Konszenzus és engedmény

“Konszenzus és engedmény” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kár érte, volt egy rövid időintervallum, amikor bíztam abban és benne, hogy jobboldali értékek bevihetők a mai magyar politikai pöcegödörbe, amibe még bele is hánytak (Baranyi Tibor Imre hasonlata.) Persze amit egy ilyen pöcegödörbe belevisznek, az ott nyomtalanul eltűnik és a gödör szennyes tartalma megmérgezi. A fordított alkímia itt is működik.
  A halálos beteget lekapcsolták a lélegeztetőről, a doktorok hazamentek.

  1. Érték csakis egy dologba vihető be. Önmagamba.
   A demokrácia a megvezetett tömegeken nyugszik. Aki elfogadja a cinkelt lapokat, maga is cinkelt lapokkal játszik. Cinkelt lapokkal akar valamit lassítani, amit inkább gyorsítani kéne. Aki nem nyit a nép felé, az nem kap szavazatot. Aki a nép felé nyit az elismeri és jóváhagyja hogy …
   Nem is kell tovább ragozni.
   Dehogy kár érte. Értem kár. 🙂 Igaz, én meg nem vagyok lekapcsolható semmiféle lélegeztetőgépről.

 2. A Jobbik alól sok támasz kidőlt mostanáig, vélhetően még ez (a mostani oroszlán „királykodás”) sem az utolsó a sorban. Ez a jelenség sokkal többről szól (kellő önvizsgálat esetén kellene, hogy szóljon) ezen az oldalon. Mert mi a helyzet azokkal a Jobbik kötődésű ideológusokkal, akik itt rendszeresen felületet kapnak/kaptak, akik mindig is tudták, hogy a Jobbbik egy jobboldali köntösbe öltöztetett baloldali bázisú párt kétes jellemű vezetőkkel? Ezek az ideológusok miért adták nevüket mostanáig ehhez a játékhoz? Pénzért? Ismertségért? Igaz mesterekről, tanítókról van szó? (Mert a történtek, a fellelhető támogatói/támogatottsági bázis, és a kinyilatkoztatások mintha az ellentmondásokat és nem a rendet igazolnák.) Meg kell tisztítani tőlük a tanításaikat? Ha megpróbáljuk megtisztítani, mi marad, marad-e igazán igaz?

  1. Marad.
   Feltétlenül marad.
   Nem kell túlzottan nagy hangsúlyt fektetni “másokra”.
   Szenvtelenül tudomásul kell venni, mint Evola sarokvasa, ami akkor is szilárd marad, ha az ajtót becsapják.

  2. Sok a félreértés, pedig ők maguk, akik állítólag a „nevüket adták”, már elmondták – nem is egyszer –, hogy egészen mások a szempontok. Hadd linkeljem be pl. az alábbit, mert a kellő tömörséggel erről beszél.
   Amit hiányolnak, az mind ott van. Sőt, már régen ezelőtt is ott volt, mikor még a Jobbik gondolatban sem létezett.

   De ha csak az elméleti oldalát is képviseljük, tehát amit László András ultrajobboldaliság címszó alatt fejtett ki, évtizedek távlatából már mindenki számára érthető kéne legyen, hogy miért is volt (van és lesz) „szükséges” ezt kifejteni. Idézőjelben, mert nyilván nem a hasznosság vagy valamiféle prozelita kényszer jegyében értem. Már annak idején is lehetett olyasmivel találkozni, hogy „Guénont olvasok, de baloldali érzelmű vagyok” – amit persze, szó se essék, lehet és dicsérendő is, de pontosan ennyi: olvas, vagyis egy mukkot se értett meg az olvasottakból. Bele lehet gondolni, milyen agyamentségek lennének mostanra jelen az aktuálpolitikai aktuál-palettán, ha a „jobboldali érzelműek” sem lennének rendbe téve. Mert lényegében erről van szó, lásd ismét a fenti előadást. Az orientáció és a jobboldaliság nem egyenlő azzal, hogy ugyanúgy elmegyek szavazni, csak én a legjobboldalibbnak kikiáltott pártra szavazok. Póriasan: Nem azért kell olvasni Evolát, „mer’ Vona aszonta.”

   Egy idézettel zárva: „Népszerűtlen eszméket fejtegetünk, mert természetüknél fogva csak az lehet népszerű, ami az egyesek hiúságának tömjénez.” (gr. Dessewffy Aurél)

   (Ui.: igen, az ilyen-olyan „érzelmű” is „cunci”.)

   1. Igazából véve Vona csak úgy kormányozhat, ha menyiségre tör. Nem is kell tovább ragozni. A Jobboldali fiatalok kézikönyve mellé ajánlhatta volna A mennyiség uralmát is a cserkészcsapatának.
    Na, de hogy lehet valakiből KORMÁNYZÓ ilyen cunci fészbukos posztok mellett? Milyen kormányzó az, akinek népszerűnek kell lennie? És győz a mennyiség a minőség felett…
    Köszönöm a linket. Meg is hallgatom.

 3. Én mindenféleképpen az oroszlánra szavaznék, ha ezzel a szavazati joggal Isten felruházott volna, de ki ez a “puppet” a szavazatom tárgy a megett?

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s