CSOK

“CSOK” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kb. 5 perce olvastam! 🙂
  “A nép mint politikai tényező ugyanis a mennyiségi szemléletű berendezkedés alapja, a népuralom (demokrácia) pedig ennek a szemléletnek a következménye, és ezért egyértelműen károsan befolyásolja az egészséges, minőségi szempontokra épülő társadalom életét rövid, közepes és hosszú távon egyaránt.”

  1. Evola a Meglovagolni a tigrist-ben olyan szépen kitér erre.
   A születésszabályozásról pedig a Lázadásban vannak szép sorok.
   Hogy is mondják bizonyos körök? “Azé lesz a Kárpát-medence, aki teleszüli azt.”
   Ennél jobb korképünk (kórképünk) nem is lehetne.

 2. Az elhagyatottság érve, illúziója tartja örök mozgásban a világot, és csak az egyedüllét érve, valóságossága fogja tudni azt megállítani.

 3. Sziasztok,
  Igen a helyzet feltétlenül siralmas, és a leírtak valóban igazak, de a CSOK lehúzása a jelen viszonyok között nem helyes lépés. Legalábbis nem így. Kritikával lehet illetni, azonban az ellenbaloldallal szemben helyesebb a soha-meg-nem támadás attitűdjét felvenni. A CSOK az általános családellenes légkörben relatív pozitívumnak számít, minden esetleges negatívuma ellenére is ki kell állni mellette.

  1. Tisztelt Zoltán!
   Egyáltalán nem kell lassítani azt, ami zuhanásra van ítélve. Sőt, néha lendületet kell neki adni, hogy gyorsabban essen.
   Nincsenek közös platformok, megalkuvások és arany középutak. Aki ezt választja az lemond a “több, mint élet” elvéről és átadja magát az “inkább élni”, a mindenáron életben maradni princípiumának, amivel -közvetlen, vagy közvetve- az üdvét kockáztatja és aktívan vesz részt a Létesülés kerekének egyre csak gyorsuló pörgetésében.
   Ennek ellenére részben megértem azt, amir írsz, de nem hinném, hogy jelen kurta írás bármiféle torpedót jelentene a CSOK robosztus és közkedvelt uszályára nézve.

   1. Amit leírsz végső soron igaz, de a jelenlegi körülmények között még nem. Majd el fog jönni az az idő is, mikor a család valósága már semmit sem fog jelenteni. Mikor a rasszok, népek, a leszármazás, a rokoni kapcsolatok végleg eljelentéktelenednek. Szörnyű idők lesznek, és minden jel abba az irányba mutat, hogy magának a testnek, a nemek jelentőségének, a gyermekkornak is áldozatul kell esnie. V

    Korunkban még egy ideig az arra érdemesek számára van, vagyis lehet érvénye a családi életnek. Nem véletlenül éri annyi nemtelen támadás éppen a családokat és a gyermekkort. A modern világ érzi, hogy ez a terület még nem teljesen az övé.
    A világ elmúlik így is, úgy is. Viszont amit meg kell őrizni belőle, azt méltó módon kell tenni, különben a fürdővízzel együtt a gyermeket is kiöntjük.

    27Nagy népsokaság követte őt, köztük asszonyok is, akik jajgattak és sírtak miatta. 28Jézus odafordult hozzájuk, és így szólt: »Jeruzsálem leányai, ne miattam sírjatok! Magatokat és gyermekeiteket sirassátok! 29Mert jönnek majd napok, amikor azt mondják: ‘Boldogok a meddők, az anyaméhek, amelyek nem szültek, és az emlők, amelyek nem szoptattak!’
    30Akkor azt kezdik majd mondani a hegyeknek: ‘Szakadjatok ránk!’ És a halmoknak: ‘Takarjatok el minket!’ (Óz 10,8) 31Mert ha a zöldellő fával ezt teszik, mi lesz a szárazzal?«
    32Vele együtt vittek két gonosztevőt is, hogy kivégezzék.

    1. Nehéz megítélni “mikor még nem” és “mikor már nem”.
     “Az arra érdemesek számára…”
     Ha az ember figyelmesen személi az arra érdemeseket, rájön, hogy már ők sem arra érdemesek.
     Én nem kívánok keresztbe tenni a CSOK-nak, de itt már minden, de minden égbekiáltóan az idők jeleire rímel.

