Nautica

“Nautica” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Öröm, víz, természet!
  Gratulálok az új fürge, zöld pompában díszelgő, testhez simuló sűgérhez! 🙂 🌞

  1. Fúrják az oldlamat a technikai kérdesek (is). Az első képen a Nevető Fűrészhalat próbálod követni? Jobb a pácban benne ülni, mint felette? Volt hogy én is elgondolkodtam ilyen torpedón, akikor a Rábcán együtt húztuk, vagyis én húztam rendesen, az ismerős meg csak lapátolt.

   1. Szia Imre!
    A Fűrészhalon túladtam, pedig az még mindig a keskenyebb kategóriát képviseli mint az átlagos pecás, zsírosdeszka sit on topok. Shit on topok… 🙂 Az a hajó, amit a felvételen látsz, ugyanolyan mint amilyen nekem volt csak sárgában. Prowler 13.
    Az észevételed jó. Nem mindegy, hogy finoman, 25%-on megy a kazán vagy csúcsra járatva pórög. Derék, váll, könyök megérzi.
    Főleg, ha mindez rossz evezési technikával párosul. És az esetek 90%-ban bizony azzal párosul. Itt is hasonlóan oszlanak el a dolgok mint az úszásnál. 80% technika, 20% erőnlét. A mostani torpedó már arra megindul árral szemben, hogy szinte nincs mérhető terhelés a lapátokon. A kontaktus hajó és ember között közvetlen és aktív, míg a ráülősön közvetett és passzív. Itt a comtámaszoknak köszönhetően a hajót lehet dönteni és csavarni derékból. Az élezésre jól reagál és rögtön megindul a kívánt irányba. Téli evezésnél, ha van neprén szoknya befűttöd a hajót a testeddel és nem fagy lá a lábad. Ráadásul nem kell az egész hajót kifűteni mert légmentesen három nagy egységre van osztva. Be és kiszállás technikás. Mocorog. A horgászat egy igazi kihívás belőle, de nem lehetetlen. Télen, keményebb vizeken őrültség a gázlócsizma és a maci melegítő. Csináltam ezerszer. Ehhez már megvettem a szárazruhát. Muszáj volt, de olyan komfortot és biztonságot ad, hogy a megérte. Nincs már vacogás, hogy fázik a lábam, ami idővel megint csak nyomot hagy az emberen. Ráadásul végre megnyílik a lehetőség a tenger irányába is. A pácos felvetéseden jót nevettem. A pác mindig belül van. Azt viszed magaddal mindenhová. De még mindig jobb mint amikor “ő” visz téged mindenhová.

    1. Itt a Rábán felfelé jó lenne egy ilyen, csak az a baj, hogy néhol meg sem tudnék vele fordulni, a Marcalon meg szinte sehol.
     A gázlócsizmán én is sokszor gondolkodtam. Egyszer kieveztem benne a kicsit éppen áradó Dunára egy mellékágból, úgy hogy pont ráláttam alulról a Bősi-erőműre. Amikor megcsavart az örvény, azért elgondolkodtam, hogy legalább a mentőmellényt felvehettem volna. Bár szerintem abban sem sok esélyem lett volna ott a hideg vízben,

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s