Olvasói levél

“Olvasói levél” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nem akarok ízléstelen lenni – tehát az vagyok – az emberáldozatot hiányoltam a szeánszról.
  Ez, meg az önkormányzati videók összeadva: kegyetlen!!!!
  Állítólag a Sátán célja, hogy az ember elveszítse minden Istenhez való hasonlóságát.

 2. Ha ezt linkelte be nyomatékosításképp, az mindenképp érdekes, hiszen a fesztiválok „köztudomásúlag” mindig is arról szóltak, hogy odamegyünk és szétcsapjuk magunkat közösségi/zenei/stb. élmény címszó alatt (pontosabban a legtöbben már az odaúton megalapozták ezt az „élményt”). A tudatossághoz semmi köze nincs. De ezzel nincs semmi baj, kinövi az ember. Persze mindig akad egy-két szerencsétlen, akinek sosem nő be a feje lágya, és harminc fölött, a negyvenhez közeledve is ott csápol a tizenévesek között, miközben azt hiszi magáról, hogy az összes nő őt kívánja, ez a jelenség a fenti videóban is megfigyelhető, vicces. De elveszett lelkek mindenütt vannak.

  Az „energetizmus” szintén megmosolyogtató, de ezt a szoft-okkultista és „jobbvilágotváró” maszlagot is kinövi az ember, ha tényleg „az egyre nagyobb tudatosság felé halad”. Tizenévesen kit ne vonzottak volna a „rejtélyek” meg a fantasztikum? Aztán megtanulja elválasztani az ocsút a búzától.

 3. Jut eszembe: talán szerencsésnek mondhatom magam, hogy volt alkalmam átélni az ezredvégi csodavárást. Ugyanezek a maszlagok: eddig ilyen volt, na de majd most. Furcsamód nem hatott kijózanítólag az, hogy „nem történt semmi” (nem lett Y2K, nem jöttek földönkívüli idegenek és fogtak kezet velünk, nem lett apokalipszis sem). Azóta minden nagyobb csodavárásnál megfigyelem ugyanezt (lásd maja-naptár), de még a kisebbeknél is (mert politikai és pénzügyi téren mondhatni mindennapos ugyanez). Nemhogy repedések vannak a falon, hanem „az emberiség” nekiállt csákánnyal kibontani…

  1. Egyetértek. Azért a 2k körül mégis történt valami. Az emberiség egésze ekkortájt hullott ki a történelemből. A történelem alá, azaz belépett az irracionális időbe. Egyesek ezt “kegyelmi időnek” érzik, amikor már “nem úgy telik az idő, mint korábban”. Valóban nem. Jól érzékelhetően a tamasz hatása alá került minden. Nincs már ellenhierarchia, nincs rendszer, nincs konfliktus és nincs háború sem. Kocsonyásodás és feloldódás van. Valószínűleg ez volt az egyik oka a 2006-os megmozdulások kudarcának is. Egy skaláris erőtérben vajon “kit kell felhúzni a lámpavasra?” Nem volt ki ellen harcolni és nem volt kit/mit megdönteni.

   De ez csak az egy-ember reflexiója, hiszen
   “Az eszme-időben az egy-ember élete mindig a gyarlóbbtól a különb felé halad, az emberiség élete pedig a különbtől a gyarlóbb felé. Mert mindig csak az egy-ember emelkedik az életbeli állapot fölé; az emberiség egésze alaktalan tömeg, mely elsötétül.” (Weöres)

  2. Nemrég találkoztam azzal a véleménnyel, hogy a XX. századtól máig tartó időszak volt „az emberiség” legjobb időszaka, különösen az utóbbi 10-15 év. És ezt nem is ostoba, tehát ún. műveletlen ember jelentette ki. Csak azért rögtön nem azt mondta, hogy az egész XX. század, mert közvetlenül előtte azzal érvelt, hogy az EU milyen jó, mert megszüntette a háborúkat Európában… És ugyanez az ember máskor arról kesereg, hogy „az ember” tönkretette az élővilágot, illetve „humanitárius katasztrófát” okozott. (Gondolom, ez utóbbi gyöngyszem már benne van a cunci-szótárban is.)

   Találó a megjegyzésed. Még annak idején 2006-ban egynéhány résztvevő számolt be arról, hogy az ostrom lecsendesülése után az ott maradt ostromlók és az ostromlottak (így írom, mert ugye már a szerepek se voltak egészen világosak) ki-be járkáltak az épületben, illetve benne, és tanácstalanul néztek egymásra, hogy tulajdonképpen mit is csináltak és miért. Nemhogy valami/valaki ellen nem volt harcolni, hanem valamiért sem (ösztönök alapján történt minden).

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s