 4. Kedves Atyafi!
  Milyen megoldási javaslatod van a demográfiai összeomlás elkerülésére? Vagy halálra ítélted az egész elproletárosodott, anyagias európai társadalmat? Sanyi, Laci, Icu ne csináljon inkább gyereket, mert a hülyékkel maximum csak többen vagyunk? Majd Ahmed és Kolompár Angelo megoldja a népesedési problémákat?

  Vagy a biológiai létezés, túlélés, HARCOLÁS az smafu? Nem elég metafizikai? Amúgy sincsen külső valóság?

  A tradicionalizmus az, hogy bebújunk a könyvtárszobába, fölényesen legyintünk mindenre, hogy Kali-Yuga? Az utolsó hadállásokat is feladjuk?

  Tényleg érdekelne a véleményed! Nem kötözködés (na jó, kicsit az).

  Üdv:
  Gábor

  1. Nincs javaslatom. Nekem olybá tűnik mintha a világnak már nagyon régóta vége lenne, csak még senki nem akart tudomást szerezni róla. A nyugati, keresztény társadalmakat nem kell halálra ítélni, mert ők már régen halálra ítélték saját magukat. Európai értékekről sem kell már beszélnünk, mert egyszerűen minden eredetiség kilúgozódott belőle. Európa jelenleg egy földrajzi hely, egy kontinens minőségét tölti be és semmi estre sem többet. Most persze lehet azon vitatkozni, hogy 100 év múlva még rosszabb lesz a helyzet és a mai állapot mégis csak áldásos, ahhoz képest, ami jönni fog, de ez számomra nem ok a dolgok lassítására. Egy szóval sem mondom, hogy ne tegyünk erőfeszítéseket valamiféle restaurációra, de ez legyen inkább egy belső művelet.
   Én nem mondtam, hogy nincs külső valóság. Objektív realitás felvethető. De ez csakis a tudatomban meglévő objektív realitás lehet. 🙂 A szolipszizmussal egyébként csak óvatosan, mert a vulgárisan, nem megfelelően felfogott szolipszizmusból könnyen kedélybetegség, rosszabb esetben zárt osztály lehet. És ebben most még csak humor sem volt.
   Laci és Icu “csináljon” (nem szép kifejezés) nyugodtan gyereket, de ne azért, hogy a sok lúd disznót győzzön és ne azért, hogy önmagukat horizontálisan kiterjesszék. Szóval ne azért, hogy inkább éljenek.
   A CSOK jelenlegi formájában és ahogy tálalva van, semmi több, mint az angol abszurd műfaja. Én ezt így látom.
   “Ez a világ végérvényesen elveszett.”
   L.A.

   1. Köszönöm a választ!
    Így világos, és természetesen egyetértek. Azért fontos, hogy ne legyen úrrá rajtunk a cinizmus és a fatalizmus. Meg kell teremtenünk az ellenállás kis szigeteit a káosz tengerén.
    Nyilván nem a CSOK hozza el a megváltást, de minimálisan azért hozzájárulhat egy-két homokzsákkal a bunkerépítéshez. Ha más nem akkor szó szerint. 🙂

    1. Szívesen.
     Egy utolsó megjegyzés… Aki részt vesz egy kőkemény számokon alapuló szaporulati, szaporodási versenyben, hogy kizárólag létszámával győzedelmeskedjen valami, vagy valakik felett az csakis racionális és materiális beállítottságról tesz tanúbizonyságot. Aki részt vesz egy horizontális versengésben, az lerántja magát a horizontalizmus szintjére.
     Nem kell a dolgokat mindenáron babrálni és javítgatni. Ha a környezetvédelem területén (siralmas kifejezés) létezhet tudatökológia, akkor ezen a területen is van mit a házunk előtt, a tudatunkban seperni. Egyébként a mai divatos környezetvédelem is csakis materiális beállítottságú lehet. Aki felveti azt, hogy neki halála után lehet ökológiai lábnyoma az semmit sem ért az egészből. Aki felveti azt, hogy majd az ő unokái -amikor ő már nem lesz- arabokkal fognak harcolni, az semmit sem ért az egészből.

