“Star Wars agyf@sz” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az első kritika sajnos túl vulgáris, a második viszont a kellő színvonalat üti meg.

  Ami a cikk végén feltett kérdést illeti, már hogy miről fog szólni az újabb trilógia, arra úgymond egyértelmű a válasz, ha valaki végignézte ezt a legújabb részt: hogy záródott? Ugyanis a záró képsorok mondhatni elképesztően nyílt utalást adtak. Elemezzem?

  Egyébként épp ugyanez a “szimbolika” megvolt a nem sokkal ezelőtt kijött Mad Max “remake”-ben is. Ugyanilyen megdöbbentő nyíltsággal, hiszen ma már úgyse képes senki olvasni ebben.

  Ha lehet, más témát hoznék fel. Van egy olyan vélekedés, persze épp az ilyen negatív és sötét példák miatt nem is alaptalanul, hogy az ún. science fiction, a tudományos fantasztikum csak a modern szcientifizmus ajnározására lett kitalálva. Aki járatos benne, az tudja, hogy vannak egész meglepő kivételek. Ajánlanék egy filmes példát, a Star Trek “Darmok” c. epizódját:
  https://vimeo.com/9172863

  Magyarul nem találtam meg videomegosztón, de a megfelelő helyeken megtaláljátok. Meglepő, hogy becsúszhatnak ilyen dolgok is.

 2. Megint én. Megnéztem a The Big Short c. filmet, ami a 2007-2008-as pénzügyi depresszióról szól. Úgy a pofánkba tolták benne az apokaliptikus utalást, hogy egészen megdöbbentő. Érdekes ez a kondicionálás, tényleg itt az „új világ”.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s