Geworfenheit

“Geworfenheit” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az egyik legalapvetőbb megfogalmazás, különösen a kifordítottságról mondottak miatt, a saját kicsinység, „porszem-volt” kihangsúlyozása járványszerű, mintha a filozófia magas foka lenne azt kinyilvánítani, hogy „az ember”, „a föld” „csak egy porszem” „az univerzumban”.

  http://oshagyomany.vidya.hu/OH02/OH0201.html

 2. Igen. Ezt már többször érintettük, érintettem. Az ember csak egy kis köröm alatti piszok a végtelenül nagy és egyre csak táguló világegyetem valamelyik legutolsó sarkában.

  És mi erre a járványszerűen terjedő szlogenre a szintén járványszerűen terjedő felelet?
  “Az a dolgunk, hogy JÓL érezzük magunkat a világban. Isten azért teremtette a világot, hogy az ember otthon legyen benne.” 🙂
  Minden állítás kényelmes állítás. Minden felelet lakályos válasz. Különben a szarnak nem lenne joga ahhoz, hogy nyaraljon.
  https://wwwtyoutube.com/watch?v=ssCPLXOmw48

  1. Ahogyan az egoizms esetén sem önmagam, hanem a bennem lévő MÁS az önző, úgy nem önmagam, hanem a MÁS akarja “jól érezni magát”. Persze ez a közönséges “jól érzés” sem egyéb, mint heteron “önérvényesítése”. Témává, ösztönzéssé teszi magát, hogy az ember átélhesse azt az édeskés elragadtatást, azt az álságos konfliktusmentességet, a kellemet, amit csak a nihil elementáris szívóereje tud ébreszteni. Röviden fogalmazva: a heteron sikeres ellenregulációja a lelki térben.

   Baranyi Tibor Imrét idézve (némi kiegészítéssel):

   A közönséges ember kimondatlan vágya, hogy egy trópusi szigeten, pálmafák alatt, két csajjal jeges koktélt szivornyázzon, majd egy 8-as BMW-vel elkocsikázzon a közeli légkondícionált plázába, hogy egy kifogyhatatlan bankkártya segítségével tegye teljessé “jólétét”.

   Előszeretettel fizet be “kényeztető hétvégékre”, thai-masszázsra, kéjesen szarja össze magát a bungee jumpingozás alkalmával, majd a nap végén a strandon még lecsúszik egy gigantikus zárt csúszdán, hogy a “WC-n lehúzott ürülék” érzése teljes legyen.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s