  2. Előbb terem meddő tarlón tél közepén zöld
   Semmint neked befogadó jó televény föld.
   Előbb találsz anyád ölén újból nyughelyet
   Semmint hogy itt e világban felleld a helyed.
   Múlásodban gyorsabb lesz a volt a lehetnél,
   Holttá születsz mielőtt még emlék lehetnél.

   (Ne találjon nyugalomra ki kegyelmet hirdet
   Nem menthet meg senki sem már önmagunktól minket)

 5. A fenti írás felvetései láthatólag kis ellenkezést váltanak ki, de belegondolva sok magán túlmutató igazság van bennük.
  Társadalmilag a nemzet fennmaradása fontos tényező, ennek alapja a családi élet, és az ebből születendő gyermekek létszáma. A törekvés, az ösztönzés jó, a nemzet nagyobb eséllyel fennmaradhat, de kellő tradicionális alapok nélkül, mégis mire marad fenn? Fenti filmecske jól demonstrálja a következő generáció „létszemléletét”. Magasabb elvek és megfelelő oktatás nélkül bármelyik nemzet alászáll, elpusztul, csak idő kérdése, mert az nem a mennyiségtől, hanem a minőségtől is függ.
  http://greenr.blog.hu/2014/10/20/dr_baranyi_tibor_imre_a_jelenkori_magyar_kozoktatasrol
  Aztán Nietzschénél olvashatunk az elhagyatottság érvéről, nyilván a családban, a sokaságban létezni, közösség tagjának lenni, tompítja a magányt (metafizikai egyedüllét) fontos érzését. Az egyedülléttől való félelemből fakadó nyájszellem is nyilvánvaló, és lelki alapelvek híján, a nyájszellem bizony a különböző társadalmi rétegeket teljesen áthatja. Erre is jó példa a fenti kis filmecske, íme, egy kupacban, egy nyájban a jövő generációja, nemzetünk talán nem hal ki idejekorán mennyiségileg, de minőségileg már halott. Nyilván nem lehet általánosítani, de a színvonal elkeserítő, és ez a színvonal nemcsak egy szórakozóhely sajátja.
  Evola írja, ha valaki a létezése kapcsán, a lelki továbbélés lehetőségével nem tud élni, akkor számára marad biológia „továbbélés” lehetősége az utódokban, a faj fennmaradása által, ami nyilvánvalóan társadalmilag fontos és ezzel sincsen semmi baj, így sokan fognak élni a CSOK-kal.
  „Ha az életfeletti hiányzik az életből, akkor az élet komplemense, a halál le fogja győzni az életet” L..A.
  Ez pedig nemcsak az egyén, hanem egy nemzet életére is igaz, ha a nemzetből hiányzik az életfeletti, azt a halál le fogja győzni és ezen sajnos a megújult „Szocpol” sem fog tud segíteni. 🙂

  1. Mivel kezdi a riporter? “Hú, nagyon sokan vagyunk…” Itt is rögtön előjön a nyájszellem és a mennyiségbe való belezavarodás. Amit manapság sokan űznek, vagy csinálnak (pl. önfeledt közösségi bulizás) az szinte kivétel nélkül mind kerülendő dolog.
   Nagyon sokan amúgy sem lehetünk. Teleszülhetjük a Kárpát-medencét, de akkor is csak magunkban, MAGAMBAN leszünk, leszek. 🙂

 6. A család kérdését nem a csőcselék felől kell megközelíteni, hanem a nemesség oldaláról. A királyi dinasztiák felől. Az számít arra érdemesnek aki érdemesnek találja magát. A család igen nagy méltóságú valóság, az abszolúcióhoz vezető út egyik részállomása lehet. De át nem élt, úgymond nem-meghaladott állapotban nem szabad bántani. Az egyedül-vagyokság csak legeslegvégső fokon igaz, addig nem mondhatom ki jó szívvel.

  Természetesen a CSOK nevű támogatási rendszer nem fog megoldani semmit, egyszerűen csak ott tart a világ, hogy a pragmatikus materializmus valami pozitívumot mutatott fel az agónia előtti pánikszerű kapkodásban. Nyugat Európa már ennyit sem tud.

