélkül ment el a történeti kereszténység, a szcientifikus történetírás, és a pénzrabszolga politika. Pedig Sztálin és módszerei nem haltak el. Elég csak Pol Pot-ra, vagy Idi Aminra, Kim Dzsungun-ra gondolni. Minden hataloméhes földlakó zsebében hordja a sztálini marsall botot, és jajj az embernek itt a földön, amikor megjelenik valaki, aki többszörösen túlszárnyalja Dzsugasvilit.
  Koestler rendkívül érdekes figura, de nálam nem tartozik az iránymutatók sorába. Közelebb áll a kalandorhoz, és roppant tehetsége, amivel intellektuális szinten működött, ne tagadjuk le, összefügg származásával.
  És végül egy idézet Sztálin atyuskától ( demokraták figyelem!):
  ,,Nem az dönt aki voksol, hanem aki a voksokat számolja.”

  1. “Koestler rendkívül érdekes figura, de nálam nem tartozik az iránymutatók sorába.”
   Nálam sem. 🙂
   De mi lenne az iránymutatókkal “irányt nem mutatók” nélkül? 🙂
   Mindig a sorok között kell olvasnunk.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s