“Baranyi Tibor Imre” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Teljesen biztos vagyok abban, hogy csak az hangzott el, ami már ezerszer és ezerszer elmondatott, nem csorbítván ezzel az előadó kvalitását. Aki egész nap efféle (irónia nélkül) előadásokat hallgat 30 éven keresztül az 30 éven keresztül ilyen előadásokat fog hallgatni.
   „Professzor úr, ha ön valóban tudná azt amit tud, leborulva tisztelném önt!”
   Manapság az elmélet és praxis csak kivételes emberi lényeknél fedi le egymást elégségesen. Ha a belső erőd kimunkálására vonatkozóan valóban történne legitim és adekvát kísérlet, emberi lényekről már nem is beszélhetnénk.
   Nietzsche emberfeletti embere erre vonatkozik, nem pedig az olcsó mozivásznon bemutatott és lealjasított felsőbbrendű emberre, amit egy bizonyos kör böfög fel nekünk.
   A világot nem lenne szabad korholni. Az erős igenli a vihart és arra vár, hogy megmérettessék, mert úgy bánik az életével és a testével, mint takarítónő egy feslett ronggyal. A modern ember éppen ezt értékelte fel, mert már nincsen egyebe, mint az élete. Ezért lett fontos a biztonságos élet. Mert csak ez van. Élet. Ami pedig keletkezett, az el is fog pusztulni, főleg ha még halovány emlékeiM sincsenek arról, hogy hogyan vetődTEM a manifesztálódott világbOMBA. Thrownness, Geworfenheit, belevetettség. Egyszóval élet. Meglovagolni a tigrist első 60 oldala.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s