  Különben ha valami pozitívumot enged meg a modern világ, akkor annak már nincs igazi értéke. László András írta valahol, hogy ha Hamvas BÉlát engedték volna megjelenni a 60-70es években, akkor még lett volna valamennyi hatóereje az emberek számára. Ma már szabadon olvasható, de semmi foganatja nincs általánosan. Ugyanilyen dolog a dohányzás elleni harc, a környezetvédelem is. Gyakorlatilag mindegy, hogy valaki tesz érte, vagy nem. Mindenesetre a környezetünket, családunkat védeni kell, nem másért, hanem saját magunkért.

  2 éve érdeklődéssel figyelem a blogot, jó volt látni, hogy igenis vannak helyes szemléletet felvenni igyekvők. Ez a poszt viszont elszomorított, nem hagyhattam szó nélkül.

  Zoli

  1. Lehetséges, hogy pontatlanul fogalmaztam, de én nem vagyok a családok ellen. Sőt éppen az mellet vagyok, hiszen azt mondom, hogy a mennyiség alapú családok helyett, minőség alapú családokra volna szükség. Aki pedig a minőség felől közelít az a nemesség felől közelít.
   A nagyon sok pedig kizárja a minőséget.
   “Az számít arra érdemesnek aki érdemesnek találja magát.”
   Erre mérget nem vennék! Miért van az, hogy manapság mindenki érdemesnek találja magát rá? Manapság mindenki nemes? 🙂
   Miért van az, hogy ma mindenki királynak hiszi magát? Mindenki király? Valóban? 🙂

   1. Akkor lesz minőségi család, ha azt a családunkon belül létrehozzuk és fenntartjuk. Ha arra érdemesnek tartjuk magunkat, hogy megvalósítsuk akkor minden minket szolgál. A többiek nem számítanak, nem ők a példa. Azt csinálnak amit akarnak. Tevékenységük a tényleges valóságot nem befolyásolja.

 7. Csak CSOK van. A CSOK-nak csak hosszú óval lenne értelme.
  A CSOK értelme rövid o-val, hogy jobb híján biztosítsa a jövő rabszolga piacán a választékot. Persze mindenki reménykedik, hogy nem. Pedig DE.
  Nincs közös életrend. Nem csak Magyarországon nincs, a világon sincs.
  Nincs igazság. Nem csak Magyarországon nincs, a világon sincs.
  2000 évvel ezelőtt ott voltam a tömegben- tévedés hogy csak zsidók voltak az ünnepen- amikor örjöngve követeltük Barabbást a gyilkost, a szélhámost, a hazugot, a korruptat, a farizeust. Amikor Pilátus elénk tolta az IGAZSÁGOT, azt üvöltöttük, hogy feszítsd meg! Aztán az IGAZSÁG keresztre lett feszítve, de hopp, a harmadik napon életre kelt, de esze ágában sem volt itt maradni, elhagyta a Földet.
  No most meg itt vagyunk Barabbások rabigájában és CSOK-olunk.
  A CSOK = a gázkamra felé tartó szerelvényen családtervező előadást tartani.
  Különben is Borgman elmondta a meséjét a szörnyről a gyerekeknek. Akinek van füle hallhatta.(A mese első fele 27:05 körül, második fele 1:03:03-nál)

   1. Megdöbbentő olvasni ezeket az írásokat.
    Fiatal, értelmes férfiak és nők megkeseredetten ostoroznak egy családtámogatási rendszert.
    Értetek, értünk van. Minden értünk van. Az már más kérdés, hogy maradt e ember, aki használni tudja.
    Ha nem tudjátok, vagy nem akarjátok felhasználni, legalább ne bántsátok, mert nem ez a bajok forrása. Nem azt kell nézni, hogy milyen szándékkal adják, vagy ki fogja felhasználni. Egyszerűen 2016-ban, Európában egy ország deklarálta, hogy támogatni akarja a saját fiataljai családalapítási szándékát és kész.
    Mind igaz amit leírtok, értem és elfogadom az érveket, de akkor is szégyellnivaló dolognak tartom, hogy pont egy családtámogatás ellen hőbörögtök.

    1. Én nem a családokra, hanem a családokért “haragszom”.
     Vajon mitől család egy család és mitől ember egy ember?
     Itt semmi másról csak népességszaporulati programról beszélhetünk.
     Az oktatási rendszerünk zombikat termel. A szellemi elit is nemlétező fogalom.
     Nem vagyok a CSOK ellen, de jelenlegi formájában semmi más csak egy hangzatos lózung.
     Evol gyönyörűen kifejti a Lázadásban, hogy a világon népességcsökkentést kéne végrehajtani.
     Tudom, nem lesz nyugdíjam, ha nincs, aki megtermelje és a gazdaság sem fog pörögni. Hát ne legyen, hát ne pörögjön. Ennek a világnak az a rákfenéje, hogy pörgetik.
     A nagybetűs világnak már nagyon régóta vége van csak senki nem akar tudomást szerezni róla.
     Ez egy lefokozott, meghazudtolt, álságos világ, amit nem lehet a számokkal jobbá tenni.
     Ezt a világot nem lehet már felemelni.
     Ennek a világnak pusztulnia kell.
     Nekem ezzel a társadalommal már nincsen igazán “dolgom”.
     Magam viszont még talán megmenthető vagyok.
     Magam által.
     És nincsenek mások, akik megmenthetőek lennének.*
     *ezt jól kell érteni

 8. Amivel kiegészíteném a fenti hozzászólásaitokat: ami a legaljasabb, legalávalóbb az egészben, hogy mi jelenik meg itt is, mint mindenhol? Pumpálj bele pénzt és az mindent megold! Ahogy fentebb említette valaki a környezetvédelmet: ott is kitalálták az ócska marketing-lózungot, hogy „carbon footprint” (tényleg zseniálisan idióta hívószó), ami szerint te azzal járulsz hozzá a bolygó megmentéséhez, hogy többet fizetsz a repülőjegyedért. Gondolja már végig egyszer is valaki! Nincs rá szó, mennyire aljas dolog ez. Manapság bármi probléma van, pénzzel akarják orvosolni: környezetvédelem, rák, éhínség, túlnépesedés, népességcsökkenés, alkoholizmus – a pénz mindet megoldja!

 9. A család, a szaporodás szentsége, fals karitatív tevékenységek, hát
  ide alacsonyították le a a keresztény tradíciót.
  Ezek teljesen bomlasztó dolgok.
  Ahelyett hogy az egyén Önmagával foglalkozna, helyette másokkal
  foglalkozik, és még verik a mellüket, hogy ezeken keresztül jutnak
  majd a Mennyországba.

 10. Az alábbi sorok egy másik blog valamelyik hozzászólásából kerültek bemásolásra. Talán idevágnak, még ha írójuk nem is értene egyet jelen bejegyzés tartalmával.

  “Ezen a világon már csak az utolsó ítélet segíthet. “Hiába lesz azonban a világ egyre rondább és ostobább, az örökkévaló dolgokat felismerő ember derűjét senki nem veheti el; és épp ez a derű kezdi ki a leghatékonyabban a posztmodernitás menthetetlenül vigasztalan, humortalan, rideg valóságát. Meg vagyok győződve róla, hogy azzal tehetünk a legtöbbet az alászállás ellen, ha őszintén kiröhögjük ennek a kornak az összes idióta és álságos fejleményét.

  1. A Vaskor vaskos bája, hogy elhiteti az emberekkel, hogy az a hülye, aki nem akar részt venni a haláltáncban. Európa meghalt, csak még nem vette észre. De ha halott hogy vehetné észre?

   1. Nem halott, csak nagyon mélyen alszik. Komatikus mélyalvásban van, de még él, szuszug.
    A világ, mint világ a teremtés kezdete óta haldoklik, hanyatlik. A modernitás pedig mindig éppen most a legsötétebb.
    Mi vagyunk azok, akiknek fel kell ébresztenie a világot. Nem gúnyolódhatunk egy haldoklón. “Arra születtünk, hogy a föld sebeit begyógyítsuk életünkön át.” Sokkal több gyermeki látásra van szüksége a világnak.
    Akkor fog végleg kimúlni, ha lemondunk róla.
    Mi vagyunk Európa, mi vagyunk Magyarország, a haláltánc maga. Igen, meg fogunk halni mind, de még itt a földön dolgunk van.

    Ha utolsó ítéletet hívok a világra, önmagamra és az enyéimre hívom a véget. Öngyilkosságot után kiáltok.

    1. Zoli!
     Miért nem látod be, hogy Istenért “meg kell ölnöd az istent”? Magyarországért “meg kell ölnöd” a magyarokat. A gyermekekért “fel kell áldoznod” a gyermekeket, mint ahogy magadat is el kell pusztítanod. Ezt persze megint jól kell érteni és nem szabad szó szerint venni. Igen, valahol öngyilkosság után kell kiáltani. Harangot kell öntened, úgy hogy nem tudod a harangöntés titkát.
     https://atyafipeca.wordpress.com/2014/02/09/julius-evola-meglovagolni-a-tigrist-2/
     “Azt írom, hogy a ciklus elmélet (ha nem is a Spengler-i vagy Vico-féle értelemben) része ugyan tradicionális tudásnak, de manapság gyakorlatilag nem szabad erre támaszkodnunk. Hiszen bizonytalan, hogy „akik végig virrasztották a hosszú éjszakát, találkoznak-e azokkal, akik megérik a hajnalt”.
     A haldoklón valóban nem illik gúnyolódni viszont tanácsos szenvtelenül szemlélni a haláltusáját.

      1. Krisztusnak nem volt és nem is lehet keresztje.
       Krisztus csak egy szimbólum.
       Keresztje csak Neked (NEKEM) lehet.
       A keresztre Neked kell felmenned.
       És még a szögeket is Neked kell beütnöd a saját tenyeredbe.
       Önszántadból.
       És ezt megint jól kell értelmezni.

     1. Nem, – és ezt teljes bizonyossággal mondhatom – nem szenvtelenül kell szemlélni a haláltusát, hanem egy kómában lévő beteget gyógyítani kell. Bízni kell benne, hogy felébred. Hogy megmozdul, hogy újra ember lesz belőle.
      Nap, mint nap ilyen betegekkel találkozom az intenzív osztályon: zavart tudatú, lélegeztető gépen lévő, hallucináló, szedált, altatott betegekkel, sérültekkel, operáltakkal, vérzőkkel, alkoholistákkal. Vannak köztük fiatalok, öregek és láttam néhányat aki meggyógyult. Igaz, nem sokat, de láttam. Csonkán, lebénulva, megaláztatások után távoztak, miután heteket-hónapokat töltöttek pelenkázva, öntudatlanul a lélegeztetőgépen. De volt aki meggyógyult.
      Holnapután fogok szakvizsgázni aneszteziológiai és intenzív terápiából. Tavasszal pedig a (a CSOK igénybevételével) családommal új házba költözünk.

      Zoli

      1. Akkor szakmabeliek vagyunk. 🙂
       Én is nap, mint látom, ahogy MÁSOK találkoznak a halállal, de ezt bűn lenne kézpénznek venni. A mások halála nem az én halálom. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy ne próbáljak meg segíteni, de lehet úgy is segíteni valakin, hogy abba nem viszünk bele érzelmet.
       Én úgy látom, hogy nem megfelelően értelmezed a soraimat. Valahol Virág László mondja azt, hogy a szolipszizmus legnagyobb akadálya a félelem.
       Ez a blog nem való mindenkinek. A tradicionalisták által lefektetett “írások” nem valók mindenkinek. Ezen a területen hatalmas az eltévelyedés és a félreértés veszélye.
       Kérlek olvass figyelmesebben!
       Én nem vagyok a CSOK ellen és nem vagyok az emberiség ellen. Én éppen értük haragszom.

       1. A szolipszizmus szerint nincsenek “mások”. Vagyis mások halála az én személyes halálom, akként kell felfognom.

        Nyilvánvalóan a CSOK ellen voltál hosszú oldalakon át. Elmodtad, hogy milyen rossz. Nevetségessé tettél egy családtámogatási rendszert. Az mondtad hogy a jelenlegi formájában nincs semmi értelme. Számodra valóban nincs semmi értelme, számomra kifejezetten van értelme.

        A családokért nem haragudni kell, attól nem lesz jobb. A kertekért, virágokért sem kell haragudni. Szépen, egyszerűen, csendben kell támogatni családokat.

    2. Nem gúnyolódtam a haldoklón, mert én haldoklót nem látok. Halottat látok, de a halott is ÉN Vagyok. Nem én, hanem ÉN látom. A halhatatlan, sosem született EGY-ÉN.

 11. Mi most bele”CSOK”oltunk ebbe a otthonteremtő mizériába….igaz nem a gyerekszám növelését tűztük ki célul, hanem amit csak úgy az ember után dobnak 1 gyerek után….. persze ezt a dobálózást értsd ugy, hogy kb 1 hónap mire beszerzed a megfelelő mennyiségű papírt (kemény magyar forintokért – Pl.: egy fél éves gyereknek személyazonosságit kellett csináltatni), aztán kitöltesz egy ~40 oldalas szerződést (volt olyan oldala, ahol 3x kellett tanúztatni két emberrel), aztán mire folyósításra kerül az egy gyerek után járó 600e Ft, ott tartunk, hogy kb 500e-red lesz mert annyi mindenért kell fizetned (pl.: folyósítás 30e; ingatlanbecslő 15e…..)
  Ha ezt győzöd kivárni, akkor ugy 3-4 hónap múlva át is utalják a pénzt. Persze nem a Te számládra, hanem az ingatlant eladóéra. És, ha az eladónak nincs az adott banknál számlája, akkor még utalási költség is az ingatlant vásárló számláját terheli!
  Jó kis Magyar valóság….. :/
  Egy kis élménybeszámoló tőlem!
  Bele sem merek gondolni, hogy mit kell annak a családnak teljesíteni aki 10 millát szeretne?

 12. El kellene felejteni azt a tévképzetet, hogy az (illegitim) állam bármilyen módon is arra törekedne, hogy az állampolgároknak csak egy kicsit is jó legyen. A modern államnak egy fontos feladata van (hívják bolsevistának, liberálisnak, konzervatívnak, stb.) az, hogy ott ártson, ahol csak lehet. A modern állam a létrontásra létrehozott önjáró gólem, amit a létrontás erői irányítanak és szerveznek. Ez akár azok hovatartozásában is megnyilvánul, akik látható vezető funkcióban vannak: a csúcsvezetők mindegyike szabadkőműves páholyok tagjai. Onnan meg aztán minden jön, csak éltető, fényes szellemiség nem. (Ráadásul Orbán elméje több mint zavart: a legsötétebb erőknek nyithatta meg magát, amit nem kicsit “köszönhet” személyes Raszputyinjának: Makovecz Imrének.) A középvezetők és a végrehajtó “közszolgák” pedig többségében engedelmes droidok, akik önálló gondolat nélkül hajtják végre a nagyok parancsait. A jelenleg éppen aktuálisan regnáló (illegitim) hatalom elűzte maga körül azokat az embereket, művészeket, tudósokat, akik valamennyire önálló, és magasabbrendű szellemi potenciálról tettek tanúbizonyságot az elmúlt években. A modern államnak nincs szükséges önálló emberekre, neki rabszolgákra van szüksége. Ezért teljes mértékben szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy ez a már nevében is visszatetszést keltő ostoba betűszó, a csok, és a mögöttes tartalom valóban magasrendű célokat szolgálna. Egyáltalán nem. Keringenek már hírek arról, hogy hogyan bírták rá a bankokat az együttműködésre (a bedőlt devizahitelekből származó elárverezett ingatlanok számának növelésével teremtettek motivációt a számukra, kvázi tönkrement életekből, családok tragédiájából teremtik elő a fedezetet); arról is, hogy ebből igazán azok az építőipari vállalkozások fognak profitálni, akik az éppen aktuális (illegitim) hatalom kiváltságosai, “csokosai”.
  Maga az alapgondolat, amit itt többen kifejtettek, alapvetően hibás, szélsőségesen kvantitatív, horizontális szempontokra épít. Egy nemzet fennmaradása és gyarapodása lelkiekben, szellemiekben és végső soron anyagiakban is nem a horizontális, kvantitatív irányultságból következik, hanem vertikális, a magasabbrendű felől irányított, kvalitásokkal telített emberfők és szívek kiművelésén alapul. Ezt a modern, illegitim hatalom soha nem fogja támogatni, hiszen egész létezése ezek ellentézise. Ezek ellen irányul. Ajánlom figyelmetekbe Hamvas Béla: Értekezés a közigazgatásról (Patmosz I.) című művét, ahol zseniálisan és részletesen vezeti le ezt.
  A másik dolog, ami itt szintén felmerült: a pénz szerepe. Hogy a problémák megoldását abban látja: több pénzt adni valamire=probléma kipipálva. Már az is kérdéses, hogy ez a “több pénz” honnan fog befolyni. De annál, hogy valaki vagy valakik sorskérdések megoldását/rendezését (univerzális, nemzeti vagy egyéni szinten egyaránt) csakis pénzzel tudják elképzelni, méghozzá minél több pénzzel, nincs szánalmasabb. Ezért tekinthető a korrupció a legnagyobb bűnök egyikének: mert a valódi minőséget, tehetséget, értéket (tehát kvalitást) pénzzel (tehát puszta mennyiséggel) kíván felülmúlni és legyőzni. A korrupció folyamatában látensen és valójában is ott lapul a totális ateizmus és nihilizmus, és materializmus. Ezért a legundorítóbb bűnök egyike, mert a szellem ellen vét.

 13. Szívemből szóltál.
  Egyébként megfigyelhető, hogy az egymást követő generációk is egyre mélyebbre szállnak.
  Persze -hála a különféle “new age” irányzatoknak- sikerült elhitetni az emberek többségével, hogy majd a dolgok szinte maguktól megjavulnak. Az emberi szeretet és jóság végül mindent legyőz. Hát, a nagy lószart mama!
  Pontosan a humanizmus az, ami megásta a nyugati társadalmak sírját.
  Az ördög angyalbőrben tetszeleg és minél magsztosabbak a szólamai, annál nagyobb a veszély és a létrontás.

  1. Néha a legváratlanabb helyről jön egy “üzenet” ami a jelenre reagál…és mindarra, ami kórtünet. Dal a CSOK-ról.

   “Egy napon komoly tudós fejek
   Rájöttek, tovább ez nem mehet
   Az élet még nem elég szervezett
   Kijött hát egy új rendelet

   Anyáknak hozták a levelet
   Benne áll, ezentúl szüljenek
   Havonként egy fiúgyermeket
   Még jobb, hogyha ikreket

   Minden rendben ment, igen egyszerű eset
   Senki sem szenvedett
   Mert ó az emberből közben műember lett
   Aki tőle született: műgyerek

   Műgyerek, tiszteld a gépeket
   Atyád sem vallott más elveket
   Köszönd meg gép adta életed
   S végül gép lesz, ki eltemet

   Minden rendben ment, igen egyszerű eset
   Senki sem szenvedett
   Mert ó az emberből közben műember lett
   Aki tőle született: műgyerek

   Forgatnak megsárgult könyveket
   Olvassák a múltból ittrekedt
   gyönyörű, szokatlan verseket
   S titokban könnyet ejtenek “

 14. Manapság azért nem léteznek államok, mert nincs “státuszuk”, azaz nincs “megállítottságuk”, nincs olyan tengelyük, középpontjuk amely a létörvénylésen túli mozdulatlan pontot reprezentálná. Ezáltal az “állam” nem képes regulálni, áthatni, rendszerbe fogni, egységesíteni, azaz semmiféle szoláris karaktere nincs.

  Ami van helyette, a jogászkodó “állam”, jogtudósok siserehada, akik “éberen” figyelik a létörvénylés minden rezdülését, hogy az azokból fakadó kaotizáló, feloldó hatásokat – mintegy horizontális ellenerőként – jogszabályokkal kompenzálják. Ez bizony tisztán lunáris attitűd, amelyből csak fokozódó alászállás, káosz fakadhat.

  A modern ellenállam képlete ezért: shakti shakti (konfrontáció)
  A tradícionális államé: Shiva –> shakti (reguláció)

 15. Zoltán:
  értem, hogy mire akarsz kilyukadni. Más kapcsán én is hasonlókon mentem át (vagy legalábbis én átmentem, nyilván ne nyilatkozzak a nevedben). Ami segített: „adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené.” Próbálom nem elfelejteni, hogy ha az előbbiről van szó, akkor az utóbbiról se feledkezzem meg. A legtöbben megfeledkeznek róla, a problémát ez adja.

  1. Nem értem mit mondasz, kérlek kifejtenéd a részletesebben.
   Min mentél át?
   Zoli